Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 30 Σεπτεμβρίου 2013



Διδυμότειχο: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ Έβρου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Επίσκεψη στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της τομεακής οργάνωσης Έβρου του ΚΚΕ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, στη σκιά των σεναρίων υποβάθμισής του, τα οποία προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους του βορείου Έβρου.  «Οι αρνητικές εξελίξεις στην Υγεία, δικαιολογούν απόλυτα τις ανησυχίες για το “αύριο” του νοσοκομείου καθώς οι πολίτες της περιοχής το βλέπουν να μοιάζει εγκαταλελειμμένο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τομεακής οργάνωσης Έβρου του ΚΚΕ.

Έβρος: Εκκαθαρίσεις ζημιών θα καταβάλλει αύριο σε δικαιούχους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ
Τα ποσά που τους αντιστοιχούν από τις εκκαθαρίσεις ζημιών των ετών 2012, 2013, θα καταβάλλει αύριο σε 2631 δικαιούχους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ. Οι αποζημιώσεις, ύψους 1,7 εκ. ευρώ, αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Οι δικαιούχοι παραγωγοί προέρχονται από 48 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτοί του Έβρου.

Ορεστιάδα: Κηδεύτηκε εχθές ο 42χρονος αστυνομικός που κεραυνοβολήθηκε σε εκδρομή
Κηδεύτηκε εχθές το μεσημέρι ο 42χρονος αστυνομικός από την Ορεστιάδα, που κεραυνοβολήθηκε την Παρασκευή σε εκδρομή που έκανε με φίλους του στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Εν τω μεταξύ, την ίδια ημέρα από κεραυνό έχασε τη ζωή του και ένας ηλικιωμένος βοσκός στη Ροδόπη, την ώρα που βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιό του.

Έβρος: Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στις 2/10
Δοκιμαστική ενεργοποίηση όλων των σειρήνων Πολιτικής Άμυνας θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2013». Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις 11 το πρωί εκείνης της ημέρας, εκπέμποντας για λίγα λεπτά διαφορετικούς ήχους. Οι πολίτες ενημερώνονται εγκαίρως για τη δοκιμαστική ενεργοποίηση, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε σύγχυση και ανησυχία.

Αλεξανδρούπολη :Νέος ταξιδιωτικός οδηγός για την Θράκη από τον ΕΟΤ
Τρεις νέους έντυπους ταξιδιωτικούς οδηγούς, για τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα και τα Νησιά του Ιονίου κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο της Επικαιροποίησης των ταξιδιωτικών και τουριστικών του φυλλαδίων. «Οι τρεις αυτοί οδηγοί, που δημιουργηθήκαν με ίδια μέσα του Οργανισμού, εντάσσονται στη σειρά «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα», η οποία συνολικά θα περιλαμβάνει 13 οδηγούς για όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας,» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ. ε σχετική ανακοίνωση. Οι οδηγοί παρέχουν αναλυτικές και λεπτομερείς πληροφορίες για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον της κάθε περιοχής. Παράλληλα, προτείνουν σημεία διασκέδασης, θεσμοθετημένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, ενώ συνοδεύονται και από ενσωματωμένους πολιτικούς και γεωγραφικούς χάρτες, όπου επισημαίνονται τα σημεία ενδιαφέροντος.

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση βιβλίου «Η σκιά της Μίκας»
Το μυθιστόρημα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βαγγέλη Αυδίκου, «Η σκιά της Μίκας», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας του Εθνολογικού Μουσείου και τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αθανάσιος Κούγκουλος, Διδάκτωρ Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Γιάννης Κουκμάς, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.