Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 09 Οκτωβρίου 2013



Ορεστιάδα: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για το νηπιαγωγείο Δικαίων

Την επαρκή στελέχωση του νηπιαγωγείου των Δικαίων αλλά και των άλλων σχολικών μονάδων της περιοχής του βορείου Έβρου, ζητά η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η κυβέρνηση συνεχίζοντας την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, με απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και υποχρηματοδότηση των σχολείων, “κλέβει” εκπαιδευτικό προσωπικό από σημαντικές και αναγκαίες θέσεις». Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Τριγώνου, τονίζοντας πως «η αποψίλωσή της συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα».  



Έβρος: «Επιτυχημένη» κρίνει τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Π. Υ.  

«Επιτυχημένη» κρίνεται από τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου η φετινή αντιπυρική περίοδος, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας, εκδηλώθηκαν συνολικά 50 πυρκαγιές και καήκαν μόνο 148 στρέμματα, κυρίως χορτολιβαδικών εκτάσεων, ενώ η καμένη δασική έκταση περιορίστηκε σε 22 στρέμματα. «Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στην αυξημένη ετοιμότητα που προσπαθήσαμε να επιτύχουμε στο μέτρο του δυνατού, στην άριστη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των αγροτών της περιοχής», εκτιμά η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού. Στην ανακοίνωσή της δίνει ήδη και τις πρώτες οδηγίες σε όσους κάνουν χρήση τζακιών ή θερμαστρών ξύλου, επισημαίνοντας ότι η προσοχή τους θα πρέπει να είναι αυξημένη. 



Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση του χρονικού της έρευνας στην Πλωτινόπολη

Το χρονικό της έρευνας στην Πλωτινόπολη θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, ο αρχαιολόγος της 19ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ματθαίος Κουτσουμανής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.