Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 20 Σεπτεμβρίου 2013



Έβρος: Παραδίδεται την Κυριακή τμήμα 1.100 μ. στο δρόμο Μάνδρα-Ψαθάδες
Το νοτιότερο κομμάτι, 1.100 μέτρων, στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες θα δοθεί την Κυριακή στην κυκλοφορία. Το συγκεκριμένο τμήμα, μαζί με το βορειότερο του ίδιου έργου, μήκους 500 μέτρων, που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από δέκα ημέρες, αναβαθμίζουν την οδική κυκλοφορία και την ασφάλεια του συγκεκριμένου δρόμου, που έχει προκαλέσει πολλά τροχαία ατυχήματα και θανατηφόρα δυστυχήματα. Και τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου θα αποδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία, μετά την αποπεράτωσή τους.   

Ορεστιάδα: Τα…πολυεθνικά «Τουρμπάνια» παίζουν απόψε στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας
Το…πολυεθνικό συγκρότημα “The Turbans” θα βρίσκεται απόψε στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, για μία συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, και στήριξης στις δράσεις φορέων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για την ανατροπή των πολιτικών φτωχοποίησης και διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας. Το συγκρότημα “The Turbans” αποτελείται από μουσικούς που προέρχονται από την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία και την Αγγλία, και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας ένα πραγματικά πολύ αυθόρμητο και ζωντανό πρόγραμμα που ξεσηκώνει τους θεατές. Έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη, Ινδία, Τουρκία και Αγγλία, απ’ όπου και ξεκίνησαν τη μουσική τους διαδρομή. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.


Έβρος: Συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι διακινητές μη νόμιμων μεταναστών


Είκοσι έναν μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθησαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας τρεις Βούλγαροι διακινητές, ηλικίας 23 και 36 ετών. Η σύλληψη του 36χρονου, που οδηγούσε το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τους 17 Σύριους και τους τέσσερις Ιρακινούς, έγινε στην Μάνδρα, ενώ στον κόμβο της Μάκρης συνελήφθησαν οι δύο 23χρονοι που επέβαιναν σε ΙΧ Επιβατικό αυτοκίνητο-προπομπό της επιχείρησης μεταφοράς των μεταναστών. Το φορτηγό, το Ι. Χ., 400 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών Βουλγάρων διακινητών, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.   

Ορεστιάδα: Δεν εγκρίθηκε από τις άλλες παρατάξεις του δ. σ. το ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Π. Φύσσα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δεν εγκρίθηκε από τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας το ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που κατέθεσε προς ψήφιση η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου. «Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους», αναφέρονταν στο προτεινόμενο ψήφισμα, στο οποίο γίνονταν επίσης λόγος για «εξέλιξη που δεν είναι τυχαία, αλλά φυσική συνέπεια και προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία». Καταλήγοντας, το ψήφισμα καλεί «όλους τους δημότες, τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους να απομονώσουν τους νοσταλγούς του ναζισμού γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες, τα ιδανικά και τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας».

Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση για τον Αγωγό Αερίου (ΤΑΡ)
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Αερίου (ΤΑΡ) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Η ενημέρωση θα αφορά την απόκτηση γης και δουλειάς στο πλαίσιο κατασκευής του αγωγού TAP και την επικαιροποίηση των κτηματολογικών δεδομένων. Ο σχεδιασμός του TAP προβλέπει τη μεταφορά αερίου από την περιοχή της Κασπίας μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας στην Ιταλία και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.

ΑΜΘ: Από 14-17 Νοεμβρίου η 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «ΑΜΘ 2013»
14-17 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2013», όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη. Για μία διοργάνωση που «θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών», έκανε λόγο ο κ. Γιαννακίδης, ενώ ο κ. Ποζρικίδης τόνισε ότι «η μείωση των κοστολογίων συμμετοχής θα προσελκύσει περισσότερους εκθέτες, ακόμη και πολύ μικρών επιχειρήσεων». Στόχος των διοργανωτών είναι «να μετατραπεί η έκθεση σε σημείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ως διέξοδος από την δύσκολη οικονομική συγκυρία».  

Αλεξανδρούπολη: Πολιτικό μνημόσιο για τον Δημήτρη Κρεωνά
Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Δημήτρη Κρεωνά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στο ΚΕΠΑΚΥ Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.