Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 25 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Συλλήψεις δύο ατόμων για κατοχή κάνναβης, συνολικού βάρους 4,3 κιλών
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν δύο άτομα που συνελήφθησαν εχθές σε δύο χωριά του Έβρου για κατοχή ναρκωτικών. Πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία και δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.750 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης, βάρους 44 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα σε δύο σπίτια και στο Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 40χρονου, επίσης Έλληνα, όπου βρέθηκαν 16 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.590 γραμμαρίων και έξι αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3 μέτρων περίπου. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.




ΑΜΘ: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 29/10
Με τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευής του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου και των συνοδευτικών του εγκαταστάσεων, θα ανοίξει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα. Συνολικά, τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν 20 θέματα.



Σαμοθράκη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τη στελέχωση του Κ. Υ. του νησιού
Την άμεση πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ζητά από τον υπουργό Υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ.Ουζουνίδης σημειώνει ότι αποτελεί «μείζον πρόβλημα η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας του νησιού», το οποίο λειτουργεί πλέον με έναν μόνο Ειδικό Γενικό Ιατρό και υπογραμμίζει ιδιαίτερα την έλλειψη παιδιάτρου. «Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης πληροί όλες τις κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες ώστε να χαρακτηριστεί «Άγονο Α’ κατηγορίας», αναφέρει ο βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα έδινε τα κίνητρα που θα αύξαναν το ενδιαφέρον να καλυφθούν οι θέσεις. Ο κ. Ουζουνίδης ερωτά επίσης τον υπουργό εάν υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθεί ανελκυστήρας ή ράμπα ΑΜΕΑ στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία.

Έβρος: Συνελεύσεις ενημέρωσης από την Κίνηση Πολιτών Φερών & Τυχερού
Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της, η Κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού, που διεκδικεί τη συνένωση των δύο πρώην Καποδιστριακών δήμων, θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο συνελεύσεις ενημέρωσης των κατοίκων
για τις έως τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί αλλά και για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Κίνησης. Η πρώτη συνέλευση θα γίνει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στο Τυχερό και η δεύτερη αύριο στις 5 το απόγευμα στις Φέρες. «Καλούμε όλους τους πολίτες με τη συμμετοχή τους να δηλώσουν την αποφασιστικότητα των κοινωνιών μας για τη σύσταση του νέου Δήμου “Παναγίας Κοσμοσώτειρας”», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση πολιτών Φερών και Τυχερού.  

Αλεξανδρούπολη: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του φακέλου για την εκμετάλλευση της γεωθερμίας
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του φακέλου που αφορά την εκμετάλλευση της γεωθερμίας στην Τραϊανούπολη του δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης και Ενέργειας, Γιάννη Φαλέκα, ο φάκελος με τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα και η έναρξη του έργου αναμένεται το 2014. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, το πρώτο σχέδιο χρηματοδότησης θα αφορά τα δίκτυα τηλεθέρμανσης (18χλμ) σε δέκα κτιριακά συγκροτήματα που θα θερμαίνονται με γεωθερμία και σε τρεις παροχές για ισάριθμα θερμοκήπια. Η γεωθερμία, σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά, σχεδιάζεται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες και του κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, καθώς ο δήμος διεκδικεί την εξολοκλήρου χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο από το ΕΣΠΑ, με 1.437.000 ευρώ. 

ΑΜΘ: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για το 2014 εξέτασε Επιτροπή Ανάπτυξης της περιφέρειας
Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για το 2014 εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, που διεξήχθη με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης. Το γενικότερο πλαίσιο του ετησίου προγράμματος για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αποσταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ στην πορεία θα καθοριστούν επακριβώς και οι δράσεις που θα περιλαμβάνει, ανά στόχο και ανά περιοχή.


Ορεστιάδα: Ενημερωτική σύσκεψη για τις «δραματικές εξελίξεις» στο χώρο της Υγείας στο β. Έβρο 
Ενημερωτική σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Υγεία, διοργανώνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», στη Νέα Ορεστιάδα, η Γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Σάββας Δευτεραίος, ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης, πρόεδρος της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και ο Στάθης Στάμος, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, θα αναφερθούν στις «δραματικές», όπως χαρακτηρίζονται, εξελίξεις στο χώρο της Υγείας. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην τύχη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων.

Ορεστιάδα: Τον «Μακεδονικό» υποδέχεται η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας
Τον Μακεδονικό υποδέχεται αύριο η Ορεστιάδα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 των ανδρών. Ο προπονητής, Νίκος Αντωνιάδης, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και οι «πράσινοι του Έβρου» θα παραταχθούν πανέτοιμοι στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος μπροστά στους φιλάθλους τους. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.