Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 12 Ιουλίου 2013



Έβρος: Καταλήψεις δημαρχείων, στάσεις εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ
Με καταλήψεις και στάσεις εργασίας συνεχίζουν οι εργαζόμενοι των δήμων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, αντιδρώντας στις απολύσεις. Πριν από λίγη ώρα, εργαζόμενοι-απολυμένοι από το δήμο Ορεστιάδας και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στα βουλευτικά γραφεία. Στάση εργασίας πραγματοποιούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο δήμου Διδυμοτείχου, ενώ τη Δευτέρα θα προχωρήσουν και σε κατάληψη του δημαρχείου. Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, όπου οι δήμαρχοι της χώρας εξετάζουν με ποιο τρόπο μπορούν να αντιδράσουν συντονισμένα στις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ορεστιάδα: Ποδηλατοδρομία απολυμένων και αλληλέγγυων
Στις 8 το βράδυ, στη γεφυροπλάστιγγα Νέας Ορεστιάδας είναι το ραντεβού των εργαζομένων-απολυμένων της ΕΡΤ, του δήμου και των εκπαιδευτικών της περιοχής, που μαζί με τους ποδηλάτες και αλληλέγγυους πολίτες θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η ποδηλατοδρομία θα καταλήξει στο προαύλιο της Ε. ΡΑ, όπου θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση και θα ακολουθήσει συναυλία. Να σημειωθεί ότι μετά και τις τελευταίες αποφάσεις για απολύσεις στους δήμους και στην εκπαιδευτική κοινότητα, που ακολούθησαν του κλεισίματος της ΕΡΤ, μόνο στην περιοχή Ορεστιάδας, ακόμη 60 οικογένειες βιώνουν πλέον τον εφιάλτη της ανεργίας.

Αλεξανδρούπολη: Στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Έβρου
Στην 24 ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου θα συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Έβρου με συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο όπου στεγάζεται, στην Αλεξανδρούπολη. «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κοροϊδία,» σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο, εν όψει της κινητοποίησης.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις απολύσεις
«Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων, ποιος κλάδος, ή ποια συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων. Οι απολύσεις μας αφορούν όλους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ορεστιάδας. Η παράταξη καλεί κάθε πολίτη να αντισταθεί για «να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα» που προωθεί χιλιάδες ακόμη απολύσεις.

Αλεξανδρούπολη: Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών ανατολικά της Σαμοθράκης
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.37 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 21 χλμ. νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, 18 χλμ. βόρεια της Ίμβρου και 48 χλμ. βορειοδυτικά του Τσανάκαλε, ανοιχτά του κόλπου Σάρου της Τουρκίας. Το εστιακό βάθος ήταν 10 χλμ. και εκτιμάται πως ήταν ο κύριος σεισμός. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Αλεξανδρούπολη και σε ολόκληρη την Θράκη και στη Δυτική Τουρκία.

Α.Μ.Θ.: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 15/7
Με 18 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα στην Κομοτηνή, το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με την παρουσίαση των Έργων Εδαφικής Συνεργασίας από το γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της περιφέρειας.

Αλεξανδρούπολη: Ι.Σ.Ε προς υπουργό υγείας «προσλάβετε προσωπικό στο Κέντρο φύλαξης μεταναστών στο Φυλάκιο»
Την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τον προληπτικό έλεγχο και την αντιμετώπιση των πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων υγείας των παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται στον σταθμό προσωρινής φύλαξης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου.

Σαμοθράκη: Ενημέρωση κατοίκων του νησιού από το ΕΠΑΜ-«απάντηση στους πλασιέ των ΕΟΖ»
Αντιπροσωπεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου θα βρίσκεται την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Παπαγιώργη Μανωλάκη στη Σαμοθράκη, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους του νησιού το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, εν όψει του συνεδρίου που προγραμματίζει στις 18 του μηνός το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης. «Η ΕΟΖ που μεσιτεύει το Φόρουμ και οι εκπρόσωποί του, είναι η άλωση του νησιού και των κατοίκων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ, τονίζοντας πως «οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δεν αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης, όπως ορισμένοι θέλουν να τις παρουσιάσουν, αλλά τον “πάτο” της κρίσης». Μέλη του ΕΠΑΜ θα βρεθούν στο νησί, για τον ίδιο λόγο, και την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, στις 18 Ιουλίου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.