Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 10 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας πτώχευσης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας»
Τα ερωτήματα που προκύπτουν εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στη διαδικασία πτώχευσης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Α. Ε.», στην οποία ανήκε και η πρώην «ΟΤΤΟ Έβρος», θέτουν προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Αϊχάν Καραγιουσούφ. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «οι καθυστερήσεις ενέχουν σοβαρούς κινδύνους απώλειας κινητών περιουσιακών στοιχείων, λόγω κλοπών, και απαξίωσης του παγίου κεφαλαίου, λόγω χρόνιας εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση του ενεργητικού. Παράλληλα, τονίζουν πως έχει λήξει η περίοδος κατά την οποία οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας δικαιούνταν και λάμβαναν την επιδότηση ανεργίας και αυτήν τη στιγμή έχουν απομείνει χωρίς εισοδήματα, όταν, εκ μέρους της εταιρείας, τους οφείλονται σημαντικά ποσά από δεδουλευμένα. Καταλήγοντας, ερωτούν τους δύο υπουργούς εάν είναι νόμιμη η καθυστέρηση των διαδικασιών απογραφής και εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που πτώχευσε, τι προτίθεται να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευσή τους και εάν σκοπεύει το υπουργείο Εργασίας να εξετάσει την ένταξη των πρώην εργαζομένων των εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» στις δυνατότητες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.   

Έβρος: Ανακοίνωση Μ. Ουζουνίδη για προβλήματα του Έβρου «εξαιτίας της αδιαφορίας υπουργών»
Σε τέσσερα βασικά ζητήματα, τα οποία, όπως ο ίδιος κρίνει, αποτελούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έβρος εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων υπουργών, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Πρώτο θέτει το θέμα της ευλογιάς που έχει προκαλέσει απώλεια ζωικού κεφαλαίου κτηνοτρόφων του νομού, καθώς, όπως σημειώνει, έχουν θανατωθεί 1.600 ζώα. Εκτός από τη μικρή αποζημίωση που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι για κάθε ζώο που θανατώθηκε, ο κ. Ουζουνίδης επισημαίνει και τα αυξημένα βάρη που προκύπτουν για τη σίτιση των εκτροφών εξαιτίας του υποχρεωτικού εγκλεισμού τους. Ο βουλευτής θίγει στην ανακοίνωσή του και το θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των ιδιοκτητών μικρών καφενείων στα χωριά της περιοχής, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη υποχρέωση θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους, αφού το πολύ μικρό εισόδημα που αφήνουν δεν μπορεί να καλύψει την επιβάρυνση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο κ. Ουζουνίδης κάνει αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου αλλά και τα Κέντρα Υγείας Σαμοθράκης και Δικαίων, «τα οποία υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του βορείου Έβρου και του νησιού». Τέλος, καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών για τις πολιτικές που ακολουθούνται για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπογραμμίζοντας πως οι κάτοικοι του νομού και κύρια του βορείου τμήματος, «βρίσκονται ήδη σε άμεση ανάγκη να θερμάνουν τα νοικοκυριά τους».

Ορεστιάδα: Διαμαρτύρονται οι γονείς των 50 νηπίων του 10ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γονείς των 50 νηπίων και προνηπίων του 10ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, καθώς, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν είναι δυνατή η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος. Για το συγκεκριμένο τμήμα έγιναν στην αρχή της σχολικής χρονιάς 25 εγγραφές, ωστόσο τα 50 μικρά παιδιά έχουν μοιραστεί σε δύο «25άρια» τμήματα που λειτουργούν με ωράριο κλασσικού νηπιαγωγείου. Οι γονείς, με επιστολή που απέστειλαν στη Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, ζητούν την άμεση παρουσία νηπιαγωγού για το ολοήμερο τμήμα, καθώς, όπως δηλώνουν, είναι εργαζόμενοι και η μη λειτουργία του τμήματος τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα. Οι γονείς ανησυχούν και για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η μία από τις δύο νηπιαγωγούς, λόγω απόσπασης, οπότε το κενό που θα δημιουργηθεί θα προκαλέσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία του 10ου νηπιαγωγείου Ορεστιάδας.

Αλεξανδρούπολη: «Απόλυτα ικανοποιημένος» ο Β. Λαμπάκης για τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΑΜΘ
«Απόλυτα ικανοποιημένος» δήλωσε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφερόμενος στη θετική κατάληξη που είχε το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Λαμπάκης εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «η επιβράβευση των προσπαθειών που έγιναν από κοινού και σε απόλυτο συντονισμό με την Περιφέρεια και την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή». «Κατοχυρώσαμε όλες εκείνες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις προκειμένου να πείσουμε τη Διϋπουργική Επιτροπή, δηλαδή έξι υπουργούς, να υπογράψουν το έργο χωρίς καμία αντίρρηση και αμφισβήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Όπως εξήγησε, η Μονάδα, προϋπολογισμού 77 εκ. ευρώ, μαζί με το ΧΥΤΥ που θα δημιουργηθεί, θα δώσουν περίπου 300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ορθής διαχείρισης απορριμμάτων των νομών Έβρου και Ροδόπης για 27 χρόνια.

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.