Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 03 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τις πλημμύρες
«Οι υπηρεσίες τεχνικών έργων της περιφέρειας ΑΜΘ, με τις παρεμβάσεις τους σε όλο τον νομό, προσπάθησαν να περιορίσουν την απειλή των πλημμυρών», ανέφερε σε δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις πλημμύρες. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κοκολάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.
Η κα. Νικολάου υποστήριξε πως με τα έργα που έχουν γίνει «τα επικίνδυνα σημεία έχουν κλείσει», ωστόσο σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη παρεμβάσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί και η πρόοδός τους βρίσκεται στο 90%. Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης επαναπροσδιορίστηκαν οι αρμοδιότητες των φορέων στο θέμα της αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και συμφωνήθηκε το πλάνο ενεργειών, δράσεων ή συμπληρωματικών παρεμβάσεων που θα αφορούν την πρόληψη.

Αλεξανδρούπολη: Θέματα ανάπτυξης του λιμένα συζήτησαν Α. Γιαννακίδης-Σ. Σταυράκογλου
Η σιδηροδρομική σύνδεση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, εν όψει και της εγκατάστασης του αναδόχου του έργου, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Σταύρο Σταυράκογλου. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Ο. Λ. Α., συζητήθηκε και το θέμα της εκβάθυνσης του λιμανιού, ενώ εξετάστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη δημιουργία μόνιμων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, την αδειοδότηση υδατοδρομίου καθώς και το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, για το οποίο, μάλιστα, συμφωνήθηκε να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξής του. Ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον πρόεδρο του Οργανισμού δήλωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σύμπνοια στις στοχεύσεις που γίνονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και να υπάρξει επενδυτική προσέγγιση. «Είναι σημαντικό, η συνεργασία αυτού του επιπέδου να αποτελέσει πυξίδα πορείας για το σύνολο των θεσμικών φορέων, με στόχο την ανάδειξη των τεράστιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ο. Λ. Α.   

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 43χρονος Γεωργιανός με πλαστή ταυτότητα στο τελωνείο Κήπων  
Με πλαστή ταυτότητα των Ελληνικών αρχών επιχείρησε να βγει από τη χώρα ένας 43χρονος Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη εχθές το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων. Ο 43χρονος, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. 

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «Ενότητας» για το αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων
«Απόλυτα δικαιολογημένο» θεωρεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» το αίτημα των κτηνοτρόφων να τους χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση «για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα έξοδα που έφερε η ευλογιά». Η Ομοσπονδία ζητά από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο συγκεκριμένο αίτημα, τονίζοντας πως «οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του περιορισμού των κοπαδιών τους στις στάνες». Το συγκεκριμένο μέτρο επιβαρύνει με πρόσθετα έξοδα τους εκτροφείς, οι οποίοι «ήδη βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας εξαιτίας της πολιτικής της Ε. Ε. και των κυβερνήσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το θέμα η «Ενότητα».    

Έβρος: Έντονη αντίδρασης της ΠΑΣΥ στο χαράτσι φορολόγησης της γης
Έντονα αντιδρά η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτεί την απόσυρσή του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η Π. Α. ΣΥ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη φορολόγηση, σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ, «θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, ικανοποιώντας τα σχέδια συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών». Καλεί δε τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς να αντισταθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αλεξανδρούπολη: Ομιλία του καθηγητή Γ. Βουτσά για τη δημιουργία του Σύμπαντος
«Από το σκοτάδι στο φως, η δημιουργία του Σύμπαντος και η μουσική της Γης» είναι ορισμένα μόνο από τα σημεία της ομιλίας που θα κάνει το Σάββατο, στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φυσικής και διδάσκων στα τμήματα Γεωλογίας και Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Βουτσάς. «Ξενάγηση σε μία διαδρομή από το παρελθόν στο μέλλον, μέσα από ένα παραμύθι για μεγάλους και παιδιά», χαρακτηρίζει την εκδήλωση το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.