Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 31-07-13



Αλεξανδρούπολη: Με δύο ώρες καθυστέρηση σήκωσε άγκυρα για Σαμοθράκη το «ΣΑΟΣ»

Με δύο ώρες καθυστέρηση, αναχώρησε στις 11 η ώρα, τελικά, το πλοίο «ΣΑΟΣ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Σαμοθράκη. Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για τις 9 το πρωί, ωστόσο, μέλη πρώην πληρώματα του «ΣΑΟΣ» κράτησαν κλειστές τις πόρτες του πλοίου και δεν επέτρεψαν την επιβίβαση του κοινού, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Τελικά, μετά από δύο ώρες, το πλοίο σήκωσε άγκυρα και αναχώρησε, αφού προηγήθηκαν διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν.



Ορεστιάδα: Περιοδεία μελών του ΚΚΕ σε καταστήματα ΕΛΤΑ του β. Έβρου

Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Καστανιές και Βύσσα, επισκέπτεται σήμερα αντιπροσωπεία της τομεακής οργάνωσης Έβρου του ΚΚΕ.. Η κομματική οργάνωση τονίζει σε ανακοίνωσή της για την κατάργηση ταχυδρομικών καταστημάτων πως η «”απελευθέρωση” των ταχυδρομείων οδηγεί σε δραστική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας για τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε απολύσεις και σε εγκατάλειψη περιοχών που θα κριθούν μη κερδοφόρες». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους «να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στον πραγματικό τους αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια και η Ε. Ε.» και να μην επιτρέψουν τα σχέδια κατάργησης καταστημάτων και ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ .   



Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 8/8 το δημοτικό συμβούλιο

Με 49 θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Κυριαρχεί το θέμα των απολύσεων σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων. Το συμβούλιο θα συζητήσει επίσης την αναγκαιότητα εκτέλεσης της μελέτης για «Μερική Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ορεστιάδας», ενώ θα γίνει και η παρουσίαση της έκθεσης εσόδων-εξόδων του Β’ Τριμήνου του 2013 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου για το τρέχον έτος.



Έβρος: 605 θέσεις στους δήμους του Έβρου από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Διακόσιες ενενήντα έξι (296) θέσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης, 152 στο δήμο Ορεστιάδας, 18 στη Σαμοθράκη, 60 στο Σουφλί και 79 στο Διδυμότειχο, συμπληρώνουν τις συνολικά 605 θέσεις που αντιστοιχούν στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Έβρου από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η διάρκεια απασχόλησης για όσους επιλεγούν θα είναι πεντάμηνη, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος προκήρυξης των θέσεων, ούτε οι αμοιβές των απασχολούμενων.   



Διδυμότειχο: Συνελήφθη Ιρακινός διακινητής και 11 μη νόμιμοι μετανάστες

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας οδηγήθηκε ο 31χρονος Ιρακινός που συνελήφθη εχθές το βράδυ στη παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός διακινητής καθοδηγούσε πεζός έντεκα μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δέκα Ιρακινοί και ένας Σύριος. Και οι έντεκα είχαν περάσει λίγη ώρα πριν τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς, με βάρκα τον ποταμό Έβρο, προερχόμενοι από την Τουρκία.



Διδυμότειχο: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αίτησης για τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Διδυμοτείχου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου, για την προσεχή περίοδο (2013-2014), μέσω του προγράμματος «Εναρμόνισης της Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», έχουν εξασφαλιστεί 595 θέσεις για βρέφη και νήπια, στους 4 δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα 4 ΚΔΑΠ του δήμου.



Ορεστιάδα: Έκτακτοι, συμπληρωματικοί ψεκασμοί κατά των κουνουπιών σε Ισαάκιο & Καστανιές

Σε έκτακτο, συμπληρωματικό ψεκασμό κατά των κουνουπιών θα προχωρήσουν απόψε, στις 8.30, στο Ισαάκιο του δήμου Διδυμοτείχου, τα ειδικά συνεργεία που υλοποιούν το πρόγραμμα καταπολέμησης. Αύριο, την ίδια ώρα, αντίστοιχη ενέργεια θα γίνει στις Καστανιές του δήμου Ορεστιάδας. Οι ψεκασμοί ξεκινούν περιμετρικά των χωριών και συνεχίζονται σε σημεία εντός των οικισμών. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση ενημέρωσης των κατοίκων, καλό είναι να αποφεύγεται η κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων στη διάρκεια των ψεκασμών αλλά και μία ώρα μετά την ολοκλήρωσή τους, να παραμείνουν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κλειστά τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών, να μη μείνουν έξω ρούχα μπουγάδας, παιχνίδια ή άλλα σκεύη, να μη λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και να απομακρυνθούν από τις ψεκαζόμενες περιοχές τα μελισσοσμήνη.   



Ορεστιάδα: «Ο Επιθεωρητής» του Ν. Γκόγκολ παρουσιάζεται στις 3/8

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο θέατρο «Διόνυσος» στη Νέα Ορεστιάδα. Πρόκειται για μία κωμωδία-σάτιρα της διαφθοράς, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Αρμένης. Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 ευρώ κατά την προπώληση, 18 στην πόρτα και 14 το μειωμένο. Η προπώληση γίνεται από το θέατρο «Διόνυσος».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.