Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 18 Σεπτεμβρίου 2013

Έβρος: Παραμένει υψηλή η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία-δράσεις των ΕΛΜΕ σε Αλεξανδρούπολη και Ν. Ορεστιάδα
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή να διατηρείται υψηλή σε όλο το νομό. Παράλληλα συνεχίζονται και οι δράσεις που οργανώνουν οι δύο ΕΛΜΕ του Έβρου. Στη Νέα Ορεστιάδα στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το νέο Λύκειο. Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο της πόλης.  

Ορεστιάδα: Μουσική εκδήλωση στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Ν. Ορεστιάδας
Μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Μετά τις 8 το βράδυ, η Ειρήνη Νικολάου, ο Γιάννης Μποϊδίδης, ο Πασχάλης Γκιόρκας, ο Δημοσθένης Αρχοντούλης και η Λίτσα Γκιντίδου θα παρουσιάσουν ένα έντεχνο και λαϊκό μουσικό πρόγραμμα δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους-απολυμένους της ΕΡΤ, στους απολυμένους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες και γενικότερα σε όλους όσους πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές. Και η αποψινή εκδήλωση στο προαύλιο της Ε. ΡΑ εντάσσεται στην κοινή δράση πολλών φορέων της περιοχής, που έχουν ταχθεί ενάντια στην κατάργηση ή υποβάθμιση κοινωνικών δομών και εργασιακών δικαιωμάτων.  

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα πέντε διακινητές μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι πέντε, συνολικά, διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, που συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας. Στο πρώτο περιστατικό, δύο Σύριοι, ένας Αφγανός και ένας Ιρανός, συνελήφθησαν να μεταφέρουν με πλαστική βάρκα, από την Τουρκική στην Ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Στο δεύτερο περιστατικό, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 60χρονο Ιρακινό να προωθεί στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες, τους οποίους είχε μεταφέρει από την Τουρκία στην Ελλάδα, επίσης με πλαστική βάρκα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α. Μ. Θ., από τις αρχές του 2013 έχουν συλληφθεί, συνολικά, 106 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Έβρος: Συνεχίζεται η αντιπυρική περίοδος, υπενθυμίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία 
Αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες, να μη βάζουν φωτιές για κανένα λόγο στην ύπαιθρο, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου, τονίζοντας πως η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση γίνεται με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της καύσης κλαδιών, ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών. «Η απαγόρευση για οποιονδήποτε λόγο του ανάμματος φωτιάς, της χρήσης γυμνής φλόγας ή άλλων εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, παραμένει σε ισχύ», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.