Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 11 Νοεμβρίου 2013



Έβρος: Τρία «όχι» και ένα «ναι» από τους βουλευτές του Έβρου στη χθεσινή ψηφοφορία
Τρία «όχι» από τους βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και ένα «ναι» του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καταμετρήθηκαν στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή μετά τα μεσάνυχτα, με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι» στην πρόταση ψήφισαν οι κ. κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Γιώργος Ντόλιος, ενώ «ναι» ψήφισε ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε με 153 «όχι», ενώ υπέρ της πρότασης ψήφισαν 124 βουλευτές. Δεκαεπτά ψήφισαν «παρών», ενώ απόντες ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης της Νέας Δημοκρατίας, ο Μανώλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Έβρος: Α. Δερμεντζόπουλος: «Άκαιρη και άσκοπη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ…»
«Ποτέ δεν υπήρξε πιο άκαιρη και άσκοπη πρόταση μομφής σε Κυβέρνηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση», υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η ανάγκη συσπείρωσης στο πρόσωπο του αρχηγού, μίας ομάδας που είναι σε διάλυση από την έλλειψη σταθερών αρχών και θέσεων», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Δερμεντζόπουλος υποστήριξε, τέλος, πως η «κυβέρνηση ανάγκης που υπάρχει, και η οποία προσπαθεί με τους λιγότερο επώδυνους τρόπους να δώσει ανάσα ζωής και ελπίδας, εκτός από τους δανειστές και το θυμό και την απογοήτευση της κοινωνίας, έχει να αντιμετωπίσει και μία κακή, καιροσκοπική και μακριά από την πραγματικότητα Αντιπολίτευση».

Έβρος: Γ. Ντόλιος: «Η κυβέρνηση έχει αδυναμίες, αλλά η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα οδηγεί σε αδιέξοδο…»
«Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση θα εξαναγκαστούν να ξεπεράσουν τις όποιες διαφοροποιήσεις τους σε επιμέρους θέματα και να καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος. Ο ίδιος αναγνώρισε ως «στοιχείο κριτικής» το γεγονός ότι «η κυβέρνηση έχει πολιτικά προβλήματα και διαχειριστικές αδυναμίες», ωστόσο, για το θέμα της ΕΡΤ εκτίμησε πως «οι περισσότεροι βουλευτές έχουν την άποψη ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ταυτίζεται με την κατάληψη και τη διαιώνισή της». Καταλήγοντας, ο κ. Ντόλιος ανέφερε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς, «γνωρίζουν και νιώθουν την αντίφαση της συνεργασίας με την κεντροδεξιά», αναγνωρίζουν όμως και «το αδιέξοδο μίας μονομερούς απόφασης για έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεται».    

Σαμοθράκη: Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο υδροθεραπευτήριο Θέρμων Σαμοθράκης
Η υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας με την αξιοποίηση του γεωθερμικού ρευστού για τις ενεργειακές ανάγκες των κτιριακών υποδομών του Υδροθεραπευτηρίου των Θέρμων Σαμοθράκης, περιλαμβάνεται στις δράσεις του έργου ENERGEIA, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 167.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησής του είναι 22 μήνες.

Αλεξανδρούπολη: «Δεν έπεισε» η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος
Στο συμπέρασμα ότι η πρώτη εμπειρία της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, δεν έπεισε τους εμπόρους της Αλεξανδρούπολης και δεν πέτυχε το σκοπό της, καταλήγει η έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε δείγμα 70 καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της πόλης. Μεταξύ των στοιχείων που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι και ο δείκτης μεταβολής του τζίρου στη διάρκεια του εκπτωτικού 10ημέρου, ο οποίος, τουλάχιστον στο 60% των καταστημάτων, δεν επετεύχθη. Μάλιστα, το 14,29% των εμπορικών επιχειρήσεων ανέφερε μείωση του τζίρου, ενώ υπήρξε και το 25,71% που κατέγραψε βελτίωση τζίρου στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ορεστιάδα: 3ο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό φεστιβάλ στις 16 Νοεμβρίου 
Το 3ο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας και την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. «Με το φασισμό δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη, παρά τις αποπροσανατολιστικές τακτικές της Κυβέρνησης…», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανοίξει το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 13.30 μ.μ., με συγκέντρωση και πορεία από το 1ο Λύκειο Ορεστιάδας. Το απόγευμα οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου θα προβληθεί ταινία και θα ακολουθήσουν ομιλίες. Στις 9 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συναυλία με τους Baildsa και τοπικά συγκροτήματα.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.