Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 03 Σεπτεμβρίου 3013



Ορεστιάδα: Κλινικές εξετάσεις προβάτων για ευλογιά σε εκτροφές της Ορεστιάδας πραγματοποιούν συνεργεία κτηνιάτρων
Δύο συνεργεία κτηνιάτρων της αρμόδιας Διεύθυνσης Ορεστιάδας επισκέπτονται από νωρίς το πρωί τις εκτροφές προβάτων της περιοχής, με σκοπό την κλινική εξέταση των ζώων και την ενημέρωση των κτηνοτρόφων για την ευλογιά. Εχθές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη για την εξέλιξη της κατάστασης, ενώ παρών ήταν και εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο βόρειο Έβρο για τον ίδιο λόγο. «Θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η προσοχή μας εστιάζεται στις δύο εστίες όπου έχει εκδηλωθεί η νόσος, δηλαδή στο Πύθιο Διδυμοτείχου και στην Ορεστιάδα», δήλωσε το πρωί στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Κωνσταντίνος Δαδούσης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ανησυχία, ειδικά στην περιοχή Ορεστιάδας, είναι εντονότερη λόγω της εγγύτητας μεταξύ των εκτροφών, καθώς όλες βρίσκονται στην περιοχή του κάμπου. Τις τελευταίες ημέρες έχουν θανατωθεί 541 ζώα και όχι 591 όπως αρχικά είχε αναφερθεί, καθώς στην εκτροφή της περιοχής Ορεστιάδας ο αριθμός των προβάτων που θανατώθηκαν την περασμένη Παρασκευή ήταν τελικά 350 και όχι 400.

Αλεξανδρούπολη: Αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών για τα «μαθητοδικεία»
Τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών προκαλούν οι δίκες των μαθητών-μελών των μαθητικών συμβουλίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, που ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι. «Με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στο όργιο τρομοκράτησης και “σωφρονισμού” που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, αφού τότε, για να καμφθεί το κλίμα αντίστασης των μαθητών, δοκιμάστηκαν διάφορα μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων. Από την πλευρά της, έντονα αντιδρά και η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, καταδικάζοντας «την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών», όπως αναφέρει.

Αλεξανδρούπολη: Το «νέο μαθητοδικείο» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης
Το «νέο μαθητοδικείο», που όπως υποστηρίζει, «σηματοδοτεί προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσα από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, η κομματική οργάνωση εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δηλώνει ότι θα βρεθεί «δίπλα σε κάθε μορφής πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονιακών επιλογών της δικομματικής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ».

Αλεξανδρούπολη: Εκλογές για νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο
Δύο συνδυασμοί θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που θα διεξαχθούν σήμερα, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, στο Επιμελητήριο Έβρου. Θα προηγηθεί γενική συνέλευση στις 2.30 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο. Οι δύο υποψήφιοι συνδυασμοί είναι το «Ενωμένο Εμπόριο Αλεξανδρούπολης» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Πατλάκα. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η παράταξη του κ. Πατλάκα καταγγέλλει τις αποφάσεις της προσωρινής, απελθούσας διοίκησης του συλλόγου, κατηγορώντας την για «συμβιβασμούς με την κυβερνητική πολιτική και υπονόμευση κάθε αγωνιστικής διάθεσης των αυτοαπασχολουμένων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

ΑΜΘ: «Ανεπάρκεια σε θέματα δημόσιας υγείας» καταγγέλλει η «Περιφερειακή Αναγέννηση»
Για ανεπάρκεια κατηγορεί την περιφερειακή διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, αφού, όπως καταγγέλλει, εξαιτίας της ανευθυνότητάς της «απέτυχε οικτρά το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με αποτέλεσμα, αναλογικά, να καταγράφεται πανελληνίως ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Η παράταξη επικαλείται τη σχετική, εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με την οποία 16 κρούσματα του ιού, από συνολικά 49 σε όλη τη χώρα, εντοπίστηκαν στην ΑΜΘ και ειδικά στην Ξάνθη, όπου τα κρούσματα ήταν 10. «Εκφράζουμε τη δημόσια ανησυχία μας για όσα εμφανίζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας…», αναφέρει σε δήλωσή του για το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Παυλίδης.  

Φέρες: Ειδικό περίπτερο για Θρακιώτες συγγραφείς θα λειτουργήσει στην Πανέβρια Έκθεση Φερών
Ειδικό περίπτερο, για τη φιλοξενία των Θρακιωτών συγγραφέων, έχει προβλέψει η οργανωτική επιτροπή της 18ης Πανέβριας Έκθεσης των Φερών, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Οι συγγραφείς της περιοχής που θέλουν να εκθέσουν τα βιβλία τους θα πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά.

Ορεστιάδα: «Το μικρό θέατρο Αγρινίου» διαγωνίζεται απόψε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
«Το μικρό θέατρο» Αγρινίου διαγωνίζεται απόψε στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διεξάγεται από την Κυριακή στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας. Η θεατρική ομάδα του Αγρινίου θα παρουσιάσει το έργο του Σάκη Σερέφα «θα σε πάρει ο δρόμος». Αύριο ανεβαίνει στη σκηνή η τρίτη, κατά σειρά, διαγωνιζόμενη ομάδα, από τη Χίο, που θα παρουσιάσει το έργο των Παπαθανασίου-Ρέππα, «τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.