Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 19 Νοεμβρίου 2013



ΑΜΘ: Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική θα συνδράμουν για τον περιορισμό της ευλογιάς
Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική «επιστρατεύονται» για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, καθώς, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για το θέμα, το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της περιφέρειας ΑΜΘ, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα της νόσου, δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητήθηκε η συνδρομή σε επίπεδο προσωπικού, τόσο με τη συμμετοχή των στρατιωτικών κτηνιάτρων όσο και των στρατιωτών που είναι επιστήμονες κτηνίατροι. Η συμβολή της Αστυνομίας θα αφορά στην επιβολή αποτελεσματικών περιοριστικών όρων στις μετακινήσεις ζώων, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου, ενώ από την Πυροσβεστική ζητήθηκε να δημιουργήσει επιπλέον ειδικές τάφρους απολύμανσης οχημάτων, καθώς η ευλογιά μεταφέρεται και με μεταφορικά μέσα.

Ορεστιάδα: Ερώτηση Γ. Ντόλιου για τα κενά εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ
Απαντήσεις στα «αγωνιώδη», όπως τα χαρακτηρίζει, προβλήματα που θέτουν καθηγητές, μαθητές και οι γονείς τους, αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας, κυρίως των Επαγγελματικών Λυκείων, εξαιτίας της κατάργησης ειδικοτήτων, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος. «Στα Λύκεια του Έβρου υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών τόσο σημαντικές που έχουν σαν αποτέλεσμα τα παιδιά που επέλεξαν τους συγκεκριμένους κλάδους να μην μπορούν να πάρουν πτυχίο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής. Προσθέτει δε πως σε σχολεία του νομού παρατηρείται αδυναμία διδασκαλίας ακόμη και σε μαθήματα πανελληνίων εξετάσεων και αυτό έχει ως συνέπεια να «κλείνει για τους μαθητές των σχολείων αυτών η πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Αλεξανδρούπολη: Σχόλιο Μ. Ουζουνίδη στην απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας για τις τιμές ναύλων του δρομολογίου Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
«Για μία ακόμη φορά, η κεντρική εξουσία δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα των κατοίκων, καθώς και την αδιαλλαξία της να προβεί σε νομοθετικές ή εκτελεστικές πράξεις που θα προσιδιάζουν σε ένα Κράτος Δικαίου που σέβεται τους πολίτες του, και ιδιαίτερα τους πολίτες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες». Τη δήλωση έκανε ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας στο αίτημα να εφαρμοστεί στα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη ειδικό εκπτωτικό καθεστώς για κατοίκους του νησιού που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Η απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής στις 14 Οκτωβρίου, αναφέρει πως τα δρομολόγια σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, που εκτελεί η εταιρεία «Άγιος Ευστάθιος», καθορίζονται από ένα καθεστώς ημι-επιδότησης, καθώς κάποια από αυτά επιδοτούνται και κάποια άλλα είναι τιμολογιακά ελεύθερα από την εταιρεία. Στην ίδια απάντηση, ξεκαθαρίζεται ότι εκ της νομοθεσίας προβλέπεται έκπτωση ναύλων κατά 50%, μόνο σε κατοίκους με ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω. «Προφανώς οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και απαιτούν συνεχείς θεραπείες, όπως χημειοθεραπείες ή αιμοκαθάρσεις, δεν αποτελούν ειδική κατηγορία, και οφείλουν κάθε μήνα να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για τις μετακινήσεις τους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης», σχολιάζει ο κ. Ουζουνίδης. Ο ίδιος, μάλιστα, εκφράζει τον προβληματισμό του για τις τιμές που θα ισχύσουν στο προσεχές μέλλον, αφού, όπως σημειώνει, οι τιμές του κρατικού ναυλολογίου αυξήθηκαν κατά 2,4% και ο προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές θα είναι μειωμένος κατά 10% περίπου. 

Αλεξανδρούπολη: Στην εισαγγελέα 42χρονος από τη Μάκρη για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 42χρονος από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, που συνελήφθη εχθές το πρωί μετά από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρήκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 326 γραμμαρίων και ένα μεταλλικό κουτί με ακόμη 36,5 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.



Aλεξανδρούπολη: Στο ΤΑΙΠΕΔ το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης
Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας(ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάζεται το Δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, μια έκταση 151.359τ.μ που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες .Η απόφαση για την μεταβίβαση του κάμπινγκ δημοσιεύτηκε ήδη στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο χώρος του ΕΟΤ παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης για 50 χρόνια στις 9 Μαρτίου 1987, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Τάσου Σουλακάκη, με την υποχρέωση να προβεί σε ορισμένα έργα υποδομής και να συντηρεί το χώρο με δικές του δαπάνες. Προς το σκοπό αυτό υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΤ του Δήμου και της ΔΕΠΕΑ που κατασκεύασε τα έργα. «Η μεταβίβαση προς το ΤΑΙΠΕΔ της κυριότητας του χώρου του Κάμπινγκ, των λουτρικών εγκαταστάσεων (πλαζ) και όλων των άλλων χώρων ιδιοκτησίας του ΕΟΤ , δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από καιρό επισημαίνουμε, ενόψει της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, για την οποία βοούσε ο τόπος εδώ και τρία χρόνια, ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να έρθει σε συνεννόηση με τους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΛΑ, ΟΣΕ, ΟΤΕ κλπ), ώστε να διευθετηθεί το καθεστώς των ακινήτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων του Δήμου και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. Εξ άλλου είχαν δημοσιευτεί στον τύπο τα ακίνητα «φιλέτα» του Δημοσίου, ανάμεσα στα οποία και οι ιδιοκτησίες του ΕΟΤ», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης ,υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς το μοναδικό εργαλείο του Δήμου για την άσκηση πολιτικής χρήσεων γης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αγνοήθηκε και από αυτή και από την προηγούμενη δημοτική αρχή».

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου για τις χιονοπτώσεις
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Έβρου, με θέμα την προετοιμασία υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων εν όψει χιονοπτώσεων. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων της περιφερειακής ενότητας, στην Αλεξανδρούπολη. 


Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική εκδήλωση για την Ελονοσία στο ΚΑΠΗ Φερών
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Ελονοσία» διοργανώνει αύριο στις 11 το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ Φερών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΑΜΘ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δημοτική ενότητα Φερών. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν δύο κρούσματα ελονοσίας στις Φέρες, σε έναν 48χρονο άνδρα και σε μία 42χρονη γυναίκα. Η εξέλιξη αυτή έθεσε σε ισχύ και το «απαγορευτικό» αιμοδοσίας που επιβλήθηκε και αφορά τους κατοίκους ή επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής των Φερών.  



Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική εκδήλωση για τους τραπεζοϋπαλλήλους από την ΟΤΟΕ
Το θέμα της αναδιάρθρωσης στις Τράπεζες και των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν αυτές σε θέσεις εργασίας, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα αναλυθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Εγνατία» , στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια ενημέρωσης που διοργανώνει η Ο. Τ. Ο. Ε. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν κα θα μιλήσουν: ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων, Σταύρος Κούκος και η γραμματέας ασφαλιστικού, Βάσω Βογιατζοπούλου.       

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση βιβλίων του Βασίλη Ζολώτα
Τα βιβλία του Βασίλη Ζολώτα: «Η βιοθωράκιση της πόλης» και «Η τεραοικονομία (το πλεονάζον χρήμα)», θα παρουσιαστούν στις 7 αύριο το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Μετά την παρουσίαση θα ανοίξει και συζήτηση με το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.