Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 14 Νοεμβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Στα 54 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2014
Κατά πλειοψηφία «πέρασε» εχθές από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2014, ο οποίος ανέρχεται στα 54 εκ ευρώ, μειωμένος περίπου κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.  Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2013 ανέρχονταν στα 73 εκ. ευρώ. Για «προϋπολογισμό μιζέριας», έκαναν λόγο οι παρατάξεις μειοψηφίας, οι οποίες και τον καταψήφισαν. Μειωμένη όμως, κατά 53% σε σχέση με πέρυσι, είναι και η ΣΑΤΑ, η οποία ανέρχεται στα 1. 280.000 ευρώ για το δήμο Αλεξανδρούπολης.

Έβρος: Ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών για τα σενάρια απελευθέρωσης των πλειστηριασμών
Την κάθετη αντίθεσή της στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Έβρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παράτασης της αναστολής τους για 3 χρόνια, με τους όρους που ισχύουν. «Δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αντίθετα έχουν επιδεινωθεί…», αναφέρει η Ένωση Καταναλωτών. Προτρέπει δε τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες να συνταχθούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ και να ψηφίσουν στην ηλεκτρονική της σελίδα, απαιτώντας να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί από τον Ιανουάριο του 2014, να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών σε επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού με αδιαφανείς διαδικασίες και εξευτελιστικές τιμές, να προχωρήσουν οι τράπεζες σε προσαρμογές οφειλών και μείωση των επιτοκίων και να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για τη λήψη μέτρων που θα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

Αλεξανδρούπολη: Εκτός παράταξης Λαμπάκη τέθηκε ο Νίκος Κοζάρης
Εκτός παράταξης έθεσε τον Νίκο Κοζάρη ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», Βαγγέλης Λαμπάκης, εξηγώντας σε ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος «έθεσε εαυτόν εκτός, αρνούμενος βασικές θέσεις του προγράμματος και της πολιτικής της παράταξης». Να σημειωθεί ότι η απόφαση αποπομπής του κ. Κοζάρη ελήφθη ομόφωνα από τη δημοτική ομάδα του κ. Λαμπάκη.



Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση για την 40στή επέτειο του Πολυτεχνείου
Συγκέντρωση με αφορμή την 40στή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργανώνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, η Λαϊκή Επιτροπή Αλεξανδρούπολης. «Ο λαός μπορεί να γίνει ισχυρός μόνο όταν είναι οργανωμένος και παλεύει αποφασιστικά για το δίκιο του», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, και καλεί «σε συστράτευση και συμπόρευση για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, που προκαλούν μαζική φτώχεια και εξαθλίωση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.  

Αλεξανδρούπολη: Το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη
Τους Μεσογειακούς αγώνες Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη στο νέο κολυμβητήριο της πόλης, από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου 2014. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», για το θέμα συζήτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπροσώπους άλλων φορέων της περιοχής. «Το νέο Κολυμβητήριο σε συνδυασμό με την εξαιρετική ξενοδοχειακή υποστήριξη, καθιστούν την Αλεξανδρούπολη ιδανικό τόπο διοργάνωσης σημαντικών αγωνιστικών δράσεων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαθεσόπουλος.  

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση βιβλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το βιβλίο της Ιφιγένειας Θεοδώρου «η γεύση της ερήμου» θα παρουσιαστεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Την παρουσίαση θα κάνει η Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελένη Λιανοπούλου, παρουσία της συγγραφέως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.