Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 02 Οκτωβρίου 2013



Έβρος: Προβλήματα στο νότιο Έβρο προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση
Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση στα νότια του νομού Έβρου. Κλήσεις για άντληση υδάτων, σε περιστατικά που κυρίως σημειώθηκαν στον οικισμό Άβαντος,  δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ και στο Σουφλί προβλήματα προκλήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.   

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Έβρου και Αδριανούπολης
Από 46 μέλη αποτελούνταν η Τουρκική αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, που εχθές βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Επιμελητήριο Έβρου. Στην αντιπροσωπεία, εκτός από το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου της Αδριανούπολης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της γειτονικής Τουρκικής πόλης, ενώ το «παρών» έδωσε και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, Κατερίνα Βαρβαρήγου. Τα δύο Επιμελητήρια υπέγραψαν σύμφωνο που προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και μεταποιητικές επιχειρήσεις, την υλοποίηση κοινών δράσεων και παρουσιάσεων σε Εμπορικές και Τουριστικές Εκθέσεις, καθώς και τη χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάπτυξη του Τουρισμού στις δύο περιοχές. «Ο Έβρος αποτελεί πύλη εισόδου των προϊόντων της Τουρκίας στην αγορά της Ε. Ε., ενώ η Τουρκία αποτελεί πύλη εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της αναδυόμενης Ανατολής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή τελετή αδελφοποίησης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι από το 2000 και μετά αυξήθηκε κατακόρυφα ο όγκος των ελληνοτουρκικών συναλλαγών, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματική σχέση των δύο χώρων. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Αδριανούπολης, Ρετσέπ Τσιπκινκούρτ, δεσμεύτηκε για «έμπρακτη συνεργασία» μεταξύ των δύο φορέων και ανακοίνωσε τη σύσταση διεπιστημονικής ομάδας που μέχρι το τέλος του έτους θα διερευνήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.     

Σουφλί: Συνελήφθη Βούλγαρος διακινητής-μετέφερε με φορτηγό 8 Σύριους μη νόμιμους μετανάστες
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθεί ο 50χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη εχθές το βράδυ στο ύψος της Μάνδρας, επειδή προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Ο Βούλγαρος μετέφερε τους αλλοδαπούς με ένα μικρό Ι. Χ. Φορτηγό, το οποίο έφερε Βουλγαρικές πινακίδες και κατασχέθηκε.

Ορεστιάδα: Συλλήψεις τριών Σύριων που προωθούσαν εννέα συμπατριώτες τους  
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι τρεις νεαροί Σύριοι, 19, 25 και 28 ετών, που συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή να διευκολύνουν την είσοδο σε Ελληνικό έδαφος εννέα συμπατριωτών τους. Οι μη νόμιμοι μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή στάθμη των υδάτων, είχαν περάσει με τα πόδια το ποτάμι. Μεταξύ των μεταναστών βρέθηκε και ένας που κατείχε Συριακό διαβατήριο που δεν του ανήκε. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το διαβατήριο και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των αλλοδαπών διακινητών.   

Αλεξανδρούπολη: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4/10
Συλλαλητήριο μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης οργανώνει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ Έβρου. «Προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την Κυριακάτικη αργία, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας τους πολίτες «σε εγρήγορση  και αγώνα». «Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι», αναφέρει χαρακτηριστικά η συνδικαλιστική παράταξη.   

Aλεξανδρούπολη: Διαβουλεύσεις για τον αγωγό ΦΑ ΤΑΠ
«Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον αγωγό Φυσικού Αερίου “ΤΑP” και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να προστατεύσουμε τους κατοίκους μας, ώστε να μην θιγεί κανένας», ανέφερε μιλώντας στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας, ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης-Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φαλέκας. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τις τοπικές αρχές και τους δημότες, στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τα θέματα των αποζημιώσεων, αλλά και τη φόρμουλα που έχει η εταιρεία για τη διευθέτηση ζητημάτων γης με τους ιδιώτες. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως σοβαρές ενστάσεις εκφράζουν οι αγρότες αναφορικά με τη διέλευση του αγωγού από τις περιοχές τους. 

Αλεξανδρούπολη: Κι άλλο “απαγορευτικό” για συγκομιδή και διάθεση δίθυρων μαλακίων 
Την απαγόρευση της συγκομιδής, διακίνησης και διάθεσης δίθυρων μαλακίων από τη ζώνη που οριοθετείται μεταξύ του δυτικού βραχίονα του ρέματος Μαΐστρου και δυτικά των εκβολών του ρέματος Λουτρού, ανακοίνωσε η διεύθυνση Κτηνιατρικής Έβρου. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της ανίχνευσης τοξικών μικροφυκών σε δείγμα θαλασσινού νερού.

Aλεξανδρούπολη: Μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών στην Αλεξανδρούπολη
Μέλη της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών θα φιλοξενήσει από αύριο μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στην Αλεξανδρούπολη, η τοπική Μητρόπολη. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την ίδρυσή της Ομοσπονδίας. «Με αυτού του είδους τις συναντήσεις, εκτός της δεδομένης θρησκευτικής επικοινωνίας του ορθοδόξου πληθυσμού των βαλκανικών χωρών, ενισχύεται η προοπτική και η προσπάθεια μιας αρμονικής γειτονίας», σχολίασε σε δηλώσεις του εν όψει της συνάντησης, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.