Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 15 Νοεμβρίου 2013



ΑΜΘ: Τον προϋπολογισμό του 2014 θα συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο
Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, που θα συζητήσει, πρώτο θέμα, τον προϋπολογισμό του 2014. Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει εννέα ακόμη θέματα. 






Ορεστιάδα: Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2014
Τον προϋπολογισμό του 2014 και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου για το επόμενο έτος θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.






Έβρος: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τα κενά σε σχολεία του β. Έβρου
Το θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών σε σχολεία του βορείου Έβρου, έφερε στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο βουλευτής επικαλείται, μάλιστα, την πρόσφατη πρωτοβουλία της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου να καταγγείλει στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με σκοπό την αναζήτηση ευθυνών. «Δίνεται η εντύπωση ότι οι μαθητές της ακριτικής περιοχής του Έβρου αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν εξασφαλίζονται για αυτούς οι απαραίτητες και συνταγματικά κατοχυρωμένες προϋποθέσεις, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και στον ίδιο βαθμό με τους μαθητές της υπόλοιπης Ελληνικής επικράτειας για τις πανελλήνιες εξετάσεις», υπογραμμίζει ο κ. Ουζουνίδης. Καταλήγοντας, ερωτά, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Παιδείας εάν σκοπεύει να προβεί στην άμεση πλήρωση των κενών και πως προτίθεται να αντιμετωπίσει τις πιθανές τελέσεις του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από μέρους υπαλλήλων του Υπουργείου, οι οποίες ίσως έχουν συμβάλλει στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του βορείου Έβρου.   

ΑΜΘ: «Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ή άλλα είδη ζώων η ευλογιά των προβάτων…»
«Η Ευλογιά των προβάτων δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ή άλλα είδη ζώων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να καθησυχάσει τους καταναλωτές μετά τις εξελίξεις που υπάρχουν τους τελευταίους τρεις μήνες στο θέμα της εμφάνισης της νόσου σε εκτροφές. Η αρμόδια Διεύθυνση επισημαίνει ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ούτε όσοι συμμετέχουν στη μεταφορά, στις θανατώσεις και στις απολυμάνσεις των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ωστόσο καλεί το κοινό να αποφεύγει τυχόν επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, για την αποφυγή μεταφοράς της νόσου, και συνιστά τη διέλευση από τις τάφρους απολύμανσης, όπου αυτές υπάρχουν, σε περίπτωση μετακινήσεων.

Έβρος: Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 40στη επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
«40 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα…» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την 40στή επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών το 1973, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν και σήμερα τη Δημοκρατία. «Οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί υποβαθμίζονται, τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα αμφισβητούνται, όσοι διαφωνούν με το Μνημόνιο και υιοθετούν μορφές κοινωνικής διαμαρτυρίας, συκοφαντούνται και διώκονται ως εχθροί της κοινωνικής ειρήνης», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση. Σε τοπικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα γίνουν σε πόλεις του νομού. Στην Αλεξανδρούπολη η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής μπροστά στο δημαρχείο.

Έβρος: Διερεύνηση για την υπόθεση των 150 Σύριων προσφύγων ζητά η
Επείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης των 150 Σύριων μη νόμιμων μεταναστών, που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν στο Πραγγί του δήμου Διδυμοτείχου στις 12 Νοεμβρίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με αστυνομικά οχήματα προς άγνωστη κατεύθυνση, ζητά η Ύπατη Αρμοστεία. «Μέχρι σήμερα, οι ομάδες των προσφύγων δεν έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου Ορεστιάδας, προκειμένου να καταγραφούν και να ταυτοποιηθούν, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία για νέο-εισερχόμενους αλλοδαπούς», καταγγέλλει η Ύπατη Αρμοστεία, εκπρόσωποι της οποίας, μαζί με εκπροσώπους του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μετέβησαν στο χωριό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ωστόσο την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί είχαν ήδη απομακρύνει τους 150 Σύριους. «Παρά της επανειλημμένες επαφές μας με τις αστυνομικές αρχές, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι ομάδες των προσφύγων», καταγγέλλει επίσης η Ύπατη Αρμοστεία. Υπενθυμίζει, τέλος, ότι «ειδικά για τα άτομα που εγκαταλείπουν τη Συρία, η Ύπατη Αρμοστεία έχει απευθύνει έκκληση στα Κράτη να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στην ασφάλεια και να αποφεύγουν την επιστροφή τους σε γειτονικές με τη Συρία χώρες, οι οποίες φέρουν σήμερα το κύριο βάρος της φιλοξενίας περισσοτέρων των 2,2 εκ. Σύριων προσφύγων». 

Σουφλί: Δήλωσαν ανεξάρτητοι τέσσερις κοινοτικοί και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι-υποστηρικτές της συνένωσης του Τυχερού με τις Φέρες
Ανεξάρτητοι από τις παρατάξεις στις οποίες ανήκαν, δήλωσαν τέσσερις κοινοτικοί σύμβουλοι Τυχερού και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου, προκειμένου, όπως αναφέρουν στις επιστολές τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να ενισχύσουν τη διεκδίκηση δημιουργίας νέου δήμου με τις Φέρες. «Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης», είναι καταφανές ότι είχαμε δίκιο όταν αντιδρούσαμε ως κοινωνία του Τυχερού στη συνένωση του πρώην δήμου μας με αυτόν του Σουφλίου», υποστηρίζουν οι επτά που ανεξαρτητοποιήθηκαν. «Οι διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων, η μεγάλη γεωγραφική έκταση, οι κοινωνικές οικονομικές, και πολιτισμικές αντιθέσεις, δημιουργούν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία είναι αδύνατον να λυθούν, και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις αδυναμίες και την αυτοδιοικητική σκέψη της σημερινής δημοτικής αρχής», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Εξηγούν επίσης πως οι ίδιοι συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή που συστάθηκε πριν από ένα χρόνο μέσα από συνελεύσεις πολιτών, διεκδικώντας την απόσχιση του πρώην δήμου Τυχερού από το νέο δήμο Σουφλίου και τη δημιουργία ενός νέου δήμου που θα προκύψει μετά από συνένωση με τον πρώην δήμο Φερών.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα 50χρονος Γάλλος για διακίνηση μη νόμιμης μετανάστριας
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 50χρονος Γάλλος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Καστανεών, για διακίνηση μίας μη νόμιμης μετανάστριας από το Καμερούν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Γάλλος. Το αυτοκίνητο, 210 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο άνδρας, κατασχέθηκαν.  



Αλεξανδρούπολη: Ενέργειες πάταξης του παρεμπορίου ζητούν από την Αστυνομία οι έμποροι
Στην ανάγκη καταπολέμησης της μάστιγας του παράνομου εμπορίου και της διενέργειας συστηματικών ελέγχων, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης, σε συνάντηση που είχαν με θέμα τη στρατηγική πάταξης του παρεμπορίου. «Με τον κατάλληλο συντονισμό εκτιμούμε πως η Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην παράνομη δράση, τόσο των αλλοδαπών όσο και των ντόπιων παρεμπόρων», ανέφεφε σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Χατζημιχαήλ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συζήτησης με τον Αστυνομικό Διευθυντή.

ΑΜΘ: Για τη “Philoxenia” ετοιμάζεται η Περιφέρεια
Στην έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”, που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση εκφράζεται για τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Περιφέρειας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη στο Λονδίνο, αλλά και από τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Πολωνίας, τον περασμένο Οκτώβριο. Και οι δύο συμμετοχές χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τη δράση «τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ».   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.