Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 21 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Και στον Έβρο μέλη της ΑΔΕΔΥ εν όψει της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου
Περιοδείες στην περιφέρεια ξεκινούν από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι σε συνεργασία με τα κατά τόπους νομαρχιακά τμήματα θα προετοιμάσουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε για τις 6 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή της, η εκτελεστική γραμματεία της ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπάλληλους «να αντιπαλέψουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, τις νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο, τις οποίες έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα».

Έβρος:  «Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση των δύο αγωνιστών της Χαλκιδικής-δεν εφησυχάζουμε…»
«Δε θα επιτρέψουμε στους χρυσογαλαζοπράσινους υποψήφιους δημάρχους που περιμένουν τις δημοτικές εκλογές για να εκχωρήσουν «γη και ύδωρ», να μετατρέψουν το Πέραμα σε Σκουριές και την Αλεξανδρούπολη σε Ιερισσό», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, χαιρετίζοντας «την αποφυλάκιση των 2 αγωνιστών της Χαλκιδικής, ύστερα από 6μηνη άδικη προφυλάκιση», όπως αναφέρει. «Οι αγώνες για τη φύση, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια ούτε φυλακίζονται, ούτε υποκύπτουν στην κρατική τρομοκρατία», υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε εφησυχασμός ούτε χαλάρωση απέναντι στα σχέδια των χρυσοθήρων».   

Ορεστιάδα: Στον Εισαγγελέα δύο Βούλγαροι διακινητές μη νόμιμων μεταναστών
Δύο Βούλγαροι, ηλικίας 60 και 42 ετών, που συνελήφθησαν στη Μάνδρα Σουφλίου για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο αυτοκίνητα τα οποία έφεραν ξένες πινακίδες, οκτώ μη νόμιμους μετανάστες (πέντε από τη Συρία και τρεις από τη Μυανμάρ). Τα δύο Ι. Χ. αυτοκίνητα, 100 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των Βουλγάρων, κατασχέθηκαν.

Αλεξανδρούπολη: Στην Εισαγγελέα δύο 16χρονοι που συνελήφθησαν για διαρρήξεις
Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν οι δύο ανήλικοι, 16 ετών, που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη για διαρρήξεις σε δύο σχολεία. Πρόκειται για έναν Ουκρανό και έναν Έλληνα, που είχαν αφαιρέσει, από τη μία σχολική μονάδα που είχαν «ανοίξει», μία μικροφωνική εγκατάσταση. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ίδιοι ανήλικοι στο διάστημα μεταξύ 3 και 17 Οκτωβρίου, είχαν διαρρήξει και τέσσερα σπίτια στην Αλεξανδρούπολη, με λεία: διάφορα χρυσά κοσμήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορά τρόφιμα και ποτά. Ο 16χρονος Έλληνας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για κλοπές.

Έβρος: Συνελήφθη 35χρονος Τούρκος που σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης θα οδηγηθεί ο 35χρονος Τούρκος που συνελήφθη στο τελωνείο των Κήπων, καθώς, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου του, σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο 35χρονος, που σκόπευε να μπει στην Ελλάδα από την Τουρκία, κατηγορείται για αδικήματα απάτης και πλαστογραφίας με σκοπό το κέρδος.

Ορεστιάδα: Παρουσίαση βιβλίου διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο
Το βιβλίο τους με τίτλο «το χρυσάμπελο των αναμνήσεων», θα παρουσιάσουν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, οι συγγραφείς, Παντελής Μαντζαβίνος και Νίκη Ορογώνη-Μαντζαβίνου. Το βιβλίο αναφέρεται στον ξεριζωμό της Ανατολικής Θράκης και περιγράφει τη ζωή των προσφύγων. Μετά την παρουσίαση θα εμφανιστεί η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας, το οποίο έχει αναλάβει και τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.   





Ορεστιάδα: Εκδρομή «γνωριμίας με τον τόπο» διοργανώνει η ΕΕΒΟΠ
Εκδρομή «γνωριμίας με τον τόπο» διοργανώνει η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί εκείνης της ημέρας από το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση θα γίνει στο Παρατηρητήριο Νέας Βύσσας, όπου θα γίνει ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χωριού αλλά και της Αδριανούπολης. Επόμενη στάση των εκδρομέων θα είναι το αναψυκτήριο του Σπηλαίου, όπου θα γίνει και ξενάγηση στην αρχαιολογική έκθεση που λειτουργεί εκεί. Θα ακολουθήσουν, διαδοχικά, επισκέψεις στο Μύλο Πετρωτών, στον αρχαιολογικό χώρο Μικρής Δοξιπάρας και στην εκκλησία της Παταγής. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, στη γραμματεία της Επαγγελματικής Ένωσης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.