Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

τοπικές ειδήσεις 25 Σεπτεμβρίου 2013



Έβρος: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ
Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Έβρου, στις περιοχές Λυκόφης, Ψαθάδων, Πραγγίου, Πυθίου, Σοφικού, Μαρασίων και Κομάρων, επισκέφθηκε εχθές, διαδοχικά, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες: Γεωργία Νικολάου και Σταύρο Βαβία, περιφερειακούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ορισμένες από τις παρεμβάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλες βρίσκονται προς το τέλος των εργασιών, ενώ υπάρχουν και έργα που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των μελετών και αναζητούν χρηματοδότηση. Σε ό, τι αφορά τα ολοκληρωμένα ή εκτελούμενα, το κόστος τους ανέρχεται σε 2.158.000 ευρώ, ενώ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, έχει ζητηθεί χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος αντιπλημμυρικής θωράκισης, το οποίο θα περιλαμβάνει έργα στην περιοχή Θυμαριάς, στο ανάχωμα μεταξύ των Φυλακίων 7 και 13, στην περιοχή του Δέλτα Έβρου, στα αναχώματα Λαβάρων, Ψαθάδων, Διλόφου, Αμορίου και Ισαακίου αλλά και τμηματικές συντηρήσεις στο κυρίως ανάχωμα του Έβρου.    

Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Σε έκτακτη συνεδρίαση προσέρχονται σήμερα το απόγευμα, στις 6, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Θέμα συζήτησης θα είναι η χρηματοδότηση προμήθειας φωτιστικών τύπου LED, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθούν σε προαύλια σχολείων. Επίσης θα συζητηθεί η διαφοροποίηση των κωδικών μισθοδοσίας, λόγω διαθεσιμότητας, των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων. Ως εκ τούτου, το δημοτικό συμβούλιο θα εξετάσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2013 και την έγκριση διενέργειας προμήθειας άνω των 15.000 ευρώ.

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 43χρονου για διακίνηση 23 μη νόμιμων μεταναστών
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθεί ο 43χρονος Έλληνας που συνελήφθη εχθές σε αγροτική περιοχή των Φερών, να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες (8 από Συρία, 7 από Αφγανιστάν, 6 από Σομαλία και 2 από Ιράκ). Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο την ώρα που οι 23 μετανάστες ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του, το οποίο έφερε πινακίδες Ηνωμένου Βασιλείου. Ο διακινητής προσπάθησε να διαφύγει όταν αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που πρόβαλε, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Το τροχόσπιτο κατασχέθηκε.

Έβρος: 156 προσλήψεις «πενταμηνιτών» στους δήμους του Έβρου
Εκατόν πενήντα έξι θέσεις στους πέντε δήμους του Έβρου, περιλαμβάνει το πρόγραμμα πεντάμηνης εργασίας για εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, άνω των 18 ετών, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και αποφοίτησαν μέχρι το 1980. Η αξιολόγηση και επιλογή τους θα γίνει κυρίως βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Οι απασχολούμενοι έως 25 ετών θα πληρώνονται μηνιαίως με 427 ευρώ, ενώ με 490 ευρώ εκείνοι που είναι άνω των 25. Από τους 156, οι 63 θα προσληφθούν στο δήμο Αλεξανδρούπολης, οι 43 στο δήμο Ορεστιάδας, οι 23 στο δήμο Διδυμοτείχου, οι 22 στο δήμο Σουφλίου και οι 5 στο δήμο Σαμοθράκης.

Ορεστιάδα: Μέχρι 10/10 οι αιτήσεις για το «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης βορείου Έβρου»
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι και αγρότες από τους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο «τοπικό σχέδιο απασχόλησης Βορείου Έβρου», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013». Το πρόγραμμα προβλέπει την προώθηση της απασχόλησης για 70 ανέργους και 40 αγρότες των δύο δήμων. Στην πρώτη κατηγορία, των ανέργων, θα επιλεγούν 70 άτομα για εργασία σε τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, των αγροτών, θα δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη νέων ατομικών ή κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου, το δήμο Ορεστιάδας ή το δήμο Διδυμοτείχου.