Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 30 Οκτωβρίου 2013


Αλεξανδρούπολη: Συναντήσεις με εργαζόμενους έχει εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ 

Επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιεί σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, που επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Πάιδας το πρωί βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και συναντήθηκε με εργαζόμενους προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο του δημοσίου αναφορικά με το μισθολογικό, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα. Στις 12.30 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο και στις 13.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Το απόγευμα, στις 6, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπείες σωματείων στο Εργατικό Κέντρο.  



ΑΜΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στο κτίριο της Περιφέρειας 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, οργανώνουν αύριο στις 11 το πρωί οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση πληρωμή όλων των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης και την εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, καλούσαν επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις για πραγματική ενίσχυση της κτηνοτροφίας από τους πόρους της νέας ΚΑΠ.



Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση επαγγελματιών του Έβρου για την αντιμετώπιση διώξεων από ΑΕΠΙ και GEA

Σε συνέλευση με θέμα την αντιμετώπιση των δικαστικών διώξεων ή των εξωδικαστικών ενεργειών που κινούν σε βάρος επαγγελματιών οι εταιρείες Α. ΕΠ. Ι. και G.E.A., καλεί το Επιμελητήριο Έβρου στις 4 σήμερα το απόγευμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από επαγγελματίες του Έβρου για την τακτική που ακολουθείται από τις συγκεκριμένες εταιρείες είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων και κυρίως για τη δικαστική διεκδίκηση μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων που αφορούν χρήσεις παρελθόντων ετών». Η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα ενημερώσει τους επαγγελματίες-μέλη του για τις ενέργειες υποστήριξης εκείνων που διώκονται δικαστικά εξαιτίας της μη πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων για την αναπαραγωγή μουσικής στις επιχειρήσεις τους.



Έβρος: Διημερίδα σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί για τη «βιομηχανική κληρονομιά» του Έβρου 

Διημερίδα με θέμα τη «βιομηχανική κληρονομιά ως σύγχρονο πολιτισμικό αγαθό και βασικό απόθεμα για μια βιώσιμη ανάπτυξη», συνδιοργανώνουν τις δύο πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ, η περιφερειακή ενότητα Έβρου και το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι εργασίες και οι συνοδευτικές δράσεις μεταφέρονται στο Σουφλί. Ειδικότερα, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και θα επισκεφθούν το Μεταλλευτικό Συγκρότημα της Κίρκης. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου το πρόγραμμα μεταφέρεται στο Σουφλί, όπου έχει επιλεγεί ως χώρος επίσκεψης το βιομηχανικό συγκρότημα μεταξουργείου «Τζίβρε» και το Μουσείο Μετάξης. «Έχουμε θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τη βιομηχανική κληρονομιά της περιφέρειας ΑΜΘ», δήλωσε εν όψει του διημέρου ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης.  



Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το Ζεόλιθο στις 4/11

Εκδήλωση με θέμα το φυσικό ζεόλιθο διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση, που  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και ειδικότερα εκείνων που εμπλέκονται στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Σοφία Τσιροπούλου και θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρου Κουτρούμπα, με θέμα τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία. Αμέσως μετά, ο καθηγητής του τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανέστης Φιλιππίδης, θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές και βιομηχανικές εφαρμογές του ζεόλιθου. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.