Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 30 Αυγούστου 2013


Ορεστιάδα: Σε σταθερή κατάσταση ο 52χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι-αναζητείται ο δράστης
Διασωληνωμένος παραμένει και σήμερα, στη Χειρουργική Μονάδα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο 52χρονος ημεδαπός που, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτυπήθηκε εχθές το βράδυ με μαχαίρι από έναν 30χρονο, επίσης ημεδαπό, στην Ορεστιάδα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο περίπου στις 10 το βράδυ και άμεσα μπήκε στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί αποκατέστησαν τα τραύματα στην περιοχή του θώρακα και ειδικότερα στον πνεύμονα, καθώς και τα τραύματα που είχε στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του είναι σταθερή και η ζωή του 52χρονου δεν κινδυνεύει. Όσον αφορά την αστυνομική έρευνα για το περιστατικό, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, καθώς στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν μία μπλούζα και ένα παντελόνι με ίχνη αίματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια ο 30χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον 52χρονο.    


Ορεστιάδα: Για 16 μετανάστες-απεργούς πείνας στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου, κάνει λόγο η Αστυνομία
Δεκαέξι μετανάστες είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοί που αρνούνται να σιτιστούν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου, και όχι το σύνολο των κρατουμένων, όπως δημοσιοποίησε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή, τις πληροφορίες της οποίας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν οι αστυνομικές αρχές. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους σε 18 μήνες από 12 που ήταν, όπως τους ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, οπότε και εκφράστηκαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις. Εν τω μεταξύ, λόγω του κλίματος έντασης που προηγήθηκε, οι αστυνομία φέρεται να παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε «έκρυθμης κατάστασης». 

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στην ΑΜΘ
Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης παρατηρεί ότι υπάρχει «προβληματισμός και ανησυχία από τη δημιουργία πολλών κέντρων κράτησης μεταναστών στην περιφέρεια ΑΜΘ (Παρανέστι Δράμας, Ξάνθη, Κομοτηνή, Φέρες Αλεξανδρούπολης και Φυλάκιο Ορεστιάδας) και ερωτά τον υπουργό εάν στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης είναι να δώσει μόνιμο χαρακτήρα στα Κέντρα που είχαν δημιουργηθεί ως προσωρινά. Επίσης, ερωτά εάν είναι πιστοποιημένες από κάποιο φορέα οι συνθήκες υγιεινής των Κέντρων, ενώ ζητά ενημέρωση και για το εάν υπάρχει οικοδομική άδεια για τον οικισμό που έχει δημιουργηθεί στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας αλλά και μελέτη αποχέτευσης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.  

Αλεξανδρούπολη: Αντίδραση της Ένωσης Γονέων για τις δίκες μαθητών
«Να σταματήσουν οι διώξεις των μαθητών», ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τις δίκες μαθητών-μελών των μαθητικών συμβουλίων λυκείων της πόλης, για τις καταλήψεις προηγούμενων ετών. «Ξεκινώντας από τις 3 Σεπτεμβρίου, γίνονται δίκες των 15μελων μαθητικών συμβουλίων και με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στο όργιο τρομοκράτησης και “σωφρονισμού” που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, αφού τότε, για να καμφθεί το κλίμα αντίστασης των μαθητών, δοκιμάστηκαν διάφορα μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων. Παράλληλα, καλεί τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς «σε ένα μέτωπο πάλης για να μην περάσει ο εκφοβισμός», τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από εισαγγελείς και αστυνόμους, αλλά χρειάζονται γονείς που δε θα κυνηγούν το μεροκάματο, δασκάλους που θα διδάσκουν την κοινωνική αλήθεια και σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που θα τα μορφώνει ολόπλευρα και θα καλλιεργεί την προσωπικότητά τους». 

Αλεξανδρούπολη: Κατά των “μαθητοδικείων” η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου
Την έντονη αντίδρασή της στις διώξεις μαθητών εκφράζει σε ανακοίνωση της και η  Α’ Ε.Λ.Μ.Ε Έβρου, καταδικάζοντας «την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών». Παράλληλα, ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη μαθητών και να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 (δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών) που επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να ασκούν αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη σε περιπτώσεις μαθητικών καταλήψεων. «Το νέο αυτό μαθητοδικείο σηματοδοτεί μια ακόμη προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού όχι μόνο των μαθητών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ .

Έβρος: 35 καθηγητές του Έβρου περιλαμβάνει η λίστα υποχρεωτικών μετατάξεων στην Α’ Βάθμια Εκπαίδευση
Τα ονόματα 35 εκπαιδευτικών που προέρχονται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετακινούνται υποχρεωτικά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, περιλαμβάνει η λίστα των 3.500 περίπου καθηγητών, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας καθώς και Πληροφορικής.   

Αλεξανδρούπολη: Πρόσκληση μελών του Επιμελητηρίου Έβρου στην ΔΕΘ
Με δικό του περίπτερο, το οποίο εξασφάλισε με τη συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Επιμελητήριο Έβρου. Η συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου, που θα στεγαστούν στο συγκεκριμένο χώρο, θα είναι δωρεάν, με εξαίρεση τις επιπλέον χρεώσεις που θα προκύψουν σε περίπτωση αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την προσεχή Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, ενώ όπως διευκρινίζεται από το Επιμελητήριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εν τω μεταξύ, σε άλλο περίπτερο της Έκθεσης, με τον αριθμό 14, θα φιλοξενηθεί η θεματική ενότητα «Γωνιά Γαστρονομίας-Ελλάδα του κόσμου οι Γεύσεις», με στόχο να αποτελέσει χώρο συνάντησης Ελλήνων και ξένων παραγωγών του κλάδου. Τη δυνατότητα προβολής των ντόπιων παραγωγών και των προϊόντων τους, επισημαίνει το Επιμελητήριο Έβρου, ενώ για όσους ενδιαφέρονται να έχουν παρουσία στη συγκεκριμένη ενότητα, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Θάνο Πανταζή στο τηλεφωνικό νούμερο του Επιμελητηρίου. 

Αλεξανδρούπολη: Νέο Δ.Σ εκλέγει στις 3 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
Δύο συνδυασμοί θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Έβρου. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ θα προηγηθεί γενική συνέλευση στις 2.30 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο. Οι δύο υποψήφιοι συνδυασμοί είναι το «Ενωμένο Εμπόριο Αλεξανδρούπολης» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Πατλάκα.

Αλεξανδρούπολη: 1247 δακτυλιώσεις πουλιών έγιναν στο Δέλτα του Έβρου 
Σε δακτυλιώσεις 1247 πουλιών από 35 είδη, προχώρησε και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, με σκοπό να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της μετανάστευσης. Οι δακτυλιώσεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή περίοδο εντοπίστηκαν στο Δέλτα του Έβρου 10 δακτυλιωμένα πουλιά προηγούμενων ετών.

Ορεστιάδα: Όλα έτοιμα για την έναρξη του 14ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
«Όλα είναι έτοιμα» δηλώνουν οι διοργανωτές του 14ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που θα διεξαχθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, τη Χίο, την Κοζάνη, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τη Σπερχειάδα-Μακρακώμη θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος του φετινού Φεστιβάλ, ενώ την πρώτη βραδιά, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί, εκτός διαγωνισμού, η θεατρική ομάδα του «Διόνυσου», που θα παρουσιάσει τον «Μπακαλόγατο». Οι ομάδες θα αξιολογηθούν από Κριτική Επιτροπή που απαρτίζεται από τους ηθοποιούς: Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Κρίτα, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού και Σπύρο Φωκά. Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι η ηθοποιός Μίρκα Παπακωνσταντίνου, σε ρόλο παρουσιαστή, και φέτος, ο Αλέξης Κωστάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.