Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 08 Ιουλίου 2013





Ορεστιάδα: Το διοικητικό δικαστήριο θα αποφασίσει για το λατομείο ζεόλιθου στα Πετρωτά
Την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που θα εξετάσει την αναστολή ή μη της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, του 2011, να ακυρώσει την απευθείας μίσθωση της λατομικής περιοχής ζεόλιθου στα Πετρωτά, αναμένει το ΥΠΕΚΑ, όπως ανέφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Γιώργου Ντόλιου. Παράλληλα, ο κ. Παπαγεωργίου «έδειξε» τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ως αρμόδιο από το νόμο να εφαρμόσει την όποια λύση δώσει η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Ντόλιος ζήτησε επίμονα από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος να του απαντήσει εάν το ΥΠΕΚΑ θα δώσει άδεια εκμετάλλευσης και πότε, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη να εξεταστούν, «ίσως και με ΕΔΕ», όπως είπε, τα πιθανά λάθη που έκαναν οι υπηρεσίες του Υπουργείου στο θέμα της εξόρυξης του Ζεόλιθου Πετρωτών.  


Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα της διαθεσιμότητας, θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι, μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι. «Η ιστορία περί διαθεσιμοτήτων είναι μέρος μιας προπαγάνδας. Η αλήθεια είναι ότι οι απολύσεις είναι δεδομένες…», δήλωσε μιλώντας στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος των εργαζομένων στον δήμο Αλεξανδρούπολης, Κώστας Κυριαλλάνης. Ο ίδιος κάλεσε τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

Αλεξανδρούπολη: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Αγριάνης Σουφλίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 10.30 το πρωί, κάτοικοι της Αγριάνης του δήμου Σουφλίου, με αίτημα να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα 28 νοικοκυριά του χωριού, που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν λογαριασμούς και χαράτσια. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε στην Αγριάνη και συναντήθηκε με τους κατοίκους, ενώ δύο βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν και ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Αλεξανδρούπολη: Στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν. Δ. εξελέγη ο Σ. Σταυράκογλου
Στην εννιαμελή Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο πρόεδρος της ΝΟ. Δ. Ε. Έβρου, Σταύρος Σταυράκογλου. Ο κ. Σταυράκογλου συγκέντρωσε 116 ψήφους και εξελέγη στην έβδομη θέση.

Αλεξανδρούπολη: Επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πάρκου «Παρμενίων»
Για ένα «μεγάλο έργο, που θα δώσει τη δυνατότητα ξεκούρασης, αναψυχής και άθλησης μέσα στον ιστό της πόλης», έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου «Παρμενίων», την περασμένη Παρασκευή. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και προβλέπει τη δημιουργία πάρκου σε έκταση 80 στρεμμάτων, σχολικών εγκαταστάσεων σε έκταση 31 στρεμμάτων και αθλητικών χώρων σε έκταση 17 στρεμμάτων. Ειδικότερα, ο χώρος του πάρκου θα περιλαμβάνει υπαίθριο θέατρο, εστιατόριο και καφετερία, περιπατητικούς διαδρόμους, χώρο στάθμευσης 100 θέσεων και περίπτερα που θα παραχωρηθούν για χρήση σε πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Α.Μ.Θ.: 35 τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο στους δρόμους της περιφέρειας ΑΜΘ
Ένα θανατηφόρο, 4 σοβαρά και 30 ελαφρά τροχαία ατυχήματα καταγράφονται στο μηνιαίο απολογισμό που δημοσιοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τον Ιούνιο. Ένας νεκρός, 4 βαριά τραυματίες και άλλοι 47 ελαφρά τραυματίες, ήταν τα θύματα των συνολικά 35 τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν στους δρόμους της περιφέρειας τον προηγούμενο μήνα, έναντι 62 τροχαίων ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012.

Αλεξανδρούπολη: Ξεκινούν απόψε τα «Κύματα Πολιτισμού»
Με μία μουσικοθεατρική παράσταση ανοίγουν απόψε οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής. Πρόκειται για την παράσταση «Στον αργαλειό της μουσικής, μόχθος στο υφάδι», που ανεβαίνει στο Κηποθέατρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών «Ο Έβρος». Αύριο και την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους», με τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Τζόυς Ευείδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Τα «κύματα πολιτισμού» θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και εκτός από τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν και το 3ο Alexandroupolis Shopping Festival, που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαήμερο το Αυγούστου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.