Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 26 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Ευρεία συνάντηση για τις εξελίξεις στο θέμα των Χρυσωρυχείων
Σε συνάντηση με τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων αλλά και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την ανακοίνωση της El Dorado Gold περί αναστολής της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και στο Πέραμα μέχρι το 2016.

Αλεξανδρούπολη: Ι.Σ.Ε προς Α. Γεωργιάδη  Άδωνη για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για την εξόφληση των από 3ετίας και πλέον οφειλών, των ενταχθέντων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ταμείων στους γιατρούς, καλεί τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. «Η τήρηση των δεσμεύσεων αποτελεί βασική προϋπόθεση αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της εξουσίας», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον υπουργό ο Ιατρικός Σύλλογος, τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια έχει τραυματιστεί σοβαρά η σχέση αυτή, από πρακτικές περιφρόνησης της αξιοπρέπειας και της εργασίας από την πλευρά της εξουσίας».

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μη νόμιμων μεταναστών
Δύο Βούλγαροι, ηλικίας 49 και 48 ετών, συνελήφθησαν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Οι δύο διακινητές βρίσκονταν στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού ενός Ι. Χ. Φορτηγού, όταν σε σημείο της επαρχιακής οδού οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα στάσης στο οποίο όμως δεν συμμορφώθηκαν. Το φορτηγό ακολουθήθηκε από αστυνομικό όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε στο 2ο χλμ της Εγνατίας, στο τμήμα Κήποι-Αλεξανδρούπολη. Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι δύο Βούλγαροι μετέφεραν 30 μη νόμιμους μετανάστες. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Δήλωση Ε. Ζουγανέλη για την ΕΡΤ
«Όλοι πρέπει να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση που γίνεται πράξη με αυτό το βίαιο τρόπο, με αυτήν τη σκληρότητα, που σηματοδοτεί αυτό που σηματοδοτεί», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ,  η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, που εχθές το βράδυ εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή του Φεστιβάλ του «Άρδα». Η ίδια υποστήριξε πως «ακόμη κι αν κάτι χρειάζεται ανανέωση ή ακόμη και απόλυτη αλλαγή, δεν είναι ανάγκη να συμβεί η ρήξη και η διάλυση», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ακόμη κι αν το “μαύρο” στην ΕΡΤ ήρθε με τον τρόπο που ήρθε, το φως θα λάμψει…».

Ορεστιάδα: Συνεχίζεται μέχρι τις 28/7 το φεστιβάλ του «Άρδα»
Πρωταθλήματα beach Volley με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα την Τουρκία και τη Βουλγαρία ξεκίνησαν στις 10 το πρωί στο χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ του «Άρδα». Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί δραστηριότητα κολλάζ και ζωγραφικής για παιδιά, ενώ στις 4 το απόγευμα, στη σκηνή τέχνης θα διεξαχθεί εργαστήρι κλασικού και μοντέρνου χορού. Στις 7.30, στον ίδιο χώρο, θα εμφανιστεί το συγκρότημα μοντέρνου χορού «NEFES» από το δήμο Αδριανούπολης. Η κεντρική σκηνή φιλοξενεί απόψε, μετά τις 9 το βράδυ, τις «Μέλισσες», τον Γιάννη Κότσιρα και το Στάθη Δρογώση και θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στους Pink Floyd από το Σύλλογο Μουσικών και Φίλων Μουσικής Νέας Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής». Τις πρώτες πρωινές ώρες, στη σκηνή της νησίδας θα εμφανιστούν άλλα δύο μουσικά σχήματα. Αύριο, το Φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέχιση του πρωταθλήματος beach Volley, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, εργαστήρι χορού αλλά και χορευτικές παραστάσεις ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο «από την Οδύσσεια στην Ιθάκη του Καβάφη», με τον Θοδωρή Οικονόμου. Στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν το βράδυ οι KOZA MOSTRA, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο LAVA. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, στη σκηνή της νησίδας, όπου θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα «Χίλια Χρόνια», Party in the Box και ο Αλέξανδρος Μπελλές που θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη. Ο “Άρδας” ολοκληρώνεται την Κυριακή28 Ιουλίου με τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τις πρωινές ώρες, αγώνες 4X4 και το βράδυ, στις 8, είναι προγραμματισμένη η παράσταση από το «Διόνυσο» με το έργο «ο Μπακαλόγατος». Το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν οι Encardia, το «Κακό Συναπάντημα» και ο Γιάννης Αγγελάκας, ενώ ο επίλογος του Φεστιβάλ θα «γραφτεί» στη νησίδα τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τις συναυλίες δύο μουσικών σχημάτων και το γλέντι λήξης.

Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη της ΝΙΚΗΣ της Σαμοθράκης
Εκδηλώσεις Μνήμης με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη της «Νίκης της Σαμοθράκης» διοργανώνει από σήμερα μέχρι τις 29 Ιουλίου, στη Σαμοθράκη, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σαμοθράκης και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της 19ης Εφορίας Αρχαιοτήτων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αρχαιολογική ημερίδα με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, πολιτιστική ημερίδα με θέμα τη Νίκη της Σαμοθράκης ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (κινηματογράφος, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ),δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, στον Αρχαιολογικό χώρο, εκθέσεις ζωγραφικής με θέμα τη Νίκη, προβολή κινηματογραφικής ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη και Μαθητικού Ντοκιμαντέρ, καθώς και Μουσική παράσταση από την παιδική χορωδία «Αρμονίας Γέννεσις».

Αλεξανδρούπολη: «Το τάβλι» του Δ. Κεχαΐδη στο κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης
Tην κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι» θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Κ». Πρόκειται για μια σάτιρα σοκαριστικά επίκαιρη, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία τα δύο προηγούμενα χρόνια στο αθηναϊκό κοινό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.