Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 15 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί το μέλος της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τόλιος
Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διδάκτωρ Οικονομικών, Γιάννης Τόλιος, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κ. Τόλιος θα μιλήσει απόψε, στις 8, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και αύριο θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Στις 10 αύριο το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Ενδιάμεσα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών μονάδων του Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18/10
Σε περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «κατεβαίνουν» την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην κινητοποίηση θα παραστούν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος. «Με την πολιτική των μνημονίων έχουν περικοπεί δραματικά τόσο τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των υπηρεσιών όσο και αυτά των εισοδημάτων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 18/10 το δημοτικό συμβούλιο
Με 49 θέματα συνεδριάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διάθεση ποσοστού έως 12% του συνολικού ποσού της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, καθώς και η έκτακτη επιχορήγηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Επίσης, θα εξεταστεί το θέμα που αφορά την πρόσληψη τεσσάρων εργατών καθαριότητας, με δίμηνη σύμβαση και η προμήθεια εξοπλισμού οικιακής κομποστοποίησης για το δήμο Ορεστιάδας. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η έγκριση της επιχορήγησης για τους σχολικούς τροχονόμους, ενώ θα καθοριστεί και ο αριθμός αδειών για υπαίθριο πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο για το έτος 2014.    

Σαμοθράκη: «Αναγκαία η λειτουργία τελωνείου στο νησί για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ίμβρο…»
Η ανάγκη λειτουργίας τελωνείου στη Σαμοθράκη για την υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Ίμβρο, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια των εργασιών της 33ης γενικής συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων, που διεξήχθη στη Σαμοθράκη το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη ένταξης του νησιού σε πιλοτικό πρόγραμμα για επιτόπια έκδοση βίζας, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι ξένοι επισκέπτες. Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης, δια του εκπροσώπου του συλλόγου τους, επανέλαβαν το αίτημά τους να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει για περιοχές με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Έβρος: Πρόσληψη 6 διανομέων από τα ΕΛΤΑ για τις υπηρεσίες του Έβρου
Έξι διανομείς για τις υπηρεσίες τους σε Φέρες, Διδυμότειχο, Σουφλί, Ορεστιάδα και Δίκαια, θα προσλάβουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πρόκειται για θέσεις μερικής απασχόλησης που θα καλυφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από υποψηφίους της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα, από ένα άτομο θα προσληφθεί στα ταχυδρομεία Φερών, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Δικαίων ενώ για το Ταχυδρομείο Ορεστιάδας προβλέπονται δύο προσλήψεις. Η αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.