Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 17 Οκτωβρίου 2013



Ορεστιάδα: Σύσκεψη για την ευλογιά στον Έβρο
Ευρεία σύσκεψη με θέμα τα κρούσματα ευλογιάς στον Έβρο, που είχαν ως συνέπεια την θανάτωση μεγάλου μέρους του ζωικού κεφαλαίου, θα πραγματοποιηθεί στις 4 σήμερα το μεσημέρι στο Κτηνιατρικό Κέντρο Ορεστιάδας. Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα, Σταύρος Βαβίας και θα παραστεί ο Διευθυντής Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρος Ντουμανάκης. Επίσης θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας, ο κτηνιατρικός εμπειρογνώμονας της Γενικής Γραμματείας Προστασίας Υγείας του Καταναλωτή ενώ θα παραστεί και αντιπροσωπεία κτηνιάτρων από τη Βουλγαρία.

Αλεξανδρούπολη: Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο
Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Θέματα της συνεδρίασης θα είναι η έγκριση καταβολής προστίμων στο ΙΚΑ ώστε έγκαιρα να εκδοθεί η αναγκαία ασφαλιστική ενημερότητα για το δήμο και η εφαρμογή των διατάξεων, από μέρους του δήμου Αλεξανδρούπολης, που αφορούν την αναστολή κατεδάφισης των καλυβών του Δέλτα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος υλοποίησης της κατεδάφισής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα.

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τις υψηλές τιμές των ναύλων στο δρομολόγιο Αλεξ/πολη-Σαμοθράκη
Γενικές μειώσεις στις τιμές των ναύλων στα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ζητά ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών. Ο κ. Ουζουνίδης σημειώνει ότι «το υψηλό κόστος των ναύλων, σε συνδυασμό με την έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας, καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού» και επισημαίνει ιδιαίτερα τις περιπτώσεις εκείνων που για λόγους υγείας αναγκάζονται να κάνουν το δρομολόγιο συχνότερα, «προκειμένου να εξυπηρετήσουν ζωτικές τους ανάγκες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Καταλήγοντας, ερωτά εάν υπάρχει πρόθεση από μέρους των συναρμόδιων υπουργείων να ζητήσουν από την εταιρεία την καθιέρωση μόνο επιδοτούμενων δρομολογίων για όλη τη διάρκεια του έτους και εάν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν οι μόνιμοι κάτοικοι ή τουλάχιστον οι ευπαθείς ομάδες σε ένα ευνοϊκότερο εκπτωτικό καθεστώς.

Έβρος: Εκδηλώσεις επιβράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν σε σχολικούς διαγωνισμούς και αγώνες
Εκδηλώσεις βράβευσης των μαθητών του Έβρου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και δράσεις τέχνης, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού στη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ορεστιάδα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο θέατρο «Διόνυσος» και θα ακολουθήσει η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 20 του μηνός, στις 11 το πρωί στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, εκτός από την επιβράβευση των μαθητών, θα παρουσιαστούν και τα έργα με τα οποία διακρίθηκαν.

Ορεστιάδα: Ιστορικό περίπατο στο «Γοργοπόταμο του Έβρου» διοργανώνουν οι ΚΝΕ βορείου Έβρου
Ιστορικό περίπατο στο «Γοργοπόταμο του Έβρου» διοργανώνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι οργανώσεις της ΚΝΕ βορείου Έβρου, εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. «Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι τις σημαντικές στιγμές του αντιφασιστικού αγώνα της περιόδου 1940-1944 στην περιοχή», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι τοπικές οργανώσεις της ΚΝΕ. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στη γέφυρα των Δικαίων, την οποία, τον Μάιο του 1944, ανατίναξε το 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ σε συνεργασία με Αμερικανούς σαμποτέρ, προκειμένου να σταματήσει η τροφοδοσία των Γερμανών με χρώμιο από την Τουρκία. «Σήμερα που οι νοσταλγοί του Χίτλερ ξανασηκώνουν κεφάλι, οι νέοι μας πρέπει να μάθουν για τον ηρωικό αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί στη χώρα μας», τονίζει η ΚΝΕ.  

Ορεστιάδα: Εκδήλωση με το συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη
Εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στο θέατρο «Διόνυσος», στη Νέα Ορεστιάδα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO νομού Έβρου. «Η περιπέτεια μίας ξένης γλώσσας» θα είναι το θέμα της ομιλίας του κ. Ξανθούλη, ο οποίος στη συνέχεια θα παρουσιάσει και το νέο του βιβλίο, με τίτλο «ο γιος του δασκάλου». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των πιστοποιητικών PALSO και EDEXCEL.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.