Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τοπικές ειδήσεις 01 Αυγούστου 2013



Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 21χρονη βρεφοκτόνος από το Διδυμότειχο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η 21χρονη από το Διδυμότειχο που ομολόγησε ότι σκότωσε το ενός έτους βρέφος της. Το τραγικό περιστατικό αποκαλύφθηκε μετά την ιατροδικαστική εξέταση που έδειξε κάκωση στο κρανίο του βρέφους, ενώ η μητέρα του είχε αναφέρει στο νοσοκομείο, όπου το μετέφερε σε άσχημη κατάσταση τη Δευτέρα, ότι το παιδί έπασχε από κάποια ασθένεια. Τελικώς, σύμφωνα με την ομολογία της, η ίδια χτύπησε το βρέφος επειδή έκλαιγε. Η γυναίκα έχει με τον συνομήλικό σύζυγό της ένα ακόμη βρέφος, 3 μηνών και ένα μεγαλύτερο παιδί, ηλικίας 2 ετών.




Έβρος: Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ-αντιδρούν στη διαθεσιμότητα
48 απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο. Α. Ε. Ε.), μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Εργασίας να εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περισσότερους από 70 υπαλλήλους του ΟΑΕΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στον Έβρο, όπου ο Ο. Α. Ε. Ε. διατηρεί δύο γραφεία, (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα), υπηρετούν συνολικά 10 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, έξι στο γραφείο Αλεξανδρούπολης και τέσσερις στο γραφείο Ορεστιάδας, το οποίο από τον περασμένο Απρίλιο συστεγάζεται με αυτό του Διδυμοτείχου. Να σημειωθεί ότι η πιθανή απομάκρυνση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα αποδυνάμωνε καθοριστικά τη λειτουργία των γραφείων του Οργανισμού στον Έβρο, αφού οι υπηρεσίες του θα απέμεναν με το μικρό αριθμό των μονίμων. Ειδικότερα, στο γραφείο της Αλεξανδρούπολης υπηρετούν τρεις μόνιμοι, και άλλοι τέσσερις σε αυτό της Ορεστιάδας που εξυπηρετεί περίπου 3.000 ελεύθερους επαγγελματίες του βορείου Έβρου. Τα ονόματα των 70 και πλέον, σε όλη τη χώρα, υπαλλήλων του Ο. Α. Ε. Ε. που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα. 



Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Έβρου για τη διακοπή πτήσεων της Aegean Airlines  

Τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού της Aegean Airlines  εντός του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και την αναθεώρηση της απόφασης της εταιρείας να διακόψει τη σύνδεση με την Αθήνα, ζητά σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου, τονίζοντας ότι με την απόφασή της η αεροπορική εταιρεία «πλήττει εμπορικά και κοινωνικά την περιοχή». Το Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι η διακοπή της παρουσίας της Aegean στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, οφείλεται σε «φαινόμενα μοιράσματος της Ελληνικής αγοράς, ώστε το πτητικό έργο των δύο “ανταγωνιστριών” εταιρειών της χώρας να μην αλληλεπικαλύπτεται». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Επιμελητήριο, «ήδη, οι μέχρι τώρα μειώσεις των δρομολογίων έχουν επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στη δυνατότητα εύρεσης θέσεων σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις έχουν μειωθεί από 500, σε κάτι λιγότερο από 200 ημερησίως». Παράλληλα, σύμφωνα με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων του νομού, οι οικονομικές θέσεις έχουν εξαλειφθεί «εκτινάσσοντας το κόστος μεταφοράς στα ύψη, και μειώνοντας έτσι την κίνηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά τουλάχιστον 30%».


Αλεξανδρούπολη: Χώροι φιλοξενίας ευπαθών ομάδων λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Τέσσερις κλιματιζόμενες αίθουσες έθεσε στη διάθεση των ευπαθών ομάδων των πολιτών λόγω υψηλών θερμοκρασιών, από το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, ο δήμος της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, του Πολυκοινωνικό Κέντρο και των δύο ΚΑΠΗ.



Αλεξανδρούπολη: Ζητούνται εθελοντές για το εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Πρόσκληση σε εθελοντές, κατά προτίμηση φοιτητές ή απόφοιτους Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών, απευθύνει το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία των τμημάτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3-12 ετών.  



Τυχερό: 9-11 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Τυχερού»

Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Τυχερού», δίπλα στη λίμνη του οικοτουριστικού κέντρου. Η μουσική σκηνή της φετινής, 11ης διοργάνωσης, θα φιλοξενήσει το πρώτο βράδυ τα συγκροτήματα LAVA και E.N.D., το Σάββατο 10 Αυγούστου τον Διονύση Τσακνή και τα τοπικά σχήματα ΟΚ και Silver Rose, ενώ την Κυριακή 11 του μηνός το μουσικό πρόγραμμα θα κλείσουν οι STAVENTO, τα Χίλια Χρόνια και οι Rebels. Την ίδια ημέρα, θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας Motocross.



Αλεξανδρούπολη: Απόψε η έναρξη της διοργάνωσης «Regatta 2013»

Εκατόν πενήντα (150) αθλητές με 130 σκάφη από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Ρουμανία και το Ισραήλ, συμμετέχουν στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες «Regatta 2013»,που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά, από σήμερα μέχρι τις 5 Αυγούστου ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α). Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 8 απόψε, με την υποδοχή όλων των αποστολών. «Φέτος, προκειμένου η Οργανωτική επιτροπή να φέρει το άθλημα ακόμη πιο κοντά στους φίλους του σε όλο τον κόσμο, η εκκίνηση θα μεταδοθεί live-ιντερνετικά», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Ν. Ο. Α., Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.