Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 23 Σεπτεμβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Υπεγράφη η σύμβαση για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης
Μεγάλης σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας ΑΜΘ, για την τοπική αλλά και εθνική οικονομία, χαρακτηρίζεται το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,1 εκ. ευρώ και η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία –Θράκη 2007-2013», ενώ συμμετοχή θα έχει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αλεξανδρούπολη: Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Εβρου συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο, στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας «που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, που σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Έβρου. 

Ορεστιάδα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τη Β’ ΕΛΜΕ στις 12 αύριο το μεσημέρι
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών, σήμερα και αύριο. Μετά το συλλαλητήριο, στις 2.30 το μεσημέρι, οι καθηγητές θα συναντηθούν στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας για να αποφασίσουν τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους. «Δεν μας αξίζουν μισές ζωές και κομμένα όνειρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ, τονίζοντας ότι «η δύναμη της ψυχής και η αλληλεγγύη μεταξύ μας θα σηματοδοτήσουν τη δικαίωση». 

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ β. Έβρου για τη μη συζήτηση του ψηφίσματος καταδίκης της δολοφονίας του Π. Φύσσα
«Θεωρούμε απαράδεκτο να κατατίθεται προς συζήτηση ψήφισμα καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής από τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, και να μη συζητείται καν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ βορείου Έβρου, με αφορμή την απόρριψη από τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, του ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Σταμάτης Γκατζίδης. Η κομματική οργάνωση χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «νέο-ναζιστικό μόρφωμα που με ψευδεπίγραφες αντιμνημονιακές ρητορείες και πατώντας πάνω στα πολύ σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες του, να δημιουργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας, αποπροσανατολίζοντας τους νέους και τα λαϊκά στρώματα από τα πραγματικά προβλήματα». Καλεί δε όλη την κοινωνία, κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα «να καταδικάσει και να αγωνιστεί ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στη διασπορά του φασισμού και του μίσους».  

Αλεξανδρούπολη: Ψήφισμα Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Σε «μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά», καλεί με ψήφισμά της η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, στο οποίο καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνει παράλληλα την ανάγκη να αναπτύξουν δράση όλοι οι μαζικοί φορείς και «να πετάξουν έξω τους οπαδούς και μέλη της Χρυσής Αυγής και τη σάπια ιδεολογία τους, ώστε να μη περνά πουθενά το ναζιστικό τους δηλητήριο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

ΑΜΘ: Συνεδριάζει την Τετάρτη 25/09 το περιφερειακό συμβούλιο
Με 29 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η έγκριση του σχεδίου και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ. Π. Θ. για την υλοποίηση του έργου που αφορά την έρευνα και την περιγραφή της αρωματικής και φαρμακευτικής χλωρίδας της Σαμοθράκης. Επίσης, θα συζητηθεί η έγκριση παραχώρησης οχήματος στο Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Διδυμοτείχου για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης οθωμανικών λουτρών Ουρούτς Πασά, οι εγκρίσεις μεταφοράς μαθητών από και προς σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, ενώ θα γίνει και συζήτηση για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, του καταφυγίου Μάκρης και Θέρμων και του λιμανιού της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ο 28χρονος Σύριος, ο οποίος συνελήφθη σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, επειδή προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν. Ο νεαρός διακινητής μετέφερε με πλαστική βάρκα τους μετανάστες και όταν αντιλήφθηκε ότι παρακολουθείται από τους αστυνομικούς, έπεσε στο ποτάμι. Άμεσα αντέδρασαν οι συνοριακοί φύλακες που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.  Σε άλλο περιστατικό, ένας 67χρονος συνελήφθη σε χωριό της περιοχής Ορεστιάδας επειδή μετέφερε με αυτοκίνητο 11 μη νόμιμους μετανάστες (6 Σομαλούς, 3 Ιρακινούς και 2 Αφγανούς). Ο διακινητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις «επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού»
«Οι επιπτώσεις των μεταλλείων χρυσού στο περιβάλλον και τις ζωές μας» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ, η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων και οι εργαζόμενοι της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι, ο Γιάννης Τέντες, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Τόλης Παπαγεωργίου, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής και πρόεδρος του παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Αλεξανδρούπολη: Με πέντε μετάλλια επέστρεψε ο ΝΟΑ από το 9ο Κύπελλο «Φίλιππος Κεφαλάς»
Με πέντε μετάλλια επέστρεψαν από το 9ο Κύπελλο «Φίλιππος Κεφαλάς», που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Καβάλα, τα πληρώματα και οι αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης. Στην κατηγορία optimist, η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια, και ο Σταύρος Παλακίδης κατέλαβε την τρίτη θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 10 ετών. Στην κατηγορία Laser 4,7, το ασημένιο μετάλλιο απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Δολιανίτη και το χάλκινο στον Ανδρέα Κακολύρη, ενώ στην τέταρτη θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε ένας ακόμη αθλητής του Ν. Ο. Α., ο Άρης Σαλτανίδης. Τέλος, στην κατηγορία σκαφών 470, το πλήρωμα των Γιάννη Δολιανίτη και Στέλιου Μπολιάκη, κατέκτησε την πρώτη θέση και επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο, ενώ το δεύτερο πλήρωμα της ίδιας κατηγορίας, με τους Γιώργο Ντούλα και Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, κατέκτησαν την τέταρτη θέση. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Ο. Α. συμμετείχε στους αγώνες με 17, συνολικά, αθλητές, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν 70 αθλητές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.