Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 08 Νοεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Επίσκεψη στο βόρειο Έβρο πραγματοποιεί η βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου
Επίσκεψη στο βόρειο Έβρο πραγματοποιεί σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου. Η κα. Μανωλάκου συμμετείχε το πρωί (στις 10.π.μ.) σε σύσκεψη που έγινε στο κτηνιατρείο Ορεστιάδας με θέμα τα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων, που πλήττει την κτηνοτροφία της περιοχής. Νωρίτερα, στις 9.30 π. μ. η βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους απολυμένους-εργαζόμενους της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας στο ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) επισκέπτεται το συνεταιρισμό παραγωγών σκόρδου της Βύσσας.

ΑΜΘ: Έκθεση απολογισμού της περιφερειακής Κτηνιατρικής Διεύθυνσης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Τέσσερις χιλιάδες εκατόν εβδομήντα ζώα (4.170) στο βόρειο Έβρο, 296 στο νότιο τμήμα του νομού, 2565 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης και 378 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός θανατώσεων ζώων από εκτροφές που είχαν προσβληθεί από την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Τα στοιχεία προέρχονται από την περιφερειακή Διεύθυνση Κτηνιατρικής και αφορούν το διάστημα από τις 14 Αυγούστου, οπότε και βεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα σε εκτροφή του Πυθίου, μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου. Το εκτιμώμενο κόστος αποζημιώσεων για τις θανατώσεις ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που χορηγήθηκαν ή θα χορηγηθούν στους κτηνοτρόφους για τον εγκλεισμό των ζώων τους. Η έκθεση της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης καταλήγει σε μία πρόταση δώδεκα σημείων για την αντιμετώπιση της νόσου, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τον άμεσο περιορισμό των κοπαδιών που βρίσκονται σε ζώνες επιτήρησης για 45 μέρες, την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων για τα έξοδα σίτισης των έγκλειστων ζώων, την ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με προσωπικό, την ολική ή περιορισμένη απαγόρευση του κυνηγιού στην ΑΜΘ, τη συμβολή της Αστυνομίας και των Δήμων στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, την πρόβλεψη να μην υπάρξουν απώλειες δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους και την πρόβλεψη να ενισχυθούν συμπληρωματικά οι κτηνοτρόφοι για την αντικατάσταση των κοπαδιών τους.

ΑΜΘ: «Λύση-ανάσα» για τον επαγγελματικό κόσμο της Περιφέρειας ζητά ο Α. Γιαννακίδης
Τα αιτήματα των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας που διαπιστώνεται στην περιοχή, μεταφέρει στους υπουργούς Επικρατείας και Εργασίας, με επιστολή που τους απέστειλε, ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης. «Σε μία περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, ο επαγγελματικός κόσμος της Περιφέρειας δίνει το δικό του αγώνα επιβίωσης υπό συνθήκες σκληρές και κρίσιμες», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννακίδης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων στο δείκτη της κοινωνικό-οικονομικής δυσπραγίας και πως η δραματική μείωση στους τζίρους και η σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων-ιδιαίτερα των ληξιπρόθεσμων-έχουν οδηγήσει σε “λουκέτα” και σε απώλειες θέσεων εργασίας και πολύτιμων πόρων για την αγορά και την οικονομία του τόπου».
Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης καλεί τους υπουργούς να παρέμβουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε «να δοθεί λύση-ανάσα σε εκείνους που μόνιμα η Πολιτεία απαιτεί να είναι συνεπείς απέναντί της, ενώ αυτή έχει επιδείξει παροιμιώδη ασυνέπεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

ΑΜΘ: Τον προϋπολογισμό του 2014 θα συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο
Με το θέμα του προϋπολογισμού για το 2014 θα ανοίξει η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Στα πέντε, συνολικά, θέματα της συνεδρίασης, περιλαμβάνεται και αυτό της «κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας», το οποίο θα συζητηθεί μετά από αίτημα της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ». 



Αλεξανδρούπολη: Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 στο δημοτικό συμβούλιο 
Τον προϋπολογισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2014 θα συζητήσει στην προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Η έγκριση του προϋπολογισμού θα ανοίξει τη συνεδρίαση, στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, και στη συνέχεια θα συζητηθούν άλλα 25 θέματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το τεχνικό πρόγραμμα του 2014.  



ΑΜΘ: Απολογισμός Τροχαίας στην Περιφέρεια για το μήνα Οκτώβριο
Σαράντα ένα τροχαία δυστυχήματα, μεταξύ των οποίων 6 θανατηφόρα, ήταν ο απολογισμός της Τροχαίας στην περιφέρεια ΑΜΘ για το μήνα Οκτώβριο. Στο ίδιο διάστημα συνέβησαν τέσσερα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα και άλλα 31 ελαφρά. Όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, είναι 6 νεκροί, 6 βαριά τραυματίες και 42 ελαφρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Ορεστιάδα: «Το όνειρο του σκιάχτρου» παρουσιάζεται τις Κυριακές του Νοέμβρη στο θέατρο «Διόνυσος»
«Το όνειρο του σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και τις επόμενες Κυριακές του Νοέμβρη, το θεατρικό εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας στο θέατρο «Διόνυσος» Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και απευθύνεται σε μικρά και…μεγαλύτερα παιδιά. Το βράδυ της Κυριακής και τις επόμενες τρεις Κυριακές του μήνα, στις 8.30 θα παρουσιάζεται η κωμωδία «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ.   






   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.