Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 07 Οκτωβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Προχωρά με ΣΔΙΤ η Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων

Σε διαδικασία Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ) εντάχθηκε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων που θα λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του έργου Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η απόφαση επικυρώθηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, που έγινε στην Αθήνα, στην οποία προήδρευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Δράμας και ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ, Κυριάκος Χαρακίδης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 76 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει τη μελέτη, την κατασκευή, τη συντήρηση, τη διαχείριση και την λειτουργία της Μονάδας, η διάρκεια ζωής της οποίας θα είναι έως 27 χρόνια. Ο διαγωνισμός του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η υπογραφή του έργου κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ.  



Ορεστιάδα: Αναφορά βουλευτών του ΚΚΕ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων του Έβρου

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», που ζητά την άμεση, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους της περιοχής, έφεραν στη Βουλή, με σχετική Αναφορά που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Η ενίσχυση ζητείται για την κάλυψη των έκτακτων εξόδων που επιβαρύνουν τους κτηνοτρόφους του Έβρου εξαιτίας της ευλογιάς.



Ορεστιάδα: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους γονείς των νηπίων Δικαίων από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την πλήρη συμπαράστασή της στους γονείς των νηπίων των Δικαίων, που αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο το χωριού μέχρι να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα ώστε να εξυπηρετούνται τα 27 νήπια, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας. Η παράταξη καλεί το δήμαρχο, την Ένωση Γονέων, το Σύλλογο εκπαιδευτικών της Α’ βάθμιας και κάθε φορέα να στηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των γονέων του νηπιαγωγείου Δικαίων.



ΑΜΘ: Διήμερη περιοδεία στην ΑΜΘ προγραμματίζει ο Φ. Κουβέλης

Διήμερη περιοδεία στην περιφέρεια ΑΜΘ προγραμματίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριες συναντήσεις και επαφές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ θα γίνουν σε Κομοτηνή  και Καβάλα.     




Ορεστιάδα: Σύλληψη δύο διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθούν ένας 52χρονος Έλληνας και μία 55χρονη Αλβανίδα, που συνελήφθησαν το πρωί στο ύψος της Μάνδρας για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών. Οι δύο συλληφθέντες προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, δύο Σύριους λαθρομετανάστες. Το αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 225 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν. 



Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει στις 9/10 το δημοτικό συμβούλιο

Σαράντα δύο (42) θέματα θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται και αυτό που αφορά την εκτέλεση του έργου δημιουργίας «καταφυγίου αδέσποτων ζώων» αλλά και οι εγκρίσεις για διάφορα άλλα έργα του δήμου. 




Αλεξανδρούπολη: Μετονομάζεται σε γυμναστήριο «Μ. Παρασκευόπουλος» το κλειστό της Αλεξανδρούπολης

Θεμελίωση γυμναστηρίου από Παρασκευόπουλο
Μετονομάζεται σε γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, μετά από σχετική, ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Η απόφαση μετονομασίας αποδεικνύει το σεβασμό και την τιμή στη μνήμη του Μιχάλη Παρασκευόπουλου, που αφιέρωσε τη ζωή του στον Εθνικό, στο βόλεϊ, τον αθλητισμό και την Αλεξανδρούπολη», αναφέρουν οι αθλητικοί παράγοντές της Αλεξανδρούπολης.