Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 26 Νοεμβρίου 2013



Διδυμότειχο: Προφορικές δεσμεύσεις Α. Γεωργιάδη για ενίσχυση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Για την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών και την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με αντιπροσωπεία του βορείου Έβρου, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ο πρόεδρος των εργαζομένων και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών  του νοσοκομείου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη εν μέσω έντονης ανησυχίας που υπάρχει στους πολίτες, εξαιτίας των σεναρίων υποβάθμισης του νοσοκομείου που εξυπηρετεί περίπου 80.000 κατοίκους του βορείου Έβρου. Εν τω μεταξύ, με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση, ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, διέψευσε τη φημολογία περί αναστολής του έργου της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και διαβεβαίωσε πως τα χειρουργεία θα συνεχίσουν κανονικά να παρέχουν υπηρεσίες.

Αλεξανδρούπολη: Υπόμνημα προς ΤΑΙΠΕΔ & Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης για το δημοτικό κάμπινγκ
Στις 6 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διευρυμένη σύσκεψη που προκαλεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με θέμα τη συνυπογραφή υπομνήματος που θα κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την κυβερνητική απόφαση μεταβίβασης του δημοτικού κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το υπόμνημα θα καταθέσει προσωπικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Στη σημερινή σύσκεψη, που έρχεται ως συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, για το ίδιο θέμα, την περασμένη Κυριακή,  έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων. Σημειώνεται ότι από την ημέρα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η συγκεκριμένη απόφαση, οι αντιδράσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης είναι εντονότατες και γίνονται προσπάθειες για την αναστολή ή ακύρωσή της.

Ορεστιάδα: Αποφάσεις Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στη Νέα Ορεστιάδα, για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού την περίοδο των εορτών. Την απόφαση έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του, όπου συζητήθηκε γενικότερα το θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων στη Νέα Ορεστιάδα. Στη συνέλευση συμφωνήθηκε, επίσης, πως οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ανοίξουν και δύο Κυριακές ακόμη, στο διάστημα των δύο βασικών εκπτωτικών περιόδων, δηλαδή τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο. Όσον αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων άλλες 7 Κυριακές το χρόνο, ο εμπορικός κόσμος έκρινε πως οι συνθήκες και τα δεδομένα στην αγορά, που κινείται ιδιαιτέρως υποτονικά, δεν συνθέτουν τέτοια ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, ο Εμπορικός Σύλλογος θα εξετάζει από πριν, ξεχωριστά για κάθε προτεινόμενη Κυριακή, εάν θα ακολουθεί ή θα διαφοροποιείται από την προαιρετική λειτουργία της αγοράς τις συγκεκριμένες ημέρες.

ΑΜΘ: Βραβείο «καλύτερης δημιουργίας» για το περίπτερο της Περιφέρειας στη Philoxenia
Το βραβείο «καλύτερης δημιουργίας», για την ολοκληρωμένη και λειτουργική παρουσία της, απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2013, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας, «επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή κινητικότητα που παρουσιάζει ο τομέας της παροχής υπηρεσιών στον τόπο μας», όπως αναφέρουν τα στελέχη της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των φορέων του Τουρισμού που στελέχωσαν το περίπτερο.  

Αλεξανδρούπολη: “Άνοιξαν” τα καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Καμπάνια για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου εν όψει Χριστουγέννων, ξεκινά η διοίκηση του Πολυκοινωνικού Κέντρου του δήμου Αλεξανδρούπολης, με στόχο να εξασφαλιστούν οι ποσότητες τροφίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες των οικονομικά αδύναμων πολιτών της περιοχής. Μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται καλάθια στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν τις προσφορές τους. «Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των δημοτών…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-κάλεσμα του Πολυκοινωνικού Κέντρου. 




Ορεστιάδα: Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης στην ΕΡΑ Ορεστιάδας
Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης διοργανώνουν αύριο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-Ε.ΡΑ Ορεστιάδας, στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Εποχικών Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ορεστιάδας) και υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, ενώ για την υλοποίησή της συνδράμει η UCB Α.Ε. και οι πνευμονολόγοι: Αθανάσιος Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα. Υπενθυμίζεται ότι η Σπιρομέτρηση είναι η εξέταση διάγνωσης διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.