Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 22 Ιουλίου 2013



ΑΜΘ: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Με την παρουσίαση των έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανοίγει η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 6 το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης, 24 Ιουλίου. Θα ακολουθήσει η συζήτηση της πρότασης για το σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014-2020. Συνολικά, τα θέματα της συνεδρίασης είναι εννέα.



Αλεξανδρούπολη: Πορεία κατά του μνημονίου σήμερα από την Α΄ΕΛΜΕ

Ανοιχτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την «καταστροφική πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης», διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ στη στροφή του Εγνατία, στην Αλεξανδρούπολη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου. Η τοπική ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση.



Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τις καλύβες του Δέλτα

Η διαχείριση του Δέλτα του Έβρου και το καθεστώς των καλυβών θα εξεταστεί σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, στις 7 το απόγευμα σε αίθουσα στου ξενοδοχείου «Εγνατία». Την εισήγηση θα κάνει ο δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης και τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών αλλά και κτηνοτρόφοι και κυνηγοί που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου.



Αλεξανδρούπολη: Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/7

Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24 Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη έχει προγραμματιστεί στις 6.30 το απόγευμα, με θέμα την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού του 2012 και στις 6.45 θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση με 23 θέματα.



Ορεστιάδα: Εξετάζεται η επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επαναφορά της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε νησιά, στον Έβρο και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Η πληροφορία προέρχεται από δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που κάνει λόγο για επίδομα που αντιστοιχεί στο ποσό των 100-130 ευρώ για κάθε δικαιούχο, ενώ συνολικά το κονδύλι υπολογίζεται σε 25 εκ. ευρώ. 



Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση βιβλίου του Φοίβου Μάλαμα

Το τελευταίο βιβλίο του Αλεξανδρουπολίτη Φοίβου Μάλαμα «Δεκαπέντε σπουδές της ελληνικής ζωής» θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στον αύλειο χώρο της παλαιάς Νομαρχίας, στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαριάννα Νάνου δημοσιογράφος, και ο συγγραφέας, ενώ θα χαιρετίσουν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.



Αλεξανδρούπολη: Πρωτοβουλία της Ε. ΠΟ. Φ. Ε. για συγκέντρωση βιβλίων
Πρωτοβουλία συγκέντρωσης βιβλίων που οι σημερινοί κάτοχοί τους δεν τα χρειάζονται πλέον ή τα αφήνουν να σκονίζονται στο «ράφι», διοργανώνει από σήμερα μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου στο πλαίσιο της 22ης Έκθεσης Βιβλίου Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοβουλία έχει στόχο τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη κάποιου σχολείου ή άλλου φορέα. Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνεται στο περίπτερο της Ε. ΠΟ. Φ. Ε., που λειτουργεί στην Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.