Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 04 Σεπτεμβρίου 2013



Aλεξανδρούπολη: Ανεβλήθη για τον Απρίλιο η δίκη των μαθητών για τις καταλήψεις
Αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου 2014 η δίκη των μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, που ήταν προγραμματισμένη για εχθές, ωστόσο δεν εξετάστηκε λόγω πληθώρας υποθέσεων. Οι μαθητές κατηγορούνται για τις καταλήψεις στο σχολείο τους το 2011.

Ορεστιάδα: Γενική συνέλευση Β’ ΕΛΜΕ με θέμα τις κινητοποιήσεις
Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη της σήμερα το απόγευμα, στις 5μ.μ. στο χώρο του ΕΠΑΛ Νέας Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. Θέμα της συνέλευσης είναι η μορφή και ο χρόνος των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η συνέλευση θα επαναληφθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι στο Διδυμότειχο, για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της περιοχής. 

ΑΜΘ: Διά των Επιμελητηρίων των νομών της θα εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ στη ΔΕΘ
Δυναμικό “παρών” στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επιδιώκει να δώσει η Περιφέρεια ΑΜΘ, δια των Επιμελητηρίων των νομών της, στα οποία παρέχει εκθεσιακό χώρο προκειμένου να προβάλλουν οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προβληθούν, μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο του νομού τους.

Ορεστιάδα: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για το δρομολόγιο του ΟΣΕ στο βόρειο Έβρο
Τους λόγους για τους οποίους έχουν εξαιρεθεί από το δρομολόγιο του ΟΣΕ στο βόρειο Έβρο τα χωριά του Ορμενίου και της Πτελέας, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων. «Τα δρομολόγια των τρένων δυστυχώς φτάνουν μόνο μέχρι τα Δίκαια, χωρίς να συνεχίζουν και στα δύο επόμενα χωριά, την Πτελέα και το Ορμένιο, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 8 και 11 χιλιομέτρων, αντίστοιχα», σημειώνει ο κ. Ουζουνίδης. Καταλήγοντας, διαπιστώνει ότι «η ακριτική περιοχή του βορείου Έβρου έχει αφεθεί στην τύχη της, με τις κρατικές παροχές και την πρόνοια του κράτους απέναντί στους κατοίκους της να είναι ισχνή» και ερωτά γιατί δεν φτάνει το δρομολόγιο του ΟΣΕ μέχρι και στα δύο συγκεκριμένα χωριά, από τη στιγμή που εκεί υπάρχουν σιδηροδρομικοί σταθμοί και το κόστος της επέκτασης του δρομολογίου δεν είναι μεγάλο».   

Αλεξανδρούπολη: Προς δημοπράτηση ο ΧΥΤΥ Αλεξανδρούπολης
Τη δημοπράτηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Αλεξανδρούπολη, ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». Ο ΧΥΤΥ που θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη θα εξυπηρετεί τον Έβρο και τη Ροδόπη, ενώ η Μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων αναμένεται να ενταχθεί στο καθεστώς Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο προϋπολογισμός του έργου που θα δημοπρατηθεί, και αφορά την πρώτη φάση κατασκευής του ΧΥΤΥ, ανέρχεται σε 7 εκ. ευρώ. Ο χώρος θα δέχεται ετησίως περίπου 49.500 τόνους απορριμμάτων από τους δύο νομούς, ενώ η διάρκεια ζωής του θα είναι 13 χρόνια. Όσον αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας, το κόστος της υπολογίζεται σε 70 εκ. ευρώ και η κατασκευή της προβλέπεται δίπλα στο ΧΥΤΥ.

Ορεστιάδα: Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΕΒΟΠ προς τον ΟΑΕΕ
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο. Α. Ε. Ε.) για την «αδιαλλαξία» της διοίκησης του Οργανισμού να αποδεχθεί τις προτάσεις των ασφαλισμένων-μελών του στο θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων εισφορών τους, απέστειλε η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας. «Λύση δε δίνουν οι κατασχέσεις», τονίζει στην επιστολή της η Επαγγελματική Ένωση, ζητώντας την επανεξέταση των τριών βασικών προτάσεων που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία του κλάδου και η Γ. Ε. Σ. Ε. Β. Ε. ΟΙ Επαγγελματίες ζητούν το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών για δύο χρόνια τουλάχιστον, την αφαίρεση από τα οφειλόμενα των ποσών που αντιστοιχούν σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού σε αυτούς που οφείλουν δε θεωρήθηκε το βιβλιάριο ασθενείας, και την κατάργηση της κατάταξης στις ασφαλιστικές κλάσεις ανά τριετία. Αντί αυτής, οι επαγγελματίες ζητούν να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι την ασφαλιστική κλάση ή η κατάταξη να γίνεται ανάλογα με το τζίρο της κάθε επιχείρησης. 

Διδυμότειχο: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων από Ψαθάδες μέχρι το βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου
Διακόπτεται προσωρινά, από σήμερα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα παράκαμψης Διδυμοτείχου του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο, από τον οικισμό των Ψαθάδων μέχρι τον βόρειο κόμβο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της «Εγνατία Οδός Α. Ε.», η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσα από τους Ψαθάδες και την πόλη του Διδυμοτείχου. Οι προσωρινές αυτές ρυθμίσεις εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνει η «Εγνατία» στην ανακοίνωσή της, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν την έκτακτη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων.   

Ορεστιάδα: Η θεατρική ομάδα της Κοζάνης διαγωνίζεται απόψε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Η τρίτη, κατά σειρά, διαγωνιζόμενη ομάδα ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διεξάγεται στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας. Πρόκειται για την ομάδα της Χίου, που θα παρουσιάσει το έργο των Παπαθανασίου-Ρέππα, «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». Αύριο διαγωνίζεται το «θεατροδρόμιο» Κοζάνης, που θα παρουσιάσει τη «Νύχτα των Μυστικών». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.