Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 31 Οκτωβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη:Σε αυξημένη ετοιμότητα το ΓΠΝΑ για τα κρούσματα ελονοσίας
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά και το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ελονοσίας, σε 48χρόνο άνδρα από τις Φέρες. Εν τω μεταξύ, σε «καραντίνα», όσον αφορά τη δυνατότητα αιμοδοσίας, μπαίνει η ευρύτερη περιοχή των Φερών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιος Κοντακίδης, μιλώντας στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Για ένα εξάμηνο από το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα, κανένας κάτοικος ή πολίτης που επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή των Φερών, δεν μπορεί να προσφέρει αίμα, για οποιαδήποτε λόγο, εξήγησε ο ίδιος. 



Αλεξανδρούπολη: Στον Έβρο κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ
«Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας θα είναι συνεχής και δίχως συμβιβασμούς», τόνισε εχθές από την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ερμής Κασσές. Ο κ. Κασσές βρέθηκε στον Έβρο ως επικεφαλής κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ, και είχε συναντήσεις με φορείς και εργαζόμενους στο πλαίσιο προετοιμασίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 6ης Νοεμβρίου. «Από το Μάιο του 2010, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχουν δεχθεί μία σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ανηλεής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσές, υποστηρίζοντας πως «η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης συκοφαντεί και λοιδορεί τους δημόσιους υπάλληλους ως αντιπαραγωγικούς, τεμπέληδες και διεφθαρμένους». Ο ίδιος σημείωσε πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας ανθρωπογεωγραφίας στο δημόσιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 370.000, πολύ κάτω από το μέσο όρο των 17 της Ευρωζώνης» και πως το μισθολογικό κόστος τους ανέρχεται σε 8 δις ευρώ το χρόνο, και όχι σε 40, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες γενικότερα, να διαδηλώσουν απέναντι στις πολιτικές που κυρίαρχα πλήττουν την αξιοπρέπειά τους.

Ορεστιάδα: Κατά της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία, να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίδρασης στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου, απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και περιφέρειας. «Κανένα ευρώ την Κυριακή στην αγορά, κανένα ευρώ σε αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν τις ζωές μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, επισημαίνοντας πως «οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουν αναπάντητη την πολιτική που γυρίζει το εργασιακό ρολόι 100 χρόνια πίσω». 



ΑΜΘ: Δήλωση Γ. Παυλίδη για τους χειρισμούς της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ευλογιάς 
Ανεπαρκείς και καθυστερημένους χαρακτηρίζει η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου τους χειρισμούς της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης», Γιώργος Παυλίδης, υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι «τα μέτρα δεν ελήφθησαν εγκαίρως, ούτε στα σύνορα με την Τουρκία, ούτε στα όρια των επιτηρούμενων περιοχών, ούτε στα όρια του νομού Έβρου», ενώ επισημαίνει ότι «η αντιμετώπιση της ζωονόσου επαφίεται στη φιλοτιμία και στη μη αμειβόμενη υπερωριακή εργασία των κτηνιάτρων».  



Ορεστιάδα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία 
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι δάσκαλοι και καθηγητές της περιοχής Ορεστιάδας, στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. «Η κατάσταση στα σχολεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης παραμένει επιεικώς απαράδεκτη, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς», καταγγέλλει η Β’ ΕΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μαθητές που δε διδάσκονται όλα τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος. Το κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και κάθε πολίτη «που θεωρεί ότι αποτελεί δικαίωμα όλων η μόρφωση και η εργασία».  



Ορεστιάδα: Κινητοποίηση για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας 
Στην απόφαση συγκρότησης επιτροπής αγώνα που θα προετοιμάσει την οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης μέσα στο Νοέμβρη με θέμα την προάσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή του βορείου και κεντρικού Έβρου, κατέληξε η χθεσινή ευρεία συνάντηση φορέων και πολιτών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα με πρωτοβουλία της γραμματείας βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης θα είναι η διεκδίκηση ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και η απαίτηση να σταματήσει κάθε σχεδιασμός υποβάθμισης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα κάλυψης των ελλείψεών τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Στη χθεσινή συνάντηση μίλησε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κώστας Βαφειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που διαπιστώνονται σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην βγαίνουν ούτε οι βάρδιες, ενώ επεσήμανε και τις συνέπειες που προκαλεί η μείωση κατά 40% του προϋπολογισμού του νοσοκομείου και η μείωση κατά 50% στη φαρμακευτική δαπάνη.

Ορεστιάδα: Εκδήλωση διοργανώνει η φοιτητική παράταξη Liberation ΕΑΑΚ
Εκδήλωση με θέμα τη «Θεωρία των δύο άκρων και την κρατική βία», διοργανώνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Νέα Ορεστιάδα, η φοιτητική παράταξη Liberation ΕΑΑΚ. «Η κουβέντα προκαλείται εξαιτίας της προπαγάνδας του κεφαλαίου και του κράτους που ταυτίζει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες με τις νεοναζιστικές και παρακρατικές δολοφονίες και πρακτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, που στοχεύει, μέσα από τη διοργάνωση της εκδήλωσης, να δοθούν απαντήσεις στις συγκεκριμένες προκλήσεις και να παγιωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης στην τοπική κοινωνία. Ομιλητές θα είναι: εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης καθηγητών, της Liberation ΕΑΑΚ και της Ε.ΡΑ Ορεστιάδας.   

Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο για το «επιχειρείν» στις Η. Π. Α. διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου 
Σεμινάριο με θέμα το «επιχειρείν» στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου όπου στεγάζεται. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι επιχειρηματικές ανάγκες, οι στρατηγικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Ελληνικές εταιρείες που επιθυμούν να προωθήσουν εμπορικές συναλλαγές και εμπορικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Το «παρών» στο σεμινάριο θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο νέος Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.