Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 18 Ιουλίου 2013




Αλεξανδρούπολη: Στο κτίριο της Μοριακής Βιολογίας μεταφέρονται οι υπηρεσίες της Π.Ε.Εβρου
Στο κτίριο Γ’ του συγκροτήματος του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μετά τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου. Το συγκεκριμένο κτίριο, που παρέμενε κενό και αναξιοποίητο για αρκετά χρόνια, πρόκειται να συντηρηθεί και να διαμορφωθεί για την εγκατάσταση των υπηρεσιών, οι οποίες μέχρι σήμερα στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο. «Με την παραχώρηση αυτή αξιοποιείται ένα δημόσιο κτίριο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξοικονομούνται δημόσιοι πόροι και αυξάνεται η λειτουργικότητα των Υπηρεσιών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.  

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και έξι μη νόμιμων μεταναστών
Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκαν οι δύο Σύριοι διακινητές που συνελήφθησαν εχθές στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για προώθηση έξι μη νόμιμων μεταναστών. Τα δύο Ι. Χ. επιβατικά αυτοκίνητα με τα οποία οι δύο αλλοδαποί διακινητές μετέφεραν τους έξι μετανάστες από το Πακιστάν, το Ιράκ και τη Συρία, καταδιώχθηκαν από αυτοκίνητα της Αστυνομίας στην Εγνατία Οδό, αφού δε σταμάτησαν στο σήμα στάσης που τους έκαναν οι αστυνομικοί, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον έλεγχο. Τελικά, ο ένας από τους δύο διακινητές συνελήφθη λίγο αργότερα μαζί με τρεις μετανάστες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και ο δεύτερος εντοπίστηκε μαζί με τους άλλους τρεις το βράδυ σε αγροτική περιοχή. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα δύο αυτοκίνητα, είχαν κλαπεί πριν από ένα μήνα περίπου, από περιοχές της Αττικής.

Φέρες: Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου
Υπογράφηκε εχθές στις Φέρες η σύμβαση του έργου «κατασκευής του περιφερειακού Ιατρείου Φερών», μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη και του αναδόχου του έργου.  

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Λαμπάκη με την πρέσβη της Αυστραλίας
Οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων και επενδύσεων συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, με την πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jenny Bloomfield. «Ενισχύοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις όσο περισσότερο γίνεται, μπορούμε να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας», ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η κα. Bloomfield, κάνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στους «Θρακιώτες που διαπρέπουν στην Αυστραλία», όπως χαρακτηριστικά είπε. Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πώς η Πρέσβης της Αυστραλίας «αποδείχτηκε πολύ καλός δέκτης του αιτήματος να βρεθούν επενδυτές, είτε φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, από την Αυστραλία που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στα αντικείμενα της πράσινης ανάπτυξης, της γεωθερμίας, των αιολικών πεδίων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και του τουρισμού».

Ορεστιάδα: Γκαγκαβούζικο διήμερο εκδηλώσεων στις 19 και 20 Ιουλίου
Διήμερο εκδηλώσεων, αύριο και το Σάββατο, διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας «Οι Γκαγκαβούζηδες». Πρόκειται για το 3ο gorusme που θα διεξαχθεί στην Κάτω Σαγήνη του δήμου Ορεστιάδας και περιλαμβάνει λαογραφικές, χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς των Γκαγκαβούζηδων αλλά και της συνεισφοράς τους στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας και στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου. Τη διοργάνωση του διημέρου στηρίζουν η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο δήμος Ορεστιάδας. Το πρόγραμμα «ανοίγει» αύριο στις 7 το απόγευμα με Μέγα Εσπερινό στο Ναό του Προφήτη Ηλία Κάτω Σαγήνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνού και με τη συμμετοχή Ιερέων από την κοινότητα των Γκαγκαβούζηδων της Μολδαβίας. Το λαογραφικό και χορευτικό μέρος του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 9 αύριο το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ναού. Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Γκαγκαβούζηδων Ελλάδας με τον πρόεδρο της κοινότητας των Γκαγκαβούζηδων Μολδαβίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από 10μελή αποστολή. Εν τω μεταξύ, και τις δύο ημέρες, στον προαύλιο χώρο του Ναού του Προφήτη Ηλία θα λειτουργούν εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακών Γκαγκαβούζικων εδεσμάτων και ποτών αλλά και έκθεση οικιακών και γεωργικών αντικειμένων, καθώς και Γκαγκαβούζικης φορεσιάς.  

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας «Αστικό τοπίο» στην πλατεία του Φάρου
Συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου, στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αστικό τοπίο», που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου. Ήδη, την έκθεση με τις 48 επιλεγμένες φωτογραφίες έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 1.500 άτομα, που είδαν από κοντά τη δουλειά των 12 φωτογράφων-μελών του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας, οι οποίοι για 8 μήνες φωτογράφισαν και συγκέντρωσαν το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 8.30 μέχρι τις 10.30 το βράδυ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.