Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 01 Οκτωβρίου 2013

Ορεστιάδα: Ερώτηση Γ. Ντόλιου για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων από την ευλογιά
Την κάλυψη του κόστους διατροφής που προκύπτει από τον υποχρεωτικό περιορισμό των ζώων και την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων που επιθυμούν να ανανεώσουν τις εκτροφές τους, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος. Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, ήδη έχουν θανατωθεί 1.600 ζώα που προσβλήθηκαν από ευλογιά, ενώ ο Έβρος πλήττεται για πολλοστή φορά από ζωονόσο. «Στα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν ο εγκλεισμός των κοπαδιών του Έβρου στις εκτροφές τους, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να επιβαρύνονται το αυξημένο κόστος σιτηρεσίων, το οποίο οι περισσότεροι, λόγω οικονομικής εξαθλίωσης, δεν μπορούν να καλύψουν», αναφέρει ο κ. Ντόλιος. Προσθέτει επίσης πως «η απώλεια ζωικού κεφαλαίου στη σημερινή εποχή έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στις οικογένειες των κτηνοτρόφων, στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία» και ζητά από την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να καλύψει το κόστος διατροφής που προκύπτει από τον υποχρεωτικό περιορισμό των ζώων και να μεριμνήσει για την ανανέωση των εκτροφών με ένα ποσό πέραν των 100 ευρώ ανά μονάδα, για όσους αποφασίσουν να ανανεώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.

Αλεξανδρούπολη: Ερωτήσεις βουλευτών για τον αγωγό TAP
Ερώτηση με θέμα τα περιβαλλοντικά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την Ελλάδα, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Θράκης, Αιχάν Καραγιουσούφ και Χουσείν Ζειμπέκ. Οι βουλευτές μεταφέρουν στους δύο υπουργούς τις «βάσιμες», όπως τις χαρακτηρίζουν, ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από αγροτικούς συλλόγους των περιοχών όδευσης του αγωγού, από εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ορεστιάδα: Και στο τελωνείο Ορεστιάδας θα εγκατασταθεί σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων
Σύστημα αυτόματης καταγραφής οχημάτων σε επτά τελωνεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ορεστιάδας, σχεδιάζει να εγκαταστήσει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου και της φοροκλοπής. Το σύστημα αποτελείται από υπερσύγχρονες κάμερες και αισθητήρες και συνδυάζεται με ειδική υποδομή για την καταγραφή, την παρακολούθηση και τη διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων που διέρχονται από τα σύνορα της χώρας. Η εγκατάστασή του αναμένεται να γίνει στα επτά τελωνεία στις αρχές του 2014.

Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις για την Τρίτη Ηλικία
Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στα ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση για το Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης θα γίνει στις 6 αύριο το απόγευμα στο χώρο του Α’ Κέντρου, ενώ σήμερα το απόγευμα, στις 7, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ Φερών. Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, θα γίνει και η εκδήλωση για τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ Πέπλου.

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό στις 3/11
Ανοιχτή εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου στη Νέα Ορεστιάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργανώνει η τοπική ομάδα του Δικτύου Ομάδων Υποστήριξης του Μητρικού Θηλασμού, με στόχο να ενθαρρυνθούν οι νέες μητέρες και να κατανοήσουν την αξία του μητρικού θηλασμού. Στις 3 Νοεμβρίου, στην πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, μέλη του Δικτύου και θηλάζουσες μητέρες θα προωθήσουν εμπράκτως «το θείο δώρο του θηλασμού». Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και θα αναπτυχθεί συζήτηση για τα τεράστια πλεονεκτήματα του θηλασμού.

Αλεξανδρούπολη:2o Σεμινάριο καθηγητών ξένων γλωσσών
Το 2ο Σεμινάριο για Καθηγητές Ξένων Γλωσσών με θέμα: «Ζητήματα Μάθησης, Συμπεριφοράς, Διαχείρισης της Παιδαγωγικής Σχέσης και Νέες Τεχνολογίες στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση,» διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grecotel και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης, ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας». Τα σεμινάρια γίνονται σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας ΑΜΘ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.