Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 29 Νοεμβρίου 2013




Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία ΣΥΚΝΕ για τις διαθεσιμότητες οδηγών ασθενοφόρων
Έκτακτη Γενική Συνέλευση και διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ) μετά την ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας ότι οι οδηγοί Τεχνικού και Πληρώματα Ασθενοφόρων του Νοσοκομείου τίθενται συνολικά σε διαθεσιμότητα –κινητικότητα για διάθεση στο ΕΚΑΒ (Πανελλαδικά) .Οι ανάγκες των Νοσοκομείων θα καλύπτονται από ιδιώτες οδηγούς. Στοχοποιημένοι για ένταξη στο δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων είναι οι υπάλληλοι των υποστηρικτών υπηρεσιών με οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων. 



Αλεξανδρούπολη: 2κιλά ηρωίνη εντόπισε ο Diego του Τελωνείου των Κήπων
Δυο κιλά και 250 gr ηρωίνη εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στο Τελωνείο των Κήπων με την βοήθεια του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών Diego. Η ποσότητα εντοπίστηκε σε λεωφορείο που ερχόταν από την Τουρκία και συγκεκριμένα στην τσάντα ενός 24χρόνου Πορτογάλου ,ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.





Έβρος: 509.268 ευρώ για αποζημιώσεις καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε δικαιούχους του νομού
Αποζημιώσεις σε δικαιούχους παραγωγούς, που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε 5.125 παραγωγούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Έβρου. Συνολικά, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθούν 4,35 εκ. ευρώ, εκ των οποίων οι 509.268 ευρώ αφορούν γεωργούς και κτηνοτρόφους του νομού.

Αλεξανδρούπολη: Για «αδιάφορη στάση» επέκρινε την ηγεσία της ΚΕΔΕ ο Β. Λαμπάκης  
Επικριτικός για τη στάση που μέχρι σήμερα τηρεί η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ. Ε. Δ. Ε.) «σε συγκεκριμένα βασανιστικά προβλήματα των δήμων», ήταν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στις περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ, και ειδικότερα στο θέμα της μεταβίβασης της έκτασης 151 στρεμμάτων του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης που «σε μία νύχτα πέρασε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», όπως είπε, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα «οι Εβρίτες να χάσουν έναν τεράστιο, ποιοτικά αναβαθμισμένο χώρο». Σκληρή κριτική άσκησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην ηγεσία της Κ. Ε.Δ. Ε. και για τη στάση της στο ζήτημα των χρυσωρυχείων, «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και την απόφαση να παραιτηθούν οι 22 δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε περίπτωση που προχωρήσει η επένδυση που προωθεί η καναδική εταιρεία Eldorado Gold». Ο κ. Λαμπάκης υποστήριξε ότι η «στάση σιωπής» για το συγκεκριμένο θέμα «εξυπηρετεί συμφέροντα, ακόμη κι αν προέρχεται από αμέλεια ή αδιαφορία της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Ορεστιάδα: Τα βιβλία της Μ. Τολούδη θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Διόνυσος»
Τα βιβλία της Μαρίας Τολούδη, «αγγίγματα» και «αποτυπώματα», θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ στο θέατρο «Διόνυσος» στη Νέα Ορεστιάδα. Την παρουσίαση θα κάνει ο εκπαιδευτικός και μέλος του «Διόνυσου» και του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑΟ, Σαράντης Σαραντίδης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν τρεις ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του «Διόνυσου».  






Ορεστιάδα: Παρουσίαση του βιβλίου «Κάραγατς-σταθμός πριν τη Νέα Ορεστιάδα»
«Κάραγατς-σταθμός πριν τη Νέα Ορεστιάδα», είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας. Το βιβλίο εξέδωσε ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών «Η Ορεστιάδα», και υπογράφουν συγγραφικά οι: Γιώργος Ρυζιώτης και Δημήτρης Κιηγμάς. 







Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
Ολοκληρώνεται αύριο ο κύκλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Το τελευταίο Σάββατο του μήνα θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι για παιδιά όλων των ηλικιών με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας τη Νίκη της Σαμοθράκης». Η δράση, όπως και οι προηγούμενες δύο που έγιναν στη διάρκεια του Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.