Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 08 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Συντάσσονται με την απόφαση για μη διανομή πετρελαίου θέρμανσης οι δύο Ενώσεις Βενζινοπωλών του Έβρου
Και οι δύο Ενώσεις Βενζινοπωλών του Έβρου συναίνεσαν στην απόφαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, τονίζοντας πως «οι καταναλωτές δε γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι δικαιούνται το επίδομα, πως και πότε θα το πάρουν». Παράλληλα, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων δηλώνουν ότι δεν τους έχει γνωστοποιηθεί η διαδικασία διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ επαναφέρουν το αίτημά τους για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα επίπεδα του 2011 και ζητούν την κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών», όπως υποστηρίζουν.

Έβρος: Ερώτηση 26 βουλευτών της Ν. Δ. για το πετρέλαιο θέρμανσης
Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης έφεραν στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, 26 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου, του κόμματος, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Οι βουλευτές ζητούν «φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης στις καθορισμένες ποσότητες για όλα τα νοικοκυριά», επισημαίνοντας πως η συνταγή των επιδομάτων «έχει δοκιμαστεί και, δυστυχώς, αποδείχθηκε στην πράξη αποτυχημένη». Υπογραμμίζουν επίσης ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν απέφερε την προσδοκόμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάσταχτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Οι βουλευτές σημειώνουν ότι σοβαρές αδικίες διαπιστώθηκαν ακόμη και στο διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες και ερωτούν, καταλήγοντας, αν θα δοθεί πετρέλαιο σε όλα τα νοικοκυριά σε τιμή προ εξίσωσης, αν θα επανεξεταστούν οι γεωγραφικές ζώνες και εάν θα δοθεί εντολή για άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών στη διακίνηση πετρελαίου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή-λαθρεμπορία.  

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το νηπιαγωγείο Δικαίων
Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο Δικαίων του δήμου Ορεστιάδας, εξαιτίας της έλλειψης νηπιαγωγών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. «Οι γονείς έχουν αποφασίσει την επ’αόριστον αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, διεκδικώντας να στελεχωθεί το Νηπιαγωγείο με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, για να λειτουργήσει ως διθέσιο και να εξυπηρετηθούν τα 27 νήπια και προνήπια», αναφέρουν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές και ερωτούν ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις. 

Αλεξανδρούπολη: Συνέντευξή τύπου Β. Λαμπάκη για την Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων
Τις λεπτομέρειες του έργου κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του έργου Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 11.30 αύριο το πρωί. Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Λαμπάκης αναμένεται να αναφερθεί και σε άλλα θέματα επικαιρότητας.

ΑΜΘ: Μηνιαίος απολογισμός της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης
Διακόσια πενήντα οκτώ άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, 32 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 241 λαθρομετανάστες συνέλαβαν τον Σεπτέμβριο οι αστυνομικοί των έξι Αστυνομικών Διευθύνσεων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, στο ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, τρεις υποθέσεις εκβίασης και 32 διαρρήξεις, ενώ ανευρέθηκαν 39 κλεμμένα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).  



Σαμοθράκη: Στη Σαμοθράκη η 33η Γενική Συνέλευση του Ε. Ο. Α. Ε. Ν.
Η 33η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στη Σαμοθράκη. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Samothraki Village. Στη συνέλευση θα συμμετέχουν περίπου 45 σύνεδροι, οι οποίοι θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα θέματα του Τουρισμού και του χωροταξικού σχεδιασμού για τον Τουρισμό καθώς και στη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του κλάδου με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και Εκπαίδευση», διοργανώνουν αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α’ βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Έβρου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου. Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο διευθυντής Εκπαίδευσης Έβρου, Παναγιώτης Ζιαγάκης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των υπευθύνων εκπαιδευτικών και φορέων, που εμπλέκονται στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.