Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 13 Σεπτεμβρίου 2013



Θράκη: Στις περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας και η Θράκη
Στις περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας κατατάσσεται για το μήνα Ιούνιο η περιοχή Μακεδονίας-Θράκης, με ποσοστό 29,5%, από 25,4% που ήταν τον Ιούνιο του 2012. Σε επίπεδο επικράτειας, ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, φτάνοντας στο 27,9%, από 24,6% που ήταν το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ακόμη πιο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις γυναίκες, στις οποίες η ανεργία έφτασε το 31,9%, από 28,4% τον περυσινό Ιούνιο, ενώ στους νέους έως 24 ετών, ο δείκτης έδειξε το 58,8%, από 54,8% τον Ιούνιο του 2012.

Ορεστιάδα: Ενημερωτική συνάντηση της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου με τους συλλόγους γονέων
Συνάντηση με αντιπροσωπείες των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της περιοχής Ορεστιάδας θα έχει σήμερα, στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, με σκοπό να τους ενημερώσει για τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και για το πλαίσιο αιτημάτων των εκπαιδευτικών που από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αύριο, στις 6 το απόγευμα στον ίδιο χώρο, η Β’ ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς-μέλη της, προκειμένου να οριστούν οι απεργιακές επιτροπές. Εν τω μεταξύ, για τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, η τοπική Ένωση των εκπαιδευτικών προγραμματίζει στις 11 το πρωί, στην πλατεία του Διδυμοτείχου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τους φορείς της περιοχής και πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή, «για την αποτροπή της διάλυσης του δημόσιου σχολείου». Σημειώνεται ότι η τοπική ΕΛΜΕ έχει ορίσει το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο ως απεργιακό κέντρο, όπου θα γίνονται οι συναντήσεις των εκπαιδευτικών για τον καθορισμό των δράσεων κάθε εβδομάδας.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Ειδικό Σχολείο
Κάλεσμα αγώνα για την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας, καταγγέλλοντας πως και φέτος, για 25η χρονιά, το Ειδικό Σχολείο θα στεγαστεί σε ακατάλληλες αίθουσες ενός παλαιού κτιρίου. «25 χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, με την ανάλγητη πολιτική τους, κοροϊδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς», αναφέρει η δημοτική παράταξη και επιρρίπτει ξεχωριστά ευθύνες και στο δήμαρχο Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, γιατί «επτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, αδιαφορεί για την εξασφάλιση μίας καλύτερης επιλογής στέγασης του Ειδικού Σχολείου».    

Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση-συζήτηση για τα προβλήματα της Παιδείας διοργανώνει η Ένωση Γονέων
Συγκέντρωση-συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Αλεξανδρούπολης. «Θέλουμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο και υποχρεωτικό Σχολείο για όλα τα παιδιά έως 18 ετών», τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Ένωση και καλεί τους γονείς «να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα ενάντια στην κρίση». 

ΑΜΘ: 282 συλλήψεις για παραβάσεις του ποινικού κώδικα το μήνα Αύγουστο 
Διακόσια ογδόντα δύο (282) άτομα για παραβάσεις του ποινικού κώδικα, 10 για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και 84 μη νόμιμους μετανάστες, συνέλαβαν το μήνα Αύγουστο οι αστυνομικοί των έξι Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΑΜΘ. Μεταξύ των συλλήψεων, υπήρξαν δύο για ανθρωποκτονία, 8 για ληστεία, 18 για κλοπές και διαρρήξεις και 16 για χρέη προς το δημόσιο.

Αλεξανδρούπολη: Απαγόρευση αλιείας και διάθεσης  δίθυρων μαλακίων στην περιοχή Μάκρης
Απόφαση απαγόρευσης αλιείας, συγκομιδής, διακίνησης και διάθεσης δίθυρων μαλακίων από την περιοχή που ορίζεται 200 μέτρα ανατολικά του λιμένα Μάκρης μέχρι τα 100 μέτρα από την «Αργώ», εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της ανίχνευσης πληθυσμού του βακτηριδίου E. Coli. Για την εφαρμογή της ορίζεται υπεύθυνο το Τμήμα Κτηνιατρικής και οι Λιμενικές αρχές.

Ορεστιάδα: Ανοιχτή Αντιφασιστική Συνέλευση στις 15/9
Την πρώτη Ανοιχτή Αντιφασιστική Συνέλευση προκαλεί η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, κρίνοντας αναγκαία τη δημιουργία ενός ενωμένου αντιφασιστικού μετώπου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Το κάλεσμα της Συνέλευσης απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την «εξωστρέφεια & ανταγωνιστικότητα» στο Επιμελητήριο Έβρου 
Ημερίδα με θέμα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013, διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Έβρου, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του κτιρίου όπου στεγάζεται, στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση των επιχειρηματιών για την ένταξη τους στο πρόγραμμα που αφορά ειδικά την «εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα» προκειμένου να βελτιώσουν την δυναμικότητά τους και την απήχηση των προϊόντων τους ή των υπηρεσιών που παρέχουν. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος.    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.