Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 16 Σεπτεμβρίου 2013



Έβρος: Υψηλή η συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών-συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη
Με συμμετοχή που φτάνει το 99%, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Ορεστιάδας. Εν τω μεταξύ, στις 11 η ώρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Διδυμοτείχου. Στην Αλεξανδρούπολη, οι εκπαιδευτικοί-μέλη της η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου βρέθηκαν από τις 8 το πρωί στα σχολεία  για την περιφρούρηση της απεργίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ Έβρου
Με σύνθημα «μπορούμε να τους σταματήσουμε, υπάρχει δρόμος», το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί πανέβρια διαμαρτυρία ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας.

Αλεξανδρούπολη: Στους δέκα δημοφιλέστερους δημάρχους ο Ευάγγελος Λαμπάκης
Στους δέκα δημοφιλέστερους δημάρχους, με ποσοστό 58,2%, κατατάσσεται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής», σε δείγμα 30.249 ατόμων πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεκάδα των δημοφιλέστερων, ο κ. Λαμπάκης βρίσκεται στην 8η θέση, ωστόσο είναι ο μοναδικός δήμαρχος της περιφέρειας που βρίσκεται στη λίστα αυτή, αφού οι υπόλοιποι εννέα είναι δήμαρχοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 19/9 το δημοτικό συμβούλιο
Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας θα διεξαχθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 6 και στις 6.30 το απόγευμα, αντίστοιχα. Η πρώτη έχει μοναδικό θέμα την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του απολογισμού έτους 2012. Στη δεύτερη συνεδρίαση η ατζέντα περιλαμβάνει 24 θέματα, μεταξύ των οποίων και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ορεστιάδας για το 2014. 

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18/9
Με 13 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται και αυτά των προμηθειών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης αλλά και τροφίμων για το δήμο Αλεξανδρούπολης και το Πολυκοινωνικό Κέντρο.

Διδυμότειχο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εκβίασης
Σε έναν 42χρονο οδήγησαν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη στις δύο υποθέσεις εκβίασης που είχαν καταγγελθεί στο Διδυμότειχο. Ο 42χρονος είχε στείλει δύο ανώνυμες επιστολές γραμμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τις οποίες απειλούσε δύο άνδρες, 44 και 41 ετών, για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ίδιων και μελών των οικογενειών τους. Απαιτούσε δε από τον καθένα, το ποσό των 10.000 ευρώ. Σε έρευνα που έκανε η Αστυνομία στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής, μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, ένας σκληρός δίσκος και τέσσερις επιστολές. Ο δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του απεστάλη στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.