Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 14 Οκτωβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα για «συμπόρευση με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας
Κάλεσμα για «συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ» έστειλε εχθές το βράδυ από την Αλεξανδρούπολη, σε ομιλία του στην αίθουσα του Πολυκοινωνικού Κέντρου, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην ΑΜΘ. «Μπροστά μας υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρυφτούν κάτω από το “κλίμα ευφορίας” που προσπαθεί να δημιουργήσει η συγκυβέρνηση γύρω από το θέμα της περιβόητης ανάκαμψης», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «αποπροσανατολιστική» την αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καλλιεργεί προσδοκίες πως η χώρα περνά σε ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς να λέει, όμως, ότι αυτή η ανάπτυξη πατάει στα θεμέλια ενός στέρεου αντεργατικού οικοδομήματος που γκρέμισε εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα». Αναφερόμενος ειδικότερα στην περιφέρεια ΑΜΘ, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως και στην περιοχή αυτή «αποδεικνύεται πως ο δρόμος της ανάπτυξης είναι στρωμένος με κέρδη και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, με ανεργία, φτώχεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα». Κατήγγειλε επίσης πως «εδώ και δεκαετίες και παρά την εφαρμογή των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, την παροχή κινήτρων και ειδικών προνομίων για επενδύσεις στη Θράκη, ο λαός της περιοχής δε γνώρισε ανάπτυξη, αλλά εκείνοι που είδαν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν ήταν μόνο οι επιχειρηματίες, αρκετοί από τους οποίους άφησαν πίσω τους βιομηχανικά κουφάρια». Καταλήγοντας, ο γραμματέας του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε πολίτη «να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για τη στήριξη της λαϊκής συμμαχίας, ακόμη κι αν δε συμφωνεί πλήρως με το πρόγραμμα του ΚΚΕ», αφού, όπως είπε, «μόνο μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία που θα έχει αντικαπιταλιστικό και αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα και προσανατολισμό, μπορεί να δώσει πραγματική διέξοδο».

Αλεξανδρούπολη: «Το ΚΚΕ θα βρεθεί αποφασιστικά αντιμέτωπο με όποιον επιχειρεί να λεηλατήσει το χρυσό της Ελλάδας…»
«Το ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα βρεθεί αποφασιστικά αντιμέτωπο με όποιον επιχειρεί να λεηλατήσει το χρυσό της Ελλάδας», ανέφερε εχθές σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως «το σχέδιο της Eldorado Gold ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά προς όφελος της λαϊκής ευημερίας». Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως «η κλοπή αυτή  συνοδεύεται με μεγάλους κινδύνους στη δημόσια υγεία, στον υδροφόρο ορίζοντα, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική ζωή της Θράκης». Υπογράμμισε, τέλος, πως με το σημερινό επίπεδο επιστήμης και τεχνολογίας δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος εξόρυξης χρυσού», ενώ ιδιαίτερα επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Περάματος και Σαπών θα ωφελούσε αποκλειστικά και μόνο τα κέρδη ενός ιδιωτικού ομίλου.   

Έβρος: Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης στον Έβρο
Σειρά επαφών με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλογικών οργάνων, θα έχει αύριο το θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ, Γιώργος Γερομάρκος, που θα επισκεφθεί, διαδοχικά, τους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Ο κ. Γερομάρκος θα συνοδεύεται από την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργία Νικολάου, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα, Σταύρο Βαβία, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Το πρόγραμμα επίσκεψης ξεκινά στις 9. 30 το πρωί από το Σουφλί, θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι το Διδυμότειχο, στις 2.30 το μεσημέρι υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Μικρής Δοξιπάρας και μετά τις 4 το απόγευμα η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στη Νέα Ορεστιάδα.

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη της Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας σε σχολεία και γυμνάσια
Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, η Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του τμήματος στίβου του «Εθνικού». Εννέα Έλληνες Ολυμπιονίκες, ιδιαιτέρως αγαπητοί από τον κόσμο, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ελληνικής αλλά και Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρο Κούβελο και την διευθύντρια της Ακαδημίας, Ιλεάνα Κλοκώνη, θα επισκεφθούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της πόλης, ενώ θα συμμετέχουν και σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έλευσή τους στην Αλεξανδρούπολη.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.