Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 25 Ιουλίου 2013



ΑΜΘ: Κλείνουν 4 και υποβιβάζονται άλλα 6 δημοτικά σχολεία
Το 1ο και 3ο δημοτικό σχολείο των Φερών, το δημοτικό σχολείο Τυχερού και το δημοτικό σχολείο των Καστανεών, περιλαμβάνονται στη λίστα των σχολείων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που υποβιβάζονται. Ειδικότερα το 1ο δημοτικό σχολείο των Φερών θα λειτουργήσει ως 7θέσιο από 9θέσιο, το 3ο δημοτικό σχολείο Φερών υποβιβάζεται σε 7θέσιο από 10θέσιο, το σχολείο του Τυχερού σε 6θέσιο από 9θέσιο και το σχολείο των Καστανεών θα λειτουργήσει ως 4θέσιο από 6θέσιο που ήταν. Συνολικά, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κλείνουν τέσσερα δημοτικά σχολεία και υποβιβάζονται άλλα έξι.  

Αλεξανδρούπολη: Aναστέλλεται για δυο χρόνια η κατεδάφιση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου
Aναστέλλεται για δυο χρόνια η κατεδάφιση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου .Το θέμα έθεσε σε επικοινωνία του με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Καλαφάτη, ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα λυθεί με ειδική διάταξη στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου και με την οποία ρυθμίζονται τα αυθαίρετα και τα παραπήγματα του Δέλτα του Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών 30χρονος για διαρρήξεις οχημάτων
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 30χρονος Έλληνας που συνελήφθη για διαρρήξεις οχημάτων και ενός καταστήματος. Ο δράστης είχε διαρρήξει κατάστημα από το οποίο αφαίρεσε 24 φιάλες οινοπνευματωδών, ενώ από δύο Ι. Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα είχε αφαιρέσει διάφορα εργαλεία. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ορεστιάδα: Συνελήφθη στις Καστανιές 23χρονος που κατείχε κάνναβη
Στη σύλληψη ενός 23χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 29,8 γραμμάρια κάνναβης και εννέα υπνωτικά χάπια, προχώρησαν εχθές οι αστυνομικοί στο χώρο όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ του «Άρδα». Σε έλεγχο που έγινε στη συνέχεια στο σπίτι του, στην περιοχή Σουφλίου, βρέθηκαν ακόμη 113,8 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Αλεξανδρούπολη: Βουλγαρική αποστολή γνωρίζει τα μνημεία της Σαμοθράκης
Βουλγαρική αποστολή από το δήμο του Σμόλιαν, η οποία συνοδεύεται  από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σαμοθράκη, προκειμένου να ξεναγηθεί στα μνημεία του νησιού. Η επίσκεψη της αποστολής από τη γειτονική χώρα εντάσσεται στις δράσεις του έργου που αφορά στη «Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην οροσειρά της Ροδόπης και το Βόρειο Αιγαίο» και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013. Υπενθυμίζεται από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουλίου, είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Σαμοθράκης στην περιοχή του Σμόλιαν.

Ορεστιάδα: Μίκρο, Μπλε και Ε. Ζουγανέλη στην κεντρική σκηνή του Άρδα
Πρωταθλήματα σκάκι, τάβλι και χαρταετών διεξάγονται από τις 11 το πρωί στο χώρο του Φεστιβάλ του «Άρδα», που ξεκίνησε εχθές. Παράλληλα, από τις 12 το μεσημέρι και μετά θα λειτουργεί η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης, που θα παραμείνει στο χώρο μέχρι και το Σάββατο. Την ίδια ώρα, σε άλλο σημείο του χώρου όπου διεξάγεται η 19η Συνάντηση Νέων, θα γίνει δενδροφύτευση και ανθοφύτευση με πρωτοβουλία του Κέντρου Αιμοδοσίας. Στις 3 το μεσημέρι στη σκηνή τέχνης θα λειτουργήσει εργαστήρι χορού και στις 6.45 θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Το πρόγραμμα της κεντρικής μουσικής σκηνής, μετά τις 9 το βράδυ, περιλαμβάνει τις συναυλίες των Μίκρο, Μπλε και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, ενώ από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα η σκηνή της νησίδας θα φιλοξενήσει τα συγκροτήματα Alcalica, Κάππα Ζεύκιν,  silver rose και Gods desire.

Ορεστιάδα: Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς το χώρο της Συνάντησης Νέων
Συνεχίζονται μέχρι και τη λήξη του Φεστιβάλ τα έκτακτα δρομολόγια που έχει προγραμματίσει το ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση του κοινού από και προς το χώρο της Συνάντησης Νέων. Ειδικά για τις βραδινές ώρες, λεωφορείο αναχωρεί από το σταθμαρχείο Ορεστιάδας στις 8.30, 9.30 και 10.30, ενώ στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στις 2 και στις 3 τα ξημερώματα υπάρχουν δρομολόγια επιστροφής προς Ορεστιάδα. Σημειώνεται ότι το δρομολόγιο που γίνεται στις 3 τα ξημερώματα πηγαίνει μέχρι το Διδυμότειχο.  

Ορεστιάδα: Ολοκληρώνονται απόψε με θεατρικό δρώμενο τα «Βύσσεια»
Με ένα μεγάλο πανηγύρι που θα έχει και χαρακτήρα θεατρικού δρώμενου, ολοκληρώνονται σήμερα, στις 9 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Βύσσας, τα φετινά «Βύσσεια». Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Βοσνοχώρι-Νέα Βύσσα-90 χρόνια πορεία» και στη διάρκειά του, εννέα κάτοικοι της Νέας Βύσσας θα αφηγηθούν τις ζωές πραγματικών ανθρώπων του χωριού, θυμίζοντας τις ρίζες και τις γονιδιακές μνήμες των κατοίκων της Βύσσας. Το θεατρικό δρώμενο «πατάει» σε κείμενα του Σαράντη Σαραντίδη που επιμελήθηκε και τη μουσική, ενώ το θεατρικό “στήσιμο” έγινε υπό την καθοδήγηση του Άκη Τσονίδη.   

Αλεξανδρούπολη: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σουφλί
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Σουφλί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Αλληλεγγύη». Η αιμοδοσία θα γίνει στο χώρο του ΚΑΠΗ και ο σύλλογος απευθύνει έκκληση προς κάθε ενήλικα πολίτη μέχρι και την ηλικία των 65 ετών, να προσφέρει αίμα για την κάλυψη των ιδιαιτέρως αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.