Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

τοπικές ειδήσεις 05 Σεπτεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες πρότειναν οι εκπαιδευτικοί Ορεστιάδας στη συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ
Η πρόταση για 5θήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, πλειοψήφησε στη χθεσινή γενική συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ της Νέας Ορεστιάδας. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου η συνέλευση θα επαναληφθεί για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής Διδυμοτείχου.

Αλεξανδρούπολη: Ελέγχους για τα «μαϊμού» επιδόματα στη Θράκη ζητά ο Μ. Ουζουνίδης
Τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό εκείνων που λαμβάνουν «μαϊμού» επιδόματα στη Θράκη, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης επισημαίνει στην ερώτησή του ότι και στην περιοχή της Θράκης παρατηρείται μεγάλη απόκλιση από τον ελληνικό μέσο όρο όσον αφορά τα αναπηρικά επιδόματα και διερωτάται «γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει στην περιοχή έλεγχοι από επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας». Σημειώνει επίσης πως «σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης, κατά την οποία η πλειονότητα των Ελλήνων υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες, είναι αδιανόητο κάποιοι να δρουν δόλια και να επιβαρύνουν τον υπόλοιπο ελληνικό λαό προς όφελός τους, μέσω παράνομων πρακτικών».

Ορεστιάδα: Ναυλωμένο λεωφορείο της ΓΕΣΕΒΕ για τη μετακίνηση μελών της ΕΕΒΟΠ στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης
Μέχρι τις 2 σήμερα το μεσημέρι θα πρέπει τα ενδιαφερόμενα-μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας να δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταβούν δωρεάν με ναυλωμένο λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει εκεί η Γ. Ε. Σ. Ε. Β. Ε. το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ. «Αντιδρούμε ενάντια στα χαράτσια και την αβάσταχτη φορολόγηση των επιχειρήσεων, διαδηλώνουμε για την αναγκαιότητα της ύπαρξης και της επιβίωσής μας», τονίζεται στο κάλεσμα συμμετοχής της Γ. Ε. Σ. Ε. Β. Ε.

Αλεξανδρούπολη: Η παράταξη «Ενωμένο Εμπόριο Αλεξανδρούπολης» επικράτησε στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου
Η παράταξη «Ενωμένο Εμπόριο Αλεξανδρούπολης», με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, επικράτησε στις χθεσινές εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Συνολικά, στις αρχαιρεσίες του συλλόγου συμμετείχαν 306 μέλη, αριθμός μικρότερος από εκείνον των εκλογών του 2010, καθώς τότε είχαν ψηφίσει 482 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Για την δημιουργία ΧΥΤΥ και την ανάπλαση της παραλιακής ενημερώνει τα ΜΜΕ ο Λαμπάκης
Στο θέμα της δημιουργίας του ΧΥΤΥ και στο έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, θα αναφερθεί σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι.

Φέρες: Ποδηλατοδρομία της Κίνησης για τη συνένωση Φερών-Τυχερού 
Ποδηλατοδρομία διοργανώνει στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της Αγροτικής Έκθεσης Φερών, η Κίνηση Πολιτών Φερών και Τυχερού, που υποστηρίζει τη συνένωση των δύο πρώην δήμων και τη δημιουργία του αγροτικού δήμου «Παναγίας Κοσμοσώτειρας». Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης από την κεντρική πλατεία του Τυχερού και θα τερματίσουν στην είσοδο της Έκθεσης, στις Φέρες.  

Ορεστιάδα: Περίοδος εγγραφών στην ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας
Συνεχίζονται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Ορεστιάδας, που φέτος θα λειτουργήσουν με τρεις ειδικότητες: Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Συστημάτων και Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι κατέχουν τουλάχιστον ενδεικτικό πρώτης τάξης Λυκείου ή είναι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΕ, ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ άλλης ειδικότητας. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι από τη γραμματεία της ΕΠΑ. Σ.

Ορεστιάδα: Το «θεατροδρόμιο» Κοζάνης διαγωνίζεται απόψε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Το «θεατροδρόμιο» Κοζάνης, που θα παρουσιάσει τη «Νύχτα των Μυστικών» του Γκαμπριέλ Αρούτ, διαγωνίζεται απόψε στη σκηνή του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διεξάγεται στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας. Αύριο σειρά παίρνει η θεατρική ομάδα Πυλαίας Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει με το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Αρτούρο Ούι». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Ορεστιάδα: Δράσεις «καλωσορίσματος» για τα «πρωτάκια» και τους γονείς τους
Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς μαθητών της Α’ τάξης του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα, στις 6.30. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας. Θέμα της εκδήλωσης είναι «η πρώτη μέρα στο σχολείο. Μία εμπειρία άγχους ή η αρχή μιας περιπέτειας γνώσης και ευχαρίστησης». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικής Υγείας της περιφερειακής ενότητας Έβρου και η Σχολική Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, την προσεχή Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, στο χώρο του πευκώνα της Νέας Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί και γιορτή για τα «πρωτάκια».