Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 27 Σεπτεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Ανάβει το καμίνι στο εργοστάσιο ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας
Ανάβει σήμερα το καμίνι στο εργοστάσιο ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, στην πιο σύντομη “καμπάνια” της 38χρονης λειτουργίας του, η οποία θα φθάσει τις 10, μόλις, ημέρες παραγωγικής λειτουργίας. Συνολικά θα κατεργαστεί , όπως εκτιμάται, 30 χιλιάδες τόνους ζαχαρότευτλων από 8,5 χιλιάδες στρέμματα που καλλιεργήθηκαν. Η διαδικασία “κοπής” των τεύτλων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη. Για τις ανάγκες της “καμπάνιας” θα εργαστούν 114 εποχικοί υπάλληλοι ενώ άλλοι 88 προσελήφθησαν για τις ανάγκες συντήρησης και προετοιμασίας του εργοστασίου.

Αλεξανδρούπολη: Με το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης αδελφοποιείται το Επιμελητήριο Έβρου
Με το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης θα αδελφοποιηθεί το Επιμελητήριο Έβρου, «με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω τη συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών δεσμών με δυναμικές αγορές», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί ανάλογη προσέγγιση, μέσω αδελφοποίησης και πάλι, με το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης. Η τελετή αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο της γειτονικής Τουρκικής πόλης θα γίνει την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Αλεξανδρούπολη: Διοικητική παραλαβή του κτιρίου στη θέση της παλαιάς νομαρχίας
Παρελήφθη διοικητικά από την περιφερειακή ενότητα Έβρου, ωστόσο θα διατηρήσει το χαρακτήρα ενός κτιρίου που θα είναι ανοιχτό σε χρήσεις που θα απευθύνονται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, το νέο κτίριο που κατασκευάστηκε στη θέση της παλαιάς νομαρχίας. Το προϋπάρχον οικοδόμημα, το οποίο αποτέλεσε αρχιτεκτονικό σύμβολο για την Αλεξανδρούπολη, μαζί με το Φάρο, τη Ζαρίφειο Ακαδημία, το Δικαστικό Μέγαρο και το Ταχυδρομείο, είχε περάσει στην κυριότητα της νομαρχίας Έβρου με δωρεά Αλεξάνδρου Κρήτη. Στη συνέχεια, με απόφαση νομαρχιακού συμβουλίου είχε προχωρήσει η ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση του παλαιού, το οποίο «θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας του τόπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Έβρου.    

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα 59χρονος Βούλγαρος για λαθραία οινοπνευματώδη
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας οδηγήθηκε ο 59χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών. Ο δράστης έφτασε στο τελωνείο με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα και σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του, εντόπισαν 127 φιάλες και πέντε πλαστικά δοχεία που περιείχαν οινοπνευματώδη ποτά. Ο 59χρονος δεν είχε δηλώσει το φορτίο, δεν κατείχε παραστατικά και δεν είχε καταβάλλει τους ανάλογους δασμούς και φόρους. Η ποσότητα των λαθραίων ποτών και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Αλεξανδρούπολη: Καθημερινές οι συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών
Καθημερινό φαινόμενο είναι το τελευταίο διάστημα στον Έβρο οι συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών που εντοπίζονται να κινούνται κατά μήκος της παρέβριας περιοχής. Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε ακόμη ένας νεαρός διακινητής, 22 ετών, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Μάνδρας να μεταφέρει με πλαστική βάρκα, από την Τουρκική στην Ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, 4 συμπατριώτες του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, με τη σύλληψή του, απετράπη η είσοδος σε Ελληνικό έδαφος άλλων 20 μη νόμιμων μεταναστών που ανέμεναν στην Τουρκική όχθη.

Ορεστιάδα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις «επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού»
«Οι επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού στο περιβάλλον και τις ζωές μας» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ, η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων και οι εργαζόμενοι της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι, ο Γιάννης Τέντες, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής και πρόεδρος του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

ΑΜΘ: Σχόλιο Γ. Παυλίδη για «χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ΑΜΘ»
«Τα πάντα πηγαίνουν αργά στην Περιφέρεια. Αντί για καθαρή αναπτυξιακή πορεία, επικρατεί μία χαώδης ένταξη έργων, χωρίς σχεδιασμό και στόχο, περιστασιακά και πολύ συχνά χωρίς προστιθέμενη αξία αλλά και αμφιβολίες για τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ανταποδοτικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, σχολιάζοντας τους ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ο κ. Παυλίδης, που, όπως σημειώνει, συμμετείχε στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος, υποστηρίζει ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο βρίσκεται κοντά στη λήξη του, είναι μόλις 52,7%. «Τα υπόλοιπα μένουν αδιάθετα για να περιμένουν τους αργούς ρυθμούς του κ. Γιαννακίδη», σχολιάζει ο κ. Παυλίδης, τονίζοντας πως με το ποσοστό αυτό, η περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται, δυστυχώς, στις τελευταίες θέσεις στην Ελλάδα.

Αλεξανδρούπολη: Δράση εθελοντικού καθαρισμού στο Δέλτα του Έβρου

Δράση εθελοντικού καθαρισμού του Δέλτα του Έβρου θα αναλάβουν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, τη μετακίνηση των οποίων θα καλύψει η ΤΙΕΔΑ με λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Αθήνα: Στο θέατρο «ΑΡΓΩ» οι βραβευμένες παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας
Για δεύτερη χρονιά, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, μεταφέρουν στην Αθήνα, το μήνα Οκτώβριο, τις φετινές βραβευμένες παραστάσεις, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στο Κέντρο οι ερασιτεχνικές ομάδες που διακρίθηκαν στη φετινή διοργάνωση που διεξήχθη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη στη Νέα Ορεστιάδα. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη, στο Μεταξουργείο. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα ανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο με την παρουσίαση του «Μπακαλόγατου» από τη θεατρική ομάδα του «Διόνυσου» και θα ακολουθήσουν τα επόμενα Σαββατοκύριακα, μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, οι παρουσιάσεις των έργων με τα οποία συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, το Μικρό Θέατρο Αγρινίου (5 & 6/10) , η Θεατρική Ομάδα Καρδαμύλων Χίου (13/10) και το Θεατροδρόμιο Κοζάνης (26 & 27/10).    

Ορεστιάδα: Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στη Μονή Αγίας Σκέπης στη Νέα Βύσσα
Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τη γιορτή της Αγίας Σκέπης, θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στη Νέα Βύσσα του δήμου Ορεστιάδας. Η έναρξη του εορταστικού τριημέρου θα γίνει στις 8 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, με την υποδοχή της «Τιμίας Εσθήτας» από την Ιερά Μονή της Δαδιάς. Θα ακολουθήσει Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου, κ. Δαμασκηνού, και στις 7 η ενθρόνιση του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Αστεριάδη. Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 4, Πανηγυρικός Εσπερινός. Τέλος, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, θα γίνει λιτάνευση της εικόνας και το βράδυ, μετά τις 8, θα τελεστεί Αγρυπνία για τη γιορτή των: Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.