Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 02 Σεπτεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Και σε εκτροφή της Ορεστιάδας εντοπίστηκε ευλογιά-θανατώθηκαν 400 πρόβατα
Και σε εκτροφή προβάτων της περιοχής Ορεστιάδας εντοπίστηκαν κρούσματα ευλογιάς, με αποτέλεσμα τη θανάτωση 400 ζώων από τους κτηνίατρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, την περασμένη Παρασκευή. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει την Υπηρεσία, καθώς τα πρώτα κρούσματα είχαν εκδηλωθεί πριν από μέρες σε εκτροφές της περιοχής Πυθίου του Διδυμοτείχου, ενώ μετά την ανίχνευση της νόσου βορειότερα, υπάρχει πλέον η υποψία ότι η ευλογιά εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα του νομού. Μετά και τις τελευταίες 400 θανατώσεις, ο αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν εξαιτίας της ευλογιάς ανέρχεται σε 591, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση από το πλήγμα που δέχτηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώνονται 21 ημέρες από την εμφάνιση του πρώτου κλινικού συμπτώματος της νόσου, διάστημα επώασης της ευλογιάς, ενώ η επιζωοτιολογική έρευνα συνεχίζεται και παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.      

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 4/9 το δημοτικό συμβούλιο
Είκοσι εννέα θέματα θα απασχολήσουν την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η υποβολή πρότασης του δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» για την «Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Εκπαίδευσης στο δήμο Ορεστιάδας». Επίσης, θα συζητηθεί και η επιβολή κυρώσεων σε τέσσερα πρατήρια άρτου της περιοχής, ενώ το τελευταίο θέμα της συνεδρίασης θα αφορά την εκτέλεση της μελέτης για την «τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Ορεστιάδας».

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4 Σεπτεμβρίου
Με 38 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι εγκρίσεις δαπανών του Γραφείου Εθελοντισμού και του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του δήμου.

Αλεξανδρούπολη: Επέκταση ή νέα κτίρια για το τελωνείο των Κήπων ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Την επέκταση ή τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το τελωνείο των Κήπων, ζητά σε ανακοίνωσή της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της επιστροφής των Τούρκων Μεταναστών στους τόπους κατοικίας τους στην κεντρική Ευρώπη. Παράλληλα, οι Αστυνομικοί ζητούν την αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων αλλά και την αύξηση του αριθμού των τελωνειακών. «Εάν δε συμβούν και τα δύο, και μάλιστα ταυτόχρονα, λύση δε θα υπάρξει και θα φτάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ίδιο πρόβλημα και το όποιο όψιμο ενδιαφέρον των υπευθύνων θα πέφτει στο κενό», υπογραμμίζει η Ένωση των Αστυνομικών.

Αλεξανδρούπολη: Η 10η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου
Τη 10η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών, που φέτος θα είναι αφιερωμένη στην Μελισσοκομία, συνδιοργανώνουν στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τους βιοκαλλιεργητές και τους μελισσοκόμους της περιοχής. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει έκθεση και πώληση βιολογικών γεωργικών προϊόντων και προϊόντων της μέλισσας, ενημερωτικές ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, παράσταση θεάτρου σκιών και διάφορες δράσεις ειδικά για τα παιδιά. Η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών απευθύνεται σε καταναλωτές αλλά και σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να στραφούν στην Βιολογική γεωργία και μελισσοκομία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων τους και προστατεύοντας, παράλληλα, τα οικοσυστήματα και το περιβάλλον.

Ορεστιάδα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας
Ξεκίνησαν σήμερα οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας. Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να φοιτήσουν άτομα που έχουν συμπληρώσει τα 18 και δεν ολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο. Η φοίτηση έχει διάρκεια 18 μηνών και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 διδακτικές ώρες που γίνονται τις απογευματινές ώρες, από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και στο Εσπερινό Λύκειο ή στο Γενικό Λύκειο. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.   

Ορεστιάδα: Η θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης ανοίγει το διαγωνιστικό μέρος του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Ξεκίνησε εχθές το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διεξάγεται στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση ξεκίνησε με την εκτός διαγωνισμού εμφάνιση του θεατρικού εργαστηρίου του «Διόνυσου», που παρουσίασε στο κατάμεστο θέατρο τον «Μπακαλόγατο» ενώ μετά την παράσταση ακολούθησε η ειδική τελετή βράβευσης του τιμώμενου προσώπου, που φέτος ήταν η ηθοποιός Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν έξι θεατρικές ομάδες από διάφορες περιοχές της χώρας, θα κάνει απόψε η θεατρική ομάδα «Άστεγοι» από την Μυτιλήνη, που θα παρουσιάσει το έργο του Φελισιέν Μαρσώ, «Το αυγό». Αύριο στη σκηνή ανεβαίνει το «Μικρό Θέατρο» Αγρινίου, που θα παρουσιάσει το έργο του Σάκη Σερέφα «θα σε πάρει ο δρόμος». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.