Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 24 Οκτωβρίου 2013



Ορεστιάδα: Έξι νηπιαγωγοί καλύπτουν τα βασικά κενά σε νηπιαγωγεία του δήμου Ορεστιάδας
Με έξι νηπιαγωγούς, που παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα σε ισάριθμα νηπιαγωγεία, καλύπτονται τα κενά που είχαν διαπιστωθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε προσχολικές μονάδες του δήμου Ορεστιάδας. Ειδικότερα, οι νηπιαγωγοί προσλήφθηκαν για τα νηπιαγωγεία Δικαίων, Βύσσας, Ριζίων και για το 6ο, το 9ο και το 10ο νηπιαγωγείο Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται ότι στα Δίκαια οι γονείς είχαν αποφασίσει να σταματήσουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο του χωριού, καταγγέλλοντας ότι μία μόνο νηπιαγωγός δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετήσει 27 νήπια και προνήπια. Εντονότατες διαμαρτυρίες είχαν εκφράσει και οι γονείς του 10ου νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, στο οποίο, λόγω έλλειψης προσωπικού, δε λειτουργούσε το ολοήμερο τμήμα.

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα κενά στα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης Ορεστιάδας
Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας, ερωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας. «Η αγανάκτηση των γονιών είναι δικαιολογημένη, καθώς εντοπίζονται ελλείψεις σε τμήματα που είναι άκρως απαραίτητα για τη φροντίδα των παιδιών», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, υπογραμμίζοντας πως «οι μαθητές των ειδικών σχολείων έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή».  

ΑΜΘ: Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Την άμεση πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης, ζητούν οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, καταγγέλλοντας για «συνεχιζόμενο εμπαιγμό» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε ανακοίνωσή τους, οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ άμεσα και στην εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών. «Αναμένουμε την υπεύθυνη στάση του Υπουργείου και την άμεση διάψευση όλων των σεναρίων που αφορούν τη νέα ΚΑΠ και έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που αθετηθούν οι μέχρι τώρα υποσχέσεις για πραγματική ενίσχυση της κτηνοτροφίας από τους πόρους της νέας ΚΑΠ, ο κλάδος «θα επανεξετάσει τη μέχρι τώρα ήπια στάση του».

Έβρος: Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δράσεων για τα 150 χρόνια από την εύρεση της «Νίκης της Σαμοθράκης»
Εκπαιδευτικές δράσεις και αφιερώματα για την επέτειο των 150 χρόνων από την εύρεση του αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης», προγραμματίζει η περιφερειακή ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων του νομού. Σε συνάντηση που είχε στην Ορεστιάδα η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, με τους διευθυντές των σχολείων του βορείου Έβρου, συζητήθηκε η ιδέα να ενταχθούν στα σχολεία  εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τη «Νίκη της Σαμοθράκης», ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του αγάλματος που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου, ως ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματά του. 



Ορεστιάδα: Ποδηλατική δράση για την ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Ποδηλατική συγκέντρωση και ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ν. Ορεστιάδας, διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών βορείου Έβρου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Νέας Ορεστιάδας. Η δράση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Οκτωβρίου. 






Ορεστιάδα: Επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας
Η επίσημη παρουσίαση της ομάδας βόλεϊ της Ορεστιάδας για το νέο πρωτάθλημα, έγινε εχθές το απόγευμα στο θέατρο “Διόνυσος” ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι νέες εμφανίσεις και οι χορηγοί- διαφημιζόμενοι σε αυτές. Η μια εμφάνιση είναι στα χρώματα του μαύρου-πράσινου και η δεύτερη σε λευκό-πράσινο, με τους χορηγούς να εμφανίζονται ανά δύο στο μπροστά και στο πίσω μέρος της φανέλας. “Έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο παικτών και θα έχουμε καλή πορεία”, υποστήριξε με βεβαιότητα ο πρόεδρος του Α. Ο. Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης, προσδιορίζοντας ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α1.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.