Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 11 Οκτωβρίου 2013



Ορεστιάδα: Αόριστες υποσχέσεις για την τοποθέτηση δεύτερης νηπιαγωγού στο νηπιαγωγείο Δικαίων
Αόριστες υποσχέσεις για τοποθέτηση δεύτερης νηπιαγωγού, όταν και αν αυτή διοριστεί από το υπουργείο, έδωσε η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Θεσσαλία Κεχαγιά, στους γονείς των μικρών παιδιών του νηπιαγωγείου Δικαίων, οι οποίοι εδώ και αρκετές ημέρες αποφάσισαν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη δεύτερης νηπιαγωγού. Υπενθυμίζεται ότι τα 27 νήπια και προνήπια του νηπιαγωγείου Δικαίων συνυπήρχαν σε ένα τμήμα που εξυπηρετούνταν από μία μόνο νηπιαγωγό. Εν τω μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι, στις 12.30, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του δήμου Ορεστιάδας, Αγάθη Κουτσούλη, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, θα βρεθούν στα Δίκαια προκειμένου να συναντηθούν με τους γονείς των νηπίων, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών τους για την εξεύρεση λύσης.  

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη μη λειτουργία ολοήμερου τμήματος στο 10ο Νηπιαγωγείο
«Είναι απαράδεκτο, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, να μην έχει ακόμη ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολείων», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας, αναφερόμενη στη μη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο 10ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λειτουργεί με δύο νηπιαγωγούς, με ωράριο κλασσικού νηπιαγωγείου, αφού δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για να καλύψει τις ώρες του ολοήμερου τμήματος. «Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, όσοι σήμερα σιωπούν και δείχνουν ανοχή, στην ουσία ανοίγουν το δρόμο για να περάσει η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας», υποστηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς «να συντονίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους».

Ορεστιάδα: «Άμεση στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων» ζητά η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας 
Συντονισμό κινητοποιήσεων με αίτημα την άμεση στελέχωση όλων των νηπιαγωγείων του δήμου Ορεστιάδας προτείνει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, κάνοντας λόγο για «εξόντωση των οικογενειών». «Αποτελεί προτεραιότητα να καλυφθούν όλες οι οργανικές ανάγκες σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία», επισημαίνει η Ανοιχτή Συνέλευση και καλεί κάθε πολίτη και φορέα «να πάρει θέση» και πολύ περισσότερο να συμμετέχει στον αγώνα για τη διασφάλιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Έβρος: Επίσκεψη Θ. Καράογλου στον Έβρο το Σαββατοκύριακο
Τα τελωνεία Κυπρίνου, Ορμενίου και Καστανεών θα επισκεφθεί αύριο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στον Έβρο το Σαββατοκύριακο. Αύριο στις 8 το πρωί θα επισκεφθεί το τελωνείο Κυπρίνου και το απόγευμα, διαδοχικά, τα τελωνεία Ορμενίου και Καστανεών, στις 5.30 και στις 6.30 το απόγευμα, αντίστοιχα. Οι επισκέψεις γίνονται στο πλαίσιο της νέας αρμοδιότητας του υπουργείου για την ανάπλαση των χερσαίων πυλών εισόδου σε Μακεδονία και Θράκη. Την Κυριακή ο κ. Καράογλου θα βρεθεί στο Διδυμότειχο, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τον εκπατρισμό των Μανδριτσιωτών.  

Έβρος: Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 13/10
Περιοδεία στην Αν. Μακεδονία- Θράκη πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας του Κ. Κ. Ε, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας θα βρίσκεται στον Έβρο την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, και θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη, στο χώρο του ΚΕΠΑΚΥ (πρώην ΥΕΒ), στις 7 το απόγευμα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις του Κ. Κ. Ε.





Ορεστιάδα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ορεστιάδα
“Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ελλάδα και στον Έβρο” είναι το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ορεστιάδα, την ερχόμενη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τόλιος αναμένεται να αναφερθεί στις δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, στο ρόλο των μεταποιητικών και εμπορικών μονάδων στη διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 16 του μηνός, στην Αλεξανδρούπολη.

Έβρος: Κλειστή στις 14/10 η ΔΟΥ Ορεστιάδας, κλειστή στις 16 & 17/10 και η ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
Κλειστή θα είναι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η Δ.Ο.Υ Ορεστιάδας, λόγω της αναβάθμισης των συστημάτων της. Η Υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Κλειστή θα είναι στις 16 και 17 Οκτωβρίου και η Δ. Ο. Υ. Αλεξανδρούπολης, λόγω εγκατάστασης του νέου προγράμματος TAXIS.




Σουφλί: Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το τουρνουά βόλεϊ
Στο τουρνουά βόλεϊ που διοργανώνεται στο Σουφλί, από τον τοπική ομάδα, συμμετέχει σήμερα και το Σαββατοκύριακο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για το νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, που ξεκινά στις 19 Οκτωβρίου. Οι “πράσινοι” θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δύο ομάδες που θα συναντήσουν στο πρωτάθλημα: τον Ηρακλή και τη Λήμνος Sports Club, την ομάδα που δημιούργησε ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς. Πρώτος αντίπαλος της Ορεστιάδας, στις 6 σήμερα το απόγευμα, θα είναι η ομάδα της Λήμνου ενώ στις 8 θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στο Σουφλί και τον Ηρακλή. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παιχνίδια Σουφλίου- Ορεστιάδας, στις 6 και Ηρακλή- Λήμνου στις 8. Την τελευταία ημέρα του τουρνουά η Ορεστιάδα θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.