Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 11 Ιουλίου 2013



Ορεστιάδα: Κατάληψη στο δημαρχείο απλό τους εργαζόμενους-απολυμένους
Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν από νωρίς το πρωί σήμερα, οι εργαζόμενοι του δήμου Ορεστιάδας, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις θέσεων και τις απολύσεις προσωπικού από τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Με καταλήψεις συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Αύριο, στις 10 το πρωί, η ΚΕΔΕ προκαλεί γενική συνέλευση προκειμένου οι 325 δήμαρχοι όλης της χώρας να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασής τους στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση η τοπική αυτοδιοίκηση.  

Ορεστιάδα: Συντονισμένες κινητοποιήσεις απολυμένων ΕΡΤ, Δήμου και Εκπαιδευτικών
Σε συντονισμένη κινητοποίηση προχωρούν αύριο το βράδυ, στη Νέα Ορεστιάδα, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, του δήμου και οι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν εχθές το βράδυ στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας προκειμένου να συναποφασίσουν τις κοινές δράσεις διαμαρτυρίας τους. Στις 8 αύριο το βράδυ, θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία από τη γεφυροπλάστιγγα της πόλης, η οποία θα διέλθει από τους κεντρικούς δρόμους και θα καταλήξει στο προαύλιο της Ε. ΡΑ. Στο χώρο θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση και στη συνέχεια τοπικά μουσικά σχήματα θα δώσουν συναυλία. Στο προαύλιο της Ε. ΡΑ θα υπάρχουν «τραπεζάκια» των απολυμένων του δήμου και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία των εκπροσώπων τους για κοινές δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κλείνει ένας μήνας κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τους εργαζόμενους όλων των κεντρικών και περιφερειακών μονάδων της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να παραμένουν στις θέσεις τους και να παράγουν κανονικό πρόγραμμα.

Ορεστιάδα: Δράσεις διαμαρτυρίας από την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Σε δράσεις διαμαρτυρίας για τις απολύσεις εκπαιδευτικών και τις καταργήσεις 52 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, προχωρά και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Ειδικότερα, σήμερα θα υπάρξει συμμετοχή στην κατάληψη του δημαρχείου Ορεστιάδας, ενώ ήδη από εχθές δηλώθηκε από το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών ότι θα υπάρχει στο εξής «τραπεζάκι» της Β’ ΕΛΜΕ στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός και με τους εργαζόμενους-απολυμένους της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, που σήμερα κλείνουν ένα μήνα κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ, η Β’ ΕΛΜΕ θα συμμετέχει και στη μεγάλη αυριανή κινητοποίηση-ποδηλατοδρομία, που θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ, του δήμου και οι εκπαιδευτικοί.  

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία Α΄ΕΛΜΕ Εβρου για τις απολύσεις
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις πραγματοποιεί μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, μαζί με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αλεξ/πολης . Η Α’ ΕΛΜΕ καλεί τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους «σε ενιαίο αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που κλείνει-συγχωνεύει σχολεία, διώχνει χιλιάδες μαθητές εκτός εκπαίδευσης, δημιουργεί φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και διαμορφώνει το σχολείο της αγοράς».

Ορεστιάδα: Αγωνιστικά καλέσματα από Εργατικά Κέντρα-Παρατάξεις
Εν τω μεταξύ, αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στις απολύσεις απευθύνουν με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο και συνδικαλιστικές παρατάξεις, τονίζοντας πως ο αγώνας θα πρέπει πλέον να γίνει αποφασιστικός, συντονισμένος και διακλαδικός.   

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Λαμπάκη με Τζίμ Καρύγιαννη
Το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, επισκέφτηκε εχθές στο γραφείο του, ο ομογενής βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων του Καναδικού Κοινοβουλίου, Τζιμ Καρύγιαννης. Ο κ. Καρύγιαννης ενημερώθηκε από το δήμαρχο για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα, από την Καναδικών συμφερόντων «Eldorado Gold» και τις επιπτώσεις της στην περιοχή. Ο βουλευτής του Καναδά εξέφρασε την αντίθεσή του στη λειτουργία των χρυσωρυχείων και υπογράμμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εξόρυξη για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων.Σήμερα ο κ. Καρύγιαννης θα επισκεφθεί την περιοχή του Περάματος.

Ορεστιάδα: Παράταση του διαγωνισμού πώλησης του μεριδίου της ΑΤΕ στην ΕΒΖ Α. Ε.
Μέχρι την 1η Νοεμβρίου παρατείνεται η περίοδος αποδοχής δεσμευτικών προσφορών, δηλαδή του διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α. Ε. Την απόφαση ανακοίνωσε ο Ειδικός Εκκαθαριστής, με στόχο, όπως σημειώνει, «την επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης» του συγκεκριμένου μεριδίου.  

Ορεστιάδα: Πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο Α. Δερμεντζόπουλος
Πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής εξελέγη ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.