Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 24 Ιουλίου 2013



ΑΜΘ: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου
Με την παρουσίαση των έργων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανοίγει η σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 6 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η συζήτηση της πρότασης για το σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014-2020. Συνολικά, τα θέματα της συνεδρίασης είναι εννέα.

Αλεξανδρούπολη: Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις έχει προγραμματισμένες σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Η πρώτη είναι στις 6.30 το απόγευμα, με θέμα την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού του 2012 και στις 6.45 θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση με 23 θέματα.

Αλεξανδρούπολη: Αθωώθηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΤΟ για την κατάληψη
Αθωώθηκαν από το Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΟΤΤΟ Έβρος», οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2011 πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο τελωνείο των Κήπων. Οι εργαζόμενοι κατηγορούνταν με το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

Αλεξανδρούπολη: Ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Σαμοθράκης με υδροπλάνα
Τη δυνατότητα σύνδεσης της Σαμοθράκης με τον ηπειρωτικό Έβρο με υδροπλάνα, παρουσίασε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου, μεταξύ της διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας. Τα πλεονεκτήματα των υδροπλάνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γκόβας, αφορούν στη σημαντική μείωση του χρόνου μεταφοράς, την ευελιξία και την πολυχρηστικότητα, καθώς το μέσο μπορεί να εξυπηρετεί πτήσεις cargo, νοσοκομειακές και τουριστικές πτήσεις. Στην ίδια συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων του Έβρου από το χώρο των Επαγγελματιών, των Ξενοδόχων και των Βιοτεχνών-Βιομηχάνων, συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου να επισημαίνει τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου. Ο ίδιος υπογράμμισε τη δυνατότητα του νομού να φιλοξενήσει ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο προς τα Βαλκάνια αλλά και τις δυνατότητες εξαγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγονται στην περιοχή.

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση της Διανομαρχιακής κατά του Χρυσού για τη «χρηματιστηριακή χρυσόσκονη»
Σε συνάντηση με τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων, την Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την ανακοίνωση της El Dorado Gold περί αναστολής της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και στο Πέραμα μέχρι το 2016.
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά των Χρυσωρυχείων σημειώνει ότι «μετά την αναγκαστική παραδοχή της εταιρείας πως εξαρτάται πλήρως από το χρηματιστήριο και όχι από την αξιοποίηση της “χρυσόσκονης”, αφού η αξία της δεν είναι πραγματική, συνεχίζεται ο αγώνας για την οριστική λύση του προβλήματος της “χρηματιστηριακής χρυσόσκονης” με την απομάκρυνση των εταιριών από την Ελλάδα».  

Ορεστιάδα: Έναρξη του Φεστιβάλ «Άρδας 2013»
Με ποδηλατοδρομία στην οποία συμμετέχουν ποδηλάτες από την Τουρκία και τη Βουλγαρία, άνοιξε σήμερα το πρωί το πρόγραμμα της 19ης Συνάντησης Νέων «Άρδας 2013». Το Φεστιβάλ που όπως κάθε χρόνο φιλοξενείται στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου. Τα συγκροτήματα των Professional Sinnerz, του Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα και ο Στέλιος Ρόκος θα είναι τα πρώτα «ηχηρά» ονόματα που θα εμφανιστούν απόψε στην κεντρική σκηνή. Αύριο παίρνουν σειρά τα συγκροτήματα “Μίκρο” και “Μπλε” και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην κεντρική σκηνή εμφανίζονται οι “Μέλισσες”, ο Γιάννης Κότσιρας με τον Στάθη Δρογώση αλλά και οι μουσικοί του Συλλόγου Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής», από τη Νέα Ορεστιάδα, που θα παρουσιάσουν το αφιέρωμα στους Pink Floyd. Το Σάββατο εμφανίζονται οι Κόζα Μόστρα, ο Λάβα και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ την τελευταία βραδιά, το μουσικό επίλογο στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα κάνουν οι Encardia, το συγκρότημα «Κακό Συναπάντημα» και ο Γιάννης Αγγελάκας. Παράλληλα, στη διάρκεια του πενθημέρου των εκδηλώσεων της 19ης Συνάντησης Νέων, θα γίνουν πολλά δρώμενα στην «σκηνή τέχνης», που θα φιλοξενήσει εργαστήρια χορού, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Τρίτος πόλος του Φεστιβάλ, για τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι και πάλι η σκηνή της νησίδας, στην οποία θα εμφανιστούν 14 μικρότερα ή ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα. Τις πρωινές, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα γίνονται πολλές δραστηριότητες, όπως παραδοσιακή παλαίστρα, πρωταθλήματα σκάκι και τάβλι, beach volley και διάφορα παιχνίδια για παιδιά.   

Αλεξανδρούπολη: Εκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνου Ράμμου
Tην έκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου παρουσιάζει η Art Gallery στην Αλεξανδρούπολη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Αυγούστου και είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.