Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 22 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: 23 μολυσμένες εκτροφές από ευλογιά, 2877 θανατώσεις ζώων, ο μέχρι στιγμής απόλογισμός
Είκοσι τρεις (23) μολυσμένες εκτροφές και 2.877 θανατώσεις ζώων, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο βόρειο και κεντρικό Έβρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του inpost.gr. Οι περισσότερες θανατώσεις καταγράφονται στην περιοχή Διδυμοτείχου και ακολουθούν: η περιοχή Ορεστιάδας και η περιοχή Κυπρίνου. Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από το ίδιο ρεπορτάζ, τα ζώα που παραμένουν σε καθεστώς υποχρεωτικού εγκλεισμού είναι 12.764. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ενώ στις άλλες εστίες ευλογιάς που έχουν καταγραφεί φαίνεται να υπάρχει ύφεση, σε αυτές που καταγράφονται σε Διδυμότειχο και Ισαάκιο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού σημειώθηκαν και έξι νέα κρούσματα.  

ΑΜΘ: Ενημέρωση για την Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με την απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι, μάλιστα, απέστειλαν και επιστολή με το αίτημα της ενημέρωσής τους, προς τον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες. Η παράταξη επισημαίνει ότι σε συνεδρίαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπου το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, είχε αποφασιστεί να εξεταστεί η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σε συσκέψεις με τοπικούς φορείς, ξεχωριστά σε κάθε περιφερειακή ενότητα και στη συνέχεια στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να ενημερωθεί εάν συνεδρίασε η Επιτροπή και τι απόφαση έλαβε και εάν δε συνεδρίασε, πότε προγραμματίζεται η σύγκλησή της. Υπενθυμίζεται ότι εάν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δεν υπάρξει απόφαση της Περιφέρειας για το θέμα, δίνεται το δικαίωμα να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. «Αυτό θα σημαίνει ένα ακόμη χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων του κλάδου», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην επιστολή της.

Ορεστιάδα: Σοβαρές ελλείψεις στα δύο σχολεία ειδικής εκπαίδευσης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ
«Αν και πέρασε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) παραμένουν και δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία των δύο σχολείων», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. Τα προβλήματα στις δύο μονάδες ειδικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ορεστιάδα κατέγραψαν μέλη του ΠΑΜΕ σε επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα συγκεκριμένα σχολεία. «Μπροστά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ, καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στις 11 το πρωί μπροστά στην πλατεία Ορεστιάδας.

Θράκη: Πενθήμερες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι Φυσικοθεραπευτές
Πενθήμερες αναστολές των συμβάσεών τους με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν οι φυσικοθεραπευτές της Θράκης, που διαμαρτύρονται για την «αδιανόητη», όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει τον προϋπολογισμό της Φυσικοθεραπείας από τα 70 εκ. ευρώ στα 49 εκ. ευρώ, «οδηγώντας σε περικοπή των χρημάτων που οφείλονται στους φυσικοθεραπευτές σε ποσοστό άνω του 60%», όπως υποστηρίζει ο κλάδος.
Οι φυσικοθεραπευτές υποστηρίζουν, επίσης, πως η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει, λόγω οικονομικής ασφυξίας, σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα και απαιτούν να τους καταβληθούν στο ακέραιο τα χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Έβρος: Κάλεσμα στους αγρότες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6ης Νοεμβρίου, απευθύνει η «Ενότητα»
Με το σύνθημα: «Δεν πάει άλλο! Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» καλεί τον αγροτικό κόσμο να συμμετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, που θα πραγματοποιηθούν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. «Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στις αντιαγροτικές πολιτικές, στην καπιταλιστική οικονομική κρίση που θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η «Ενότητα». Υπογραμμίζει επίσης πως η κατάσταση στον αγροτικό τομέα «σφίγγει σα θηλιά, με την νέα Αγροτική Πολιτική 2014-2020, τις απλήρωτες παραγωγές, τις κάτω του κόστους τιμές των αγροτικών προϊόντων, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τα χαράτσια και τις νέες φορολογήσεις και τα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ».

Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη της προέδρου των Special Olympics Ελλάδας σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες
Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργία Νικολάου, θα έχει αύριο στις 6 το απόγευμα, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Αλεξανδρούπολης και των Φερών εν όψει της εκδήλωσης της Φλόγας, τον Αύγουστο του 2014. Στις 7 αύριο το απόγευμα, η κα. Δεσποτοπούλου θα ανοίξει το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής που διοργανώνει η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Την Πέμπτη η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδας θα έχει, από το πρωί, διαδοχικά συναντήσεις, με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, τον Μητροπολίτη Άνθιμο, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας. Στις 12.30 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Φερών, θα επισκεφθεί στο Δέλτα του Έβρου και στη συνέχεια την Παναγία Κοσμοσώτηρα, που έχει επιλεγεί για την τελετή Αφής της Φλόγας.

Αλεξανδρούπολη: Συναυλία προς τιμήν του Λευτέρη Χαψιάδη
Συναυλία από την Ορχήστρα Φίλων Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα δοθεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης που διοργανώνει η δημοτική αρχή και η Τουριστική-Ιαματική Επιχείρηση του δήμου, για τα 30 χρόνια παρουσίας του Αλεξανδρουπολίτη στιχουργού, Λευτέρη Χαψιάδη, στο ελληνικό τραγούδι. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.