Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 22 Νοεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Απάντηση της Τ. Ο. ΣΥΡΙΖΑ στον Γ. Ντόλιο για την “πρόταση συνεργασίας”

Σκληρή ήταν η απάντηση της τοπικής οργάνωσης Αλεξανδρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος πριν από δύο ημέρες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πρότεινε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. «Με πραγματική έκπληξη ακούσαμε από τον κ. Ντόλιο να απευθύνει με περισσή θρασύτητα την πρόταση συνεργασίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η τοπική οργάνωση σε ανακοίνωσή της. «Καταλαβαίνουμε την μεγάλη αγωνία του κ. Ντόλιου για το πολιτικό του μέλλον. Είναι φανερό πως, καθώς το καράβι της συγκυβέρνησης και το καράβι του ΠΑΣΟΚ βουλιάζουν αύτανδρα, τα “ποντίκια” προσπαθούν να πηδήξουν πανικόβλητα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης. Καταλήγοντας, η τοπική οργάνωση του κόμματος «ξεκαθαρίζει χωρίς καμία περιστροφή πως η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ερμητικά κλειστή στους φυσικούς εκφραστές της πολιτικής της υποτέλειας και των μνημονίων».  

Έβρος: Στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ η «Ενότητα»
Στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.ΣΥ.) θα συμμετέχει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Οι ομοσπονδίες των αγροτών από όλη τη χώρα θα συζητήσουν το πλαίσιο διεκδικήσεών τους εν όψει νέων κινητοποιήσεων και ζητήματα συντονισμού και ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος. 

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου για το «νέο χαράτσι»
Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης στην επιβολή ενός «νέου χαρατσιού» στους εμπόρους-εργοδότες, το οποίο αντιστοιχεί στην υποχρεωτική συνεισφορά στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος, «τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες έμποροι-εργοδότες ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβάρυνση αυτή, η οποία ανέρχεται σε 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, καταβάλλεται εφάπαξ και σε περίπτωση μη καταβολής της μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, θα εισπράττεται αναγκαστικά με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις». Ο Σύλλογος δηλώνει ότι «οι έμποροι-εργοδότες διαθέτουν υψηλό το αίσθημα αλληλεγγύης, συνεισφέροντας ενεργά και διαχρονικά από το υστέρημά τους προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», ωστόσο, κρίνει ως «ακατανόητη την άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε βάρος εκείνων που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα τα τελευταία έξι χρόνια στη συγκέντρωση εσόδων του ελληνικού κράτους, επιβαρύνοντάς τους με ένα ακόμη «χαράτσι», για το οποίο, μάλιστα, υπάρχει ο κίνδυνος της αναγκαστικής είσπραξης».  

Αλεξανδρούπολη: Βρεφικό γάλα θα διαθέσει το Πολυκοινωνικό Κέντρο
Βρεφικό γάλα για βρέφη από 6 έως 12 μηνών, θα διαθέσει το Πολυκοινωνικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Για τη χορήγηση του βρεφικού γάλακτος απαιτείται μόνο η κατάθεση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. 







Σουφλί: Διαγωνισμός σχεδίου μόδας με Σουφλιώτικο Μετάξι
Διαγωνισμός με τίτλο Greek Silk πραγματοποιείται σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο στο Σουφλί, με τη συμμετοχή 18 φοιτητών από σχολές ΤΕΙ της χώρας, με αντικείμενο το σχέδιο μόδας και υφάσματος. Το διαγωνισμό διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μετάξης «Χρυσαλίδα». Παράλληλα, ακόμη 30 φοιτητές από το ΤΕΙ μόδας και υφάσματος του Κιλκίς, θα βρεθούν στο Σουφλί προκειμένου να παρακολουθήσουν τα work shops που θα διοργανωθούν το διήμερο στην πόλη του Μεταξιού. Στόχος των διοργανωτών είναι να γνωρίσουν οι νέοι δημιουργοί-αυριανοί επαγγελματίες  το Ελληνικό Σουφλιώτικο Μετάξι και να εμπνευστούν από αυτό. 



Ορεστιάδα: «Το ρεμπέτικο τραγούδι στο χρόνο» θα παρουσιαστεί στις 23/11
Ρεμπέτικη βραδιά διοργανώνουν αύριο στις 8.30 το βράδυ στο χώρο συναυλιών στα παλιά δικαστήρια, ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής» και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ορεστιάδας. Το ρεπερτόριο προέρχεται από την περίοδο 1923-1937 και στο πάλκο θα βρεθούν: μουσικοί της Σχολής του Γιώργου Ιωαννίδη και ρεμπέτικο σχήμα αποτελούμενο από τους: Πασχάλη Γκιώρκα (τρίχορδο μπουζούκι) , Γιάννη Μποϊδίδη (κιθάρα-τραγούδι-φωνητικά), Κυριάκο Φωτιάδη (μπαγλαμαδάκι), Γιώργο Φιλίππου (τραγούδι), Ειρήνη Νικολάου (τραγούδι-κρουστά), Ειρήνη Μοσχίδου (τραγούδι), Γιώργο Ιωαννίδη (ποτηράκια).   



Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
Συνεχίζονται και τα επόμενα δύο Σάββατα του Νοέμβρη τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί και φέτος το Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Αύριο, παιδιά ηλικίας 5-9 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο: «Μάντεψε ποια να είναι άραγε…» και το τελευταίο Σάββατο του μήνα, στις 30 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι για παιδιά όλων των ηλικιών με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας τη Νίκη της Σαμοθράκης». Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.