Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 01 Νοεμβρίου 2013

Διδυμότειχο: Διοικητικά καθήκοντα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

ανέλαβε η Α. Κακαλή 
 

Η πρώην δήμαρχος Σουφλίου, Αθανασία Κακαλή, ανέλαβε και επίσημα από εχθές καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Έβρου, που ως Νομικό Πρόσωπο προέκυψε μετά τη διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Η αρμοδιότητα της κας. Κακαλή θα είναι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου μέχρι πρότινος την ευθύνη διοίκησης της Μονάδας είχε ο σημερινός διοικητής του νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρης Λαζόπουλος. Την απόφαση τοποθέτησης της κας. Κακαλή ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, όπως αναφέρεται από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου. 

 



Ορεστιάδα: Και η Επαγγελματική Ένωση κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων 
 

Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Ορεστιάδας, και η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας προτρέπει τα μέλη της να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, που ξεκινά η εφαρμογή του νόμου που δίνει τη δυνατότητα της Κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς. Σε ανακοίνωσή της, η Επαγγελματική Ένωση υπενθυμίζει και τη δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος να προχωρήσουν σε εκπτώσεις, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.



ΑΜΘ: Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας

Ψήφισμα 10 σημείων επέδωσαν εχθές στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα και στους υπευθύνους του γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή, οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας και στη συνέχεια έκαναν και πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν ισόποση στρεμματική ενίσχυση βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων από τη νέα ΚΑΠ, άμεση πληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας, άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων που οι εκτροφές τους επλήγησαν από την ευλογιά των αιγοπροβάτων και νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων. Αντιδρούν δε στο χαράτσι των σταυλικών εγκαταστάσεων και βοσκοτόπων καθώς και στην υπερφορολόγηση των κτηνοτρόφων.



Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό στις 3/11

Ανοιχτή εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στη Νέα Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργανώνει η τοπική ομάδα του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης του Μητρικού Θηλασμού, με στόχο να ενθαρρυνθούν οι νέες μητέρες και να κατανοήσουν την αξία του μητρικού θηλασμού. Στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο του καφε-ζαχαροπλαστείου που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, μέλη του Δικτύου και θηλάζουσες μητέρες θα προωθήσουν εμπράκτως «το θείο δώρο του θηλασμού». Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και θα αναπτυχθεί συζήτηση για τα τεράστια πλεονεκτήματα του θηλασμού.