Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 04 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Από τον «Ψηλό Στάλο» παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας & των Ενόπλων Δυνάμεων
Από το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», που βρίσκεται στην περιοχή Λαβάρων,  παρακολούθησε εχθές την τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2013» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιο Δαβάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο και τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΑ και Πολεμικού Ναυτικού. Η διακλαδική άσκηση «Παρμενίων», που διεξήχθη σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, είχε σκοπό την εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων κατά τις οποίες έχουν συμμετοχή και φορείς του πολιτικού τομέα.

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη της βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου στην Αλεξανδρούπολη
Διήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, του κόμματος, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Η κα. Χαραλαμπίδου επισκέφθηκε το πρωί το ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης και τη ΔΕΥΑΑ, ενώ αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) επισκέπτεται τον ΟΑΕΔ. Το απόγευμα, στις 6.30, θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους της πρώην ΟΤΤΟ Έβρος, και θα ακολουθήσει η συνάντησή της με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Έβρου, του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων. Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο. Αύριο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει στις 10 το πρωί συνέντευξη τύπου, στις 11 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά της Αλεξανδρούπολης και μετά τις 7 το απόγευμα θα βρίσκεται στο πάρκο Ακαδημίας όπου θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα. Χαραλαμπίδου θα μιλήσει στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις 7.30, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που θα γίνει στο χώρο, με θέμα «η νεολαία στο στόχαστρο του Μνημονίου». Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης, μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας του κόμματος και εκπρόσωπος του τμήματος Παιδείας. Στις 9.30 το βράδυ θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Οιωνός» και μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει πάρτι. Στο πάρκο θα υπάρχουν περίπτερα κινημάτων και βιβλιοπωλείο.   

Ορεστιάδα: Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες του Γεωργίου  Πιντίδη που έχει συλληφθεί για αποπλάνηση ανηλίκων
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 43χρονου Γεωργίου Πιντίδη του Νικολάου, κατοίκου Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο στην Ορεστιάδα, για αποπλάνηση ανηλίκων. Ο συγκεκριμένος, εκτός από τις σεξουαλικές σχέσεις που είχε συνάψει με τέσσερις ανήλικες, ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών, είχε προχωρήσει και στην παραγωγή πορνογραφικού υλικού στο οποίο συμμετείχε ο ίδιος και τα ανήλικα κορίτσια. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του θα διαρκέσει μέχρι την αμετάκλητη περάτωση της ποινικής δίκης και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από ενδεχόμενες νέες πράξεις του στο μέλλον. Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές καλούν οποιονδήποτε μπορεί να παρέχει περισσότερες πληροφορίες που να συνδέονται με το δράστη, να καλέσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.    

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για το πρόγραμμα «Τοπικές Πρωτοβουλίες ανάπτυξης Π. Ε. Έβρου»
Η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και αναγέννησης στην περιφερειακή ενότητα Έβρου», θα πραγματοποιηθεί στις 7 αύριο το απόγευμα στο ξενοδοχείο Thraki Palace, στην Αλεξανδρούπολη. Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου, Αθανάσιος Μπέλλας και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος από τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, Γιώργο Μπεκιαρίδη.

Ορεστιάδα: Στην διεθνή ποδηλατική διαδρομή Eurovelo η παραποτάμια περιοχή Άρδα
Η παραποτάμια περιοχή του Άρδα εντάσσεται στη διεθνή ποδηλατική διαδρομή «Σιδηρούν Παραπέτασμα», μετά από πρόταση του Ελληνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo. Στην ίδια διαδρομή εντάσσονται επίσης, τμήμα της ακριτικής περιοχής Προμαχώνα Σερρών και Εξοχής Δράμας. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Συντονιστικού Κέντρου Eurovelo είχαν επισκεφθεί την Ορεστιάδα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου και είχαν συναντήσεις με φορείς και τον ποδηλατικό σύλλογο της πόλης, προκειμένου να ακούσουν τις προτάσεις τους εν όψει της χάραξης του τμήματος της ποδηλατικής διαδρομής που θα διέρχεται από τον Έβρο. Η ποδηλατική διαδρομή «Σιδηρούν Παραπέτασμα» συνδέει περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης σε μία προσπάθεια να προωθηθεί η μεγάλη διαδρομή EuroVelo 13, που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη. 

Ορεστιάδα: Παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΟ και φιλικά παιχνίδια στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Σαμαράς»
Η παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς». Οι «πράσινοι» του Έβρου θα δώσουν τους πρώτους φιλικούς αγώνες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το πρωτάθλημα της Α2, με αντίπαλο τη Βουλγαρική Μπότεφ Λούκοβιτ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας στη γειτονική χώρα. Το πρώτο φιλικό θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και το δεύτερο στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.